آخرین اخبار:
کد خبر:۵۳۴۹۵۱

کارت‌های اعتباری ۵۰ میلیونی شد

بانک مرکزی فاز جدیدی از کارت‌های اعتباری را در سه سطح طلایی، نقره ای و برنزی تا سقف ۵۰ میلیون تومان در دستور کار قرار داده و از اول مهرماه صادر خواهد شد.

به گزارش گروه اجتماعي خبرگزاري دانشجو؛ بعد از طرح اعتباری بانک مرکزی در سال گذشته برای صدرو کارت های اعتباری به منظور تحریک تقاضای تولید داخلی که البته به اعتقاد کارشناسان با روندی نامطلوب پیش رفت، سیاست کلی بر تقویت کاربرد این کارت ها قرار گرفت؛ هر چند که کارت های اعتباری از ابزارهای تسهیلاتی غریبه برای شبکه بانکی نبود و با حدود ۱۰ تا ۱۵ سال سابقه و در شرایط متفاوت در شبکه بانک موجود بود ولی چندان مورد استقبال و استفاده قرار نمی گرفت.

 

به هر صورت همانطور که از چندی پیش مسئولان بانک مرکزی اعلام کرده بودند، قرار بود تا شرایط کارت های اعتباری تا حدی تغییر کرده و با رویکردی دیگر در شبکه بانکی صادر و در اختیار متقاضیان قرار گیرد. به دنبال این وعده قرار است کارت های جدید از اول مهرماه امسال ارائه شود.

 

ظاهرا بعد از شرایط نامطلوب ارائه تسهیلات خرد از جمله وام خودرو، کالا و جعاله که شاید هیچ گاه نتوانست به طور ساماندهی و یکدست در شبکه بانکی ارائه و رضایت مشتری را جلب کند، قرار است کارت های اعتباری به تدریج جایگزین این تسهیلات شود.

 

بر اساس آنچه که فرشاد حیدری - معاون نظارتی بانک مرکزی- اعلام کرده است این کارت ها برای تامین تسهیلات خرد و برای هر متقاضی واجد شرایط، بر اساس اعتبار سنجی و بررسی توان پرداخت شهروندان اعطا می شود.

 

کارت‌های جدید اعتباری براساس میزان تسهیلاتی که پوشش می دهد در سه سقف صادر خواهد شد؛ برنزی تا ۱۰ میلیون تومان، نقره‌ای تا ۳۰ میلیون و طلایی تا ۵۰ میلیون تومان که برحسب توان بازپرداخت اقساط متقاضیان صادر خواهد شد.

 

این کارت‌ها استفاده متفاوتی نسبت به قبل نیز دارند؛ به طوری که علاوه بر امکان خرید کالا، امکان خرید و تامین انواع خدمات از جمله خدمات آموزشی، درمانی، بیمه ای، حمل و نقل و ... را برای متقاضی فراهم می کند.

 

از کارت‌های اعتباری چگونه استفاده کنیم؟

اما نحوه استفاده از کارت های اعتباری به این صورت است که شهروندان در طول ماه نسبت به خرید کالا و خدمات مورد نیاز خود اقدام می کنند و چنانچه قادر به پرداخت بدهی خود در پایان ماه نباشند، مانده بدهی آنها به مدت ۱۲ تا ۳۶ ماه تقسیط می شود.

 

سود بازپرداخت این تسهیلات هنوز به طور مشخص اعلام نشده است ولی معاون نظارتی بانک مرکزی به این اشاره داشته که کارت های اعتباری براساس عقد مرابحه و نرخ سود آن بر پایه نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار خواهد بود؛ بنابراین می توان تخمین زد که اگر سود به مانند کارت های قبلی و یا بر اساس سود عقود مبادله ای باشد می تواند ۱۲ تا ۱۸ درصد تعیین شود.


 
بر اساس بخشنامه ابلاغی به شبکه بانکی، بانک‌ها موظف شده‌اند تا پایان شهریور سال جاری، اقدامات لازم برای اجرایی شدن این خدمت جدید را فراهم و کارت‌های اعتباری را به مشتریان ارائه کنند.

 

معاون نظارتی بانک مرکزی معتقد است با استفاده از کارت‌های اعتباری، معاملات به‌صورت واقعی‌تر انجام و از انجام معاملات صوری جلوگیری می شود؛ چرا که این کارت‌ها موجب حذف دریافت فاکتور توسط شهروندان و ارائه آن به بانک‌ها برای دریافت تسهیلات خواهد شد و رفت و آمد به بانک‌ها را کاهش خواهد داد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۴۲
قانون سوم نیوتون تبلیغات انتخاباتی قبل از موعد در سال پایانی دولت از بین نمیرود فقط از وام خودرو به وام مسکن و از وام مسکن به وام ازدواج و از وام ازدواج به وام کالا و از وام کالا به وام ۵۰ ملیون تومانی تبدیل میشود / یه زمانی مردم برای گرفتن وام التماس میکردند و دنبال پارتی بودند حالا دولت به زور میخواد به مردم وام بده اون هم مهر ماه یعنی حدودا ۸ ماه مانده به انتخابات ، عجیب نیست!!!؟
10
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۵:۴۷
دولت بهتره به جای وام دادن اجناس رو ارزان کند ، از یه طرف وام میدن اما از طرف دیگر میکشند رو قیمت اجناس ، حمایت از تولید داخلی و اشتی دادن مردم به مصرف کالای داخلی یه کار اساسی و چند ساله لازم داره یه شبه و یک ماهه و یکساله حل نمیشه ، اعطای وام حکم قرص مسکن رو برای بخش تولید ملی داره و اثر ان در مدت کوتاهی باقی می ماند ، بله ممکنه با اعطای وام به مردم شما صدهزار تا خودرو بفروشید اما ایا مشکل صنعت خودرو با این صد هزارتا حل شد؟ اگر مشکل صنعت خودرو با فروش صد هزارتا خودرو حل شده خوب مبلغ این وام رو از ابتدا به خود تولید کننده ها میدادین بهتر نبود !؟ اینطوری منت این وام رو سر مردم نبود
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۶:۳۹
بلا نسبت ، بلا نسبت ، دور از جان شما ایرانی های عزیز ، یه مرغ رو وقتی میخوان در مدت کوتاه وزن و رشد اون رو زیاد کنند و بعد ذبحش کنند میان بهشون هورمون تزریق میکنند ، حالا دادن این جور وام ها حکم همون هورمون رو داره ، حالا دولت میخواد بگه بیاین بیاین وام بگیرید تا موقع انتخابات خوب ازتون استفاده کنیم
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۳۵
با این استقبال ضعیف از وام کالا و... چند وقت دیگه شاهد این خواهیم بود که بانک ها هر کدوم یه شعبه سیار پشت وانت احداث میکنند که: آی زن و مرد بچه دار زنبیل و بردار و بیار . وام داریم وام داریم وام های خوشمزه در انواع مختلف از وام خودرو ، مسکن ، ازدواج گرفته تا وام خرید کالا ، بدو بدو حراجش کردیم/ بعد از چند وقت که دوباره مردم استقبال نمیکنند بانک ها میگن ای بابا اینا دیگه کی هستند که وام نمیگیرند /این دفعه بانک ها اینطوری جار میزنند: بدو بدو وام داریم وام داریم مژده مژده مبلغ وام ها به ۵۰میلیون افزایش یافت در انواع مختلف وام با کارت برنزی ، نقره ای، طلایی /بعد از انتخابات ۹۶ شهرداری میاد بساط بانک های دست فروش رو جمع میکنه و تموم میشه وام بی وام
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار