به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، «میگل لیتین»، فیلمساز مطرح شیلیایی که به عنوان میهمان ویژه سومین دوره بخش بینالملل جشنواره مردمی فیلم عمار به تهران آمده است، در اولین روز حضورش از موزه صلح و بازار بزرگ تهران(15 خرداد) بازدید کرد.
«لیتین» پس از بازدید از موزه صلح تهران و شنیدن صحبتهای محمدرضا تقیپور، مدیر اجرایی موزه درباره تاریخچه جنایات و استفاده از سلاح های کشتار جمعی در جهان بویژه در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران گفت: من قبلا در شهرهای هیروشیما و ناکازاکی ژاپن که توسط امریکا بمباران اتمی شدند و همچنین کشور ویتنام حضور داشتم، درباره جنگ تحمیلی ایران هم چیزهایی شنیده بودم اما چیزهایی که در این موزه دیدم، برایم عجیب و تاثیرگذار بود و مرا شوکه کرد.
وی ادامه داد: وقتی ریشه همه این اتفاقاتی که در ژاپن، ویتنام، جنگ تحمیلی علیه ایران صورت گرفتهاند یا ریشه جنایاتی که نیروهای نظامی «پینوشه» با حمایت امریکا در شیلی مرتکب شدند، بررسی میکنیم، میبینیم که ریشه همه این موارد به امریکا میرسد.
«لیتین» خطاب به تقیپور که از جانبازان جنگ تحمیلی است، بیان کرد: شما، برای من، بسیار محترم و آدم مهمی هستید، چون با وجود این که ظلم دیدید، بخشش کردهاید و کینه و بغضی هم ندارید و حرفهایتان برای صلح جهانی است.
در پایان این بازدید، کتاب و آلبوم تصویری موزه صلح از طرف مسئولان آن به این فیلمساز سرشناس سینمای امریکای لاتین اهدا شد.
«لیتین» که در ادامه اولین روز حضورش در ایران از بازار بزرگ تهران بازدید کرد، اظهار داشت: جامعه ایرانی، جامعه خیلی قوی و مردمان با روحیه و پر انرژی دارد.
وی در پاسخ به گفته همراهانش درباره تحریمهایی که علیه ایران صورت گرفته است، بیان کرد: من حس نمیکنم ایران کشوری باشد که دچار تحریم شده باشد، من، در کوبا هم بودم و وضعیت آنجا را هم که دچار تحریم شده بود، دیدم، وضعیت ایران و مردمش، خیلی خوب است.
این فیلمساز در پایان بازدیدش از بازار تهران گفت: یک روز برای این که بتوانم در فضای مردم تهران بخصوص بازار 15 خرداد قرار گیرم کافی نیست و باید سه- چهار روز در چنین فضاهایی حضور داشته باشم.