کد خبر:۵۳۵۵۲۸
خادمي در گفت‌وگو با خبرگزاري دانشجو:

زمان پهلوی هم قراردادهای نفتی را به مجلس می‌بردند/ دولتی‌ها پشت‌پرده با «توتال» بستند

عضو كميسيون انرژي مجلس گفت: هنوز نمی دانیم چیزی که ارائه کردند همین است یا ابعاد پنهان دیگری هم درباره قرادادهاي نفتي وجود دارد.

هدایت‌الله خادمی، عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به جلسه غیرعلنی صبح دیروز خانه ملت با وزیر نفت پیرامون قراردادهای نفتی جدید اظهار داشت: نمی‌دانم هدف از اينكه جلسه علني با وزير را به صورت غیرعلنی برگزار كردند چه بود و آیا این افراد به نتیجه دلخواه‌شان رسیدند یا خیر؟

 

وی با اشاره به نامه منتقدان قراردادهای نفتی جديد به هیئت رئیسه مجلس، یادآور شد: قرار بود امروز نامه ای را به هیئت رئیسه مجلس تقدیم کنیم که مشغول جلسه غیرعلنی شدیم البته این نامه قابل پیگیری است و آن را پیگیری خواهيم كرد.

 

خادمی افزود: وزیر توضیحاتی را پيرامون قراردادهاي نفتي ارائه كرد. برخی به عنوان مخالف و برخی دیگر به عنوان موافق صحبت هایی در اين باره داشتند. گرچه زماني که براي مخالفان در نظر گرفته شد بسیار کم بود. برای قرارداد به این مهمی چهار دقیقه بیشتر به مخالفان زمان داده نشد.

 

عضو کمیسیون انرژی مجلس بیان داشت: قراردادهای نفتی قرارداد نیست. الگویی است که استراتژی ایران را در توسعه براي 32 سال آینده تغییر می دهد و هیچ دولتی هم حق دخالت در آن را نخواهد داشت.

 

نماینده مردم ایذه و باغملک با بیان اینکه مشکلات اساسی الگوهای جدید نفتی همچنان پابرجاست، بیان داشت: به نظرم کسی انگیزه ای برای برطرف شدن این مشکلات را ندارد و ظاهرا قرارداد با شرکت توتال برای برخی از میادین را نهایی کردند که متاسفانه این میادین، میادین مورد نظر ما هم نیست.

 

خادمی تاکید کرد: این الگو جدید است و تا به حال چنین الگويي وجود نداشته است. این الگوها معجوني جدید بوده که می خواهند آینده سی- چهل ساله مملکت را رقم بزنند.

 

وي افزود: پهلوی اول قرارداد دارسی را پاره کرد و آن را در آتش انداخت. پس از آن زماني كه انگليسي ها در تلاش براي انعقاد مجدد اين قراردادها برآمدند از آنجایی که بعد از مشروطه بود، قراردادها به مجلس آمد و در آنجا به تصویب رسید. پهلوی دوم نیز قرارداد كنسرسيوم نفتی را به مجلس آورد. در حال حاضر نیز اوباما قراردادهایش را به مجلس می‌برد آن وقت ما حاضر نیستیم قراردادهاي به اين مهمي را به مجلس بیاوریم و به نحوی می خواهیم از کنارش عبور کنیم.

 

خادمي با بیان اینکه این قراردادها در صورت اجرایی شدن برای مملکت خسارت به بار خواهد آورد، تصريح كرد: این قراردادها همچون قرارداد کرسنت برای کشور خسارت به همراه خواهد داشت. هدف سرمايه گذاران خارجی از اين قراردادها کار انجام دادن نیست بلکه تنها هدف شان بستن این قراردادهاست تا کشورمان را به خودشان متعهد کنند.

 

عضو کمیسیون انرژی مجلس در پایان در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند متن این قراردادها در انگلستان تهیه شده خاطرنشان کرد: بله برخی دوستان می گویند این قراردادها توسط بعضی از آقایان و واسطه های آنها در انگلستان تهیه شده است این در حالی است که ابعاد جزئی این قراردادها پنهان است و آن را از ديگران قایم می کنند. هنوز نمی دانیم چیزی که ارائه کردند همین است یا ابعاد پنهان دیگری هم درباره قرادادهاي نفتي وجود دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
-
۰۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۴
خدا نگذرد از کسانی که برای پیشبرد اهدافشان حاضرند وطن فروشی کنند سرمایه مملکت را به باد فنا بدهند او از برجام که هیچ نصیبمان شد و این هم از قراردادها نفتی اگر اینها ریگی در کفششان نیست چرا مجلس غیر علنی می گذارند و برای مردم شفاف سازی نمی کنند آِینده همه چیز را روشن می کند .
18
4
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۴
خوب وقتی میگویید این قراردادها خسارت برای کشور بار می اورد وقتی میگویید هدف سرمایه گذاران خارجی متعهد کردن ایران است وبه بیان بهتر میخواهد هر موقع خواست برای محقق شدن اهدافش از آن به عنوان حربه فشار علیه کشور استفاده کند پس چرا از حق قانونی خود به نفع نظام استفاده نمی کنید؟ چرا وزیر را استیضاح نمی کنید؟ بالاخره اقای وزیر بعد از استیضاح نیاز به رای اعتماد نمایندگان دارد. چرا باید بعضی ها خود را از استیضاح مصون بدانند؟ نکند خدای ناکرده ....... اگر خسارت متوجه کشور است پس این موضوع جناحی نیست و ملی است و در مسائل ملی جای هیچ مسامحه و کوتاهی نیست .
18
4
طرفدار
۰۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۹
زنگنه تقریبا همه نماینده ها را خریده و استیضاح زنگنه غیر ممکنه.فقط شاید فانی استیضاح بشه.
ناشناس
۰۲ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۶
اقای طرفدار ، اگر بقول شما اقای زنگنه تقریبا همه نمایندگان را خریده باشد ، و عملا چنین چیزی اتفاق بیافتد این یعنی اولا نمایندگان با یک مساله ملی جناحی برخورد کرده اند ثانیا این امر نشان خواهد که چقدر پروژه نفوذی که حضرت اقا از ان خبر داده بود ، اتفاق افتاده است؟ / ابتدا نفوذ در مجلس بعد شورای نگهبان بعد مجمع تشخیص بعد خبرگان بعد..../ نفوذ در مجلس بمعنای نفوذ اقتصادی نفوذ سیاسی و فرهنگی است خیر چنین چیزی براحتی صورت نمی گیرد نهایت تلاش دولت این خواهد بود که تصویب قراردادها رو به مجمع تشخیص بفرستد آن وقت مردم منتظرند ببینند که چه میشود و قضیه از کجا آب میخورد
رضا مندالو خویی
Iran (Islamic Republic of)
۰۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۳
14
0
saeres
Germany
۰۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۴
ما کلی شهید بابت انقلاب دادیم تا استقلالمون حفظ بشه اونوقت به خاطر منافع مالی استقلال کشور رو زیر سوال میبرند
13
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۹
یعنی آقای زنگنه با بیست سال سابقه در نفت صلاح مملکت را نمیفهمد و شما میفهمید؟
لطفا به دولت اعتدال اجازه دهید کارش را بکند
درود بر اعتدالیون
0
8
جواد
Iran (Islamic Republic of)
۰۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۲
آقای روحانی و دولت دکتر حجه الاسلام روحانی به کجا چنین شتابان می روید؟
4
1
پربازدیدترین آخرین اخبار