به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، ایرج حریرچی در نشست در ارتباط با انتشار خبری مبنی بر رونمایی داروی جدید برای درمان قطعی میگرن، گفت: دارویی در زمینه درمان میگرن چند سالی است که با منشأ گیاهی در کشور تولید شده و تا حدودی در رفع مشکل میگرن مؤثر است.
وی افزود: ولی آنچه در برخی از رسانهها مبنی بر درمان قطعی میگرن توسط این دارو مطرح شده مورد تأیید ما نیست چرا که این مسأله باید مورد کارآزمایی بالینی قرار گیرد.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه کارآزمایی بالینی داروهای تولیدی باید توسط سازمان غذا و دارو و دانشگاههای علوم پزشکی مورد بررسی قرار گیرد، تصریح کرد: در زمینه تأثیر یک دارو تنها نمیتوان به صحبتهای تولیدکننده دارو اکتفا کرد.
حریرچی اضافه کرد: برخی اعلام میکنند که یک دارو و واکسن جهت درمان بیماریها تولید کردهاند ولی اینکه این داروها چقدر تأثیر دارد باید روال علمی و منطقی خود را طی کند.
وی اضافه کرد: به طور مثال این دارو و واکسنها ابتدا باید در نمونههای حیوانی کوچک، سپس حیوانی بزرگ و بعد از آن در نمونههای انسانی در محدوده کم و بعد در محدوده بالا مورد بررسی و تأیید قرار داده شود و پس از آن از طریق منابع رسمی نتیجه آن به اطلاع مردم برسد.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: برخی میگویند که فلان داروی یک بیماری صعب کشف کردهاند ما از رسانهها خواستاریم که شرایط روحی بیماران و خانوادههای آنها را در نظر گیرند و سپس اخبار موردنظر را منتشر کنند. چرا که ممکن است این بیماران امید واهی پیدا کرده و دچار مشکل شوند.
حریرچی در زمینه تولید دارو در داخل کشور، گفت: برخی از داروهای داخلی توان صد درصد برای تأمین نیاز دارویی داخل داشته و حتی میتوان آن را صادر کرد ولی به دلیل مشکلات فرهنگی و اجتماعی گاهی پزشک و بیمار ناخودآگاه وارد مسائلی میشوند که سبب آسیب به تولیدات داخلی خواهد شد.