به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، روزنامه دیلی صباح در این باره نوشت: به عنوان مثال در هلند پس از کودتای نافرجام 15 ژوئیه ترکیه، خانوادههای حدود 320 دانش آموز آنها را از مدارس مرتبط به فتح الله گولن خارج کردهاند و در بلژیک نیز تعداد هر چه بیشتری از خانوادهها در حال خارج کردن فرزندانشان از مدارس وابسته به گولن هستند.
سازمان وابسته به فتح الله گولن اداره کننده یک شبکه جهانی از مدارس بوده و به گفته مقامات دولت ترکیه این سازمان از این مدارس خود به عنوان مراکز جذب نیرو برای خود استفاده میکند. بسیاری از کشورهایی که دارای روابط دوستانه با ترکیه هستند بعد از کودتای نافرجام ترکیه پذیرفتند تا این مدارس را در خاک خود تعطیل کنند اما اکثر این مدارس در اروپا و آمریکا همچنان آزادانه به فعالیت خود ادامه میدهند.
رسانههای هلند گزارش دادند تعداد هر چه بیشتری از دانش آموزان در شهرهای "آمستردام"، "زاندام"، "روتردام" و دیگر شهرها به کلی مدارس وابسته به گولن را ترک میکنند و این تعداد در طی روزهای آینده با افزایش نگرانی والدین دانش آموزان به دلیل درس خواندن فرزندانشان در مدارس یک سازمان "تروریستی" افزایش خواهد یافت.
فاطمه غزال که در زاندام هلند زندگی میکند دو کودک 5 و 10 ساله خود را در یکی از مدارس وابسته به گولن در این شهر ثبت نام کرده بود. اوکه بعد از کودتای ترکیه فرزندانش را از این مدرسه خارج کرده گفت که دیگر والدین نیز نگرانیهای مشترکی با وی در این زمینه داشتهاند.
او به خبرگزاری آناتولی گفت: اگر چه مسئولان این مدرسه هر گونه ارتباطشان با گولن را رد میکردند اما شخصا شاهد بودم که چطور آنها در زمان نشستهای میان معلمان و والدین در مدرسه ویدیوهای سخنان گولن را نمایش میدادند.
لیلا گوژان، مادری که فرزند هشت ساله خود را از یکی از مدارس وابسته به گولن در هلند خارج کرده نیز میگوید: من بعد از این اتفاقات ترسیده و نگران فرزندانم شدم. من ترسیدم چرا که نمیدانستم آیا فرزندانم نیات واقعی گولن را می دانند یا خیر.
او همچنین گفت که نامه هشدار آمیزی از جانب مسئولان این مدرسه دریافت کرده مبنی بر اینکه مدرسه از او به خاطر این کارش شکایت خواهد کرد.