به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت در نشست هفتگی خود با خبرنگاران و اصحاب رسانه در خصوص اقدامات اقتصادی اخیر دولت در هفته های اخیر گفت: موضوعی که در پرداخت های دولت عملیاتی می شود بخشی مربوط به پرداخت ها برای رونق اقتصادی و نکته دیگر مرتبط با برخی مطالباتی است که از سوی پیمانکاران و کشاورزان وجود دارد که ما خود را برای تاییدیه آن موظف می دانیم.
معاون رئیس جمهور در خصوص فعالیت های مربوط به رونق اقتصادی گفت: این فعالیت ها از مسیری که معطوف به حوزه فعالیت غیردولتی می شود انجام می شود که برخی از آنها به دلیل ناکافی بودن سرمایه یا فعال نشدند یا نیمه فعالند و یا در شرایطی به سر می برند که به اتمام رسیده اند اما برای آغاز کار نیاز به سرمایه اولیه دارند.
نوبخت تصریح کرد: در این راستا برنامه دولت اعطای 16 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای 7500 واحد تولیدی است و براساس آخرین آمار از مجموع واحدهای تولیدی که به بانک ها معرفی شدند 3 هزار و 42 بنگاه اقتصادی موفق به دریافت تسهیلات از طریق فرآیند رونق اقتصادی شدند.
وی ادامه داد: غیر از این نیز برخی واحدهای تولیدی به طور مستقیم برای دریافت تسهیلات اقدام کردند که براین اساس 4 هزار و 935 واحد تولیدی مستقیما و بدون واسطه در ارتباط بودند و معادل 3 هزار و 681 میلیون تومان از بانک ها تسهیلات دریافت کردند.
سخنگوی دولت یادآور شد: براین اساس تا پایان وقت اداری یکشنبه 21 شهریور سال جاری 7 هزار و 977 واحد تولیدی توانستند 6 هزار و 57 میلیارد تومان تسهیلات از نظام بانکی برای فعالیت واحدهای تولیدی دریافت کنند.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: دولت غیر از مدیریت اینکه بخش های غیردولتی از محل تسهیلات بانکی به رونق برسد خود هم در طرح های عمرانی سرمایه گذاری می کند.
نوبخت در توضیح این ادعا گفت: تا این لحظه از 11 هزار و800 میلیارد تومان برای طرح های عمرانی تسهیلات صادر شد که بیش از 70 درصد موفق به دریافت اعتبارات از خزانه شدند بنابراین دولت سیاست رونق بخشی به اقتصاد را همچنان دنبال می کند و دریافت این تسهیلات به تفکیک بانک ها و استان های دریافت کننده هم چنین میزان توزیع این مبالغ مشخص شده است که عمده این طرح ها در دهه مبارک فجر افتتاح خواهد شد.
**دولت هشت هزار میلیارد تومان به بیمه سلامت کمک خواهد کرد
وی با اشاره به پرداخت های جاری دولت گفت: در کنار پرداخت های عمرانی در بخش پرداخت های جاری یارانه سلامت در کنار یارانه ماهانه افراد در حال پرداخت است و براین اساس افرادی که مشمول هیچ بیمه ای نیستند با استفاده از یارانه سلامت در شهرها 6 الی 7 درصد و در روستاها 3 الی 4 درصد هزینه درمان را پرداخت می کنند و بقیه را دولت پرداخت می کند که همه این هزینه ها بار مالی بر عهده دولت است.
سخنگوی دولت ادامه داد: براین اساس مقرر شد دولت هشت هزار میلیارد تومان به بیمه سلامت کمک کند تا پرداخت ها را به روز کند براین اساس بالغ بر 40 هزار میلیارد تومان از طریق مکانیزم اسناد خزانه استفاده خواهیم کرد تا بدهی خود را به بانک ها، پیمانکاران، بازنشستگان، فرهنگیان و گندم کاران بپردازیم در این راستا 48 هزار میلیارد تومان مجوزهای لازم از مجلس اخذ شد تا بدهی خود نسبت به این افراد را تادیه کنیم که این مجوزها از مجلس محترم اخذ و آیین نامه اجرایی آنها نیز تهیه و ان شالله با تصویب آن در روزهای آینده در هفته جاری این مطالبات پرداخت خواهد شد و امیدواریم به زودی همه مطالبات صفر شود.
معاون رئیس جمهور
نوبخت در ادامه این نشست خبری به سوالات خبرنگاران و اصحاب رسانه پاسخ داد.
آلمان و هیچ کشور دیگری در جایگاه تعیین تکلیف برای نظام مقتدر جمهوری اسلامی نیست
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص سفر پیش روی رئیس جمهور به آلمان و شنیده هایی حاکی از اینکه این کشور عنوان کرده از شروط برگزاری این سفر این خواهد بود که ایران رژیم صهیونیستی را به رسمیت بشناسد آیا این خبر را تایید می کنید یا خیر؟ گفت: نه دولت آلمان و نه هیچ کشور دیگری در جایگاه تعیین تکلیف برای نظام مقتدر جمهوری اسلامی نیست اگر سفر رئیس جمهور به آلمان قطعی شود نیز قطعا اطلاع رسانی خواهیم کرد.
نوبخت افزود: روابط ایران و آلمان روابط خوبی است و دو کشور به منافع ملی یکدیگر احترام می گذارند.
سخنگوی دولت همچنین در خصوص انتقادات نسبت به FATF گفت: تاکنون ابهامات و اتهامات فراوانی در این خصوص مطرح شده است. مسئولان ذیربط دولتی در ارتباط با این موضوع مرتب به پاسخگویی اقدام کردند به ویژه وزیر محترم اقتصاد مستقیما به سوالات مردم در برنامه زنده تلویزیونی پاسخ داد.
FATF در شورای عالی امنیت ملی به جمع بندی رسیده است
معاون رئیس جمهور تاکید کرد: این مباحث، مباحثی ملی و تخصصی هستند و مسائلی نیست که در رسانه ها و فضای مجازی به آن رسیدگی شود البته مردم باید از این مسائل مطلع باشند. این نظام، نظامی است که نهادهای رسمی هر کدام وظایف خود را انجام می دهند و ما انتظار داریم همان طور که از تریبون های نماز جمعه مسائل مربوط به تقوا، سیاست، دین و اخلاق تبلیغ می شود نهادهایی مانند شورای عالی امنیت ملی که در آن سران سه قوه فرماندهان نظامی و جمعی از وزرا و مسئولان حضور دارند به این مسائل که مسائل کلان نظام است پرداخته شود و پرداختن به این مسائل که آیا منافع ملی را مخدوش می کند یا نه وظیفه شورای عالی امنیت ملی است البته این شورا در این خصوص به جمع بندی هایی رسیده و بنده از آن باخبر هستم و هر بخشی از آن که نیاز باشد توسط دبیر این شورا اطلاع رسانی خواهد شد.
وی همچنین در خصوص برخی اخبار رسانه ها مبنی بر افزایش برخورد بین نیروهای آمریکایی و ایرانی در خلیج فارس گفت: این مسائل بیشتر جوسازی رسانه های خارجی است و نیروهای نظامی ما با هوشیاری از حاکمیت جمهوری اسلامی دفاع می کند.
نوبخت همچنین در خصوص این موضوع که با توجه به فصل بازگشایی مدارس آیا نظارتی بر توزیع کالاهای مورد نیاز در مدارس صورت گرفته است یا نه و همچنین این موضوع که آیا دولت برنامه ای برای تغییر ساعت در فصل پاییز دارد، گفت: تغییر ساعت بخشی از قانون است و نظارت لازم برای بازگشایی مدارس نیز از نهادهای مختلف و مرتبط اعمال خواهد شد.
سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه شنیده ها حاکی از آن است که ایران در دادگاه کرسنت محکوم شده است جزئیات این خبر چیست؟ گفت: درباره این موضوع اطلاع خاصی ندارم.
معاون رئیس جمهور در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه با توجه به اینکه وزیر صنعت مصر است که معاملات پتروشیمی از بورس خارج شود نظر دولت در این خصوص چیست؟ گفت: دولت چنین موضعی ندارد و بنده صرفا مواضع دولت را مطرح می کنم.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا موضوع املاک های نجومی در شهرداری تهران در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی مورد بررسی قرار گرفته و مطرح شده است یا خیر نیز گفت: تا آنجا که در آخرین جلسه این ستاد حدود دو هفته پیش حضور داشته ام این موضوع مطرح نشده است.
نوبخت در پاسخ به این سوال که آخرین گزارش ها نسبت به استرداد حقوق های نجومی چیست؟ گفت: بر این اساس هفته قبل گزارشی از رئیس کل بیمه مرکزی دریافت کردم که در این راستا بیش از دو میلیارد تومان استرداد صورت گرفته بود البته با توجه به اینکه طبق مصوبه شورای حقوق و دستمزد سقف حقوقی برای مقامات سیاسی و بنگاه ها وجود دارد همه این موارد در شرایط فعلی تحت کنترل است و ما از دستگاه های نظارتی درخواست کردیم این موارد را ماهانه کنترل کنند و اگر تخلفی نسبت به این مصوبه انجام شد به سرعت به ما گزارش دهند.
سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص برخورد با رسانه ها و عدم اجازه برای ادامه همکاری آنها گفت:واکاوی در خصوص این موضوع را به ذهن ملت فخیم ایران می گذارم.
معاون رئیس جمهور همچنین درباره جزئیات بودجه سال آینده نیز گفت: بودجه 96 در نیمه آذر ماه تقدیم مجلس خواهد شد. شایان ذکر است که این بودجه با توجه به سیاست های کلی برنامه ششم و اقتصاد مقاومتی نوشته شده است. بر این اساس بودجه 96 به عنوان یکی از سال های برنامه ششم در چارچوب لایحه تهیه شده است و همه جهت گیری های اقتصاد مقاومتی در این بودجه لحاظ شده است. بر این اساس این بودجه با رویکرد اقتصاد مقاومتی، درون زایی و برون نگری و عدالت محوری مهیا شده است و تلاش می کنیم این بودجه به موقع و در چارچوب موارد عنوان شده به مجلس تقدیم شود.
وی در خصوص بودجه 96 گفت: برای ما موضوع پرداخت های کارکنان و رفع نابرابری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. گروهی از بازنشستگان مربوط به قبل از اجرای خدمات کشوری هستند و برخی بعد از اجرای این قانون بازنشسته شدند که پرداخت های این دو گروه تفاوت زیادی با یکدیگر دارد.
نوبخت افزود: گروهی که قبلا بازنشسته شده اند از 10 فوق العاده بیان شده در ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری استفاده نکرده و گروه جدید از این موارد بهره مند شده اند. بر این اساس در بودجه 96 به دنبال حل این نابرابری ها هستیم.
سخنگوی دولت در خصوص پیگیری حادثه منا نیز گفت: در ماه های اخیر اقداماتی انجام شد این در حالی است که جمهوری اسلامی در برابر دولتی قرار دارد که در شرایط عادی با او مشکل داشت چه رسد به اینکه اکنون بهانه هایی به خاطر حمله به سفارتخانه این کشور در دست دارند.
معاون رئیس جمهور همچنین در خصوص رسیدگی های لازم از نهادهای داخلی به وضعیت خانواده شهدای منا نیز گفت: از مسئولان بنیاد شهید می خواهم تمام تلاش خود را برای رضایت خانواده های شهدای منا در نظر داشته باشد و سازمان برنامه و بودجه هم برای تامین بودجه های احتمالی در این خصوص اعلام آمادگی می کند هر چند بنیاد شهید مکلف به اجرای این موارد است.
وی همچنین درباره عدم استخدام برخی از پذیرفته شدگان آزمون استخدامی سال های گذشته در سازمان هایی مانند وزارت نیرو و ارتباط با تفکیک سازمان های اداری استخدامی و برنامه بودجه یادآور شد: اطمینان دارم که تفکیک موارد استخدامی از برنامه و بودجه با آزمون استخدامی ارتباطی ندارد یا آنها اگر مشکلی در این خصوص دارند مربوط به تفکیک وظایف نیست.
نوبخت با مخاطب قرار دادن پذیرفته شدگان گفت: از پذیرفته شدگان درخواست می کنم در صورتی که مشکلی در این خصوص دارند به صورت خاص و مشخص عنوان کنند تا گزارش دقیق آن در اختیار رسانه ها و افکار عمومی قرار گیرد.
خطیبان جمعه با مروت و انصاف بیشتری درباره خدمات دولت سخن بگویند
سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص علت هجمه های وسیع به دولت از تریبون های نماز جمعه گفت: در شهریور ماه تعداد زیادی از وزرا در شهرستان ها و استان ها حضور داشتند و تریبون های مختلف نماز جمعه به بیان خدمات دولت پرداختند بنابراین نمی توان عدم آگاهی از اقدامات دولت را مبنای اظهارنظرهای نامتناسب از تریبون های نماز جمعه دانست.
معاون رئیس جمهور با اشاره به دیدار اخیر مقام معظم رهبری با اعضای دولت گفت: معظم له در این دیدار فرمودند که خدمات باید به مردم اطلاع رسانی شود در هفته اول شهریور ماه فرصت برای ارتباط با ائمه جمعه وجود داشت.
وی تصریح کرد: هر چند اطلاع رسانی باید به صورت مستمر به جامعه و ائمه محترم انجام گیرد ولی از پدران و برادرانی که در تریبون های نماز جمعه سخن می گویند انتظار داریم با مروت و انصاف بیشتری درباره خدمات جمهوری اسلامی و دولت سخن بگویند.
نوبخت تصریح کرد: بر این اساس هر جا که نیاز به تذکر، نصیحت و گوشزد باشد دولت با فروتنی می پذیرد ولی در برخی موارد نیز انتظار داریم پایبندی به مروت و انصاف در نمازهای جمعه بیشتر باشد.
وزارت راه از اختیار خرید 111 ایرباس برخوردار است
سخنگوی دولت همچنین در خصوص قرارداد جمهوری اسلامی با ایرباس گفت: ایرباس تعدادی از هواپیماهای خود را به صورت مشروط به ایران واگذار کرده است به این معنی که این هواپیماها مشروط به فعالیت در خطوط هوایی و پرداخت هزینه آنها از طریق ایجاد کارکرد به ایران واگذار شود براین اساس مصوبه این امر در شورای اقتصاد به تصویب رسیده و وزارت راه و شهرسازی نیز از اختیارات قانونی برای خرید 111 دستگاه ایرباس برخوردار است.
معاون رئیس جمهور در پایان این نشست خبری در خصوص خبرهایی مبنی بر اینکه دولت به انتخابات ورود پیدا کرده است نیز گفت: آن قدر مشغله و کار برای دولت زیاد است که فرصت پرداختن به این مسائل را ندارد.