به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو حمید چیت چیان روز پنجشنبه در حاشیه مراسم آغاز آبگیری سد برقابی رودبار لرستان در گفت وگو با خبرنگاران افزود: در سال میلادی جاری معاهده ای در پاریس منعقد شد که بر مبنای آن کشورها باید در جهت کاهش انتشار گازهای گلخانه ای تلاش کنند.
وی اظهار کرد: یکی از مهمترین اقدامات که در این معاهده پیش بینی شده، استفاده کشورها از انرژی های تجدیدپذیر است.
وزیر نیرو گفت: بر اساس این معاهده ایران متعهد شده انتشار گارهای گلخانه ای خود را نسبت به گذشته چهار درصد کاهش دهد که در این رابطه یکی از مهمترین اقدامات ایران احداث هفت هزار و ۵۰۰ مگابایت ظرفیت نیروگاهی تا سال ۲۰۳۰ می باشد.
چیت چیان ادامه داد: یکی از مهمترین موارد انرژی های نو، انرژی آبی است که ایران تاکنون ۱۱ هزار و ۵۰۰ مگابایت نیروگاه آبی ایجاد کرده و نیروگاه رودبار لرستان نیز از جمله نیروگاههای بزرگی است که در دو واحد ۲۲۵ مگاواتی احداث خواهد شد.
وی با بیان اینکه نیروگاه سد روبار لرستان تا تیرماه سال آینده به بهره برداری می رسد، گفت: انتشار گازهای گلخانه ای که یکی از موارد آن نیز استفاده از سوخت های فسیلی است اثرات نگران کننده ای برای حال و آینده دنیا ایجاد کرده است.
سد رودبار از نوع خاکی با هسته رسی بوده و از معدود سدهایی از این نوع می باشد که در دره ای تنگ و باریک احداث شده است.
حجم بدنه سد حدود چهار میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب ، طول تاج ۱۸۵ متر، ارتفاع از پی ۱۵۵ متر، عرض تاج ۱۵ متر و حجم مخزن آن ۲۲۸ میلیون مترمکعب می باشد.
از ویژگی های عمده سد و نیروگاه رودبار لرستان استفاده از توپوگرافی منطقه جهت تولید برق است به نحوی که علاوه بر ارتفاع آب داخل مخزن، ۳۰۰ متر هم از اختلاف ارتفاع ناشی از توپوگرافی منطقه استفاده شده و ارتفاع آب روی توربین ها حدود ۴۲۵ متر است.
تاکنون حدود ۱۶ هزار ۷۴۰ میلیارد ریال برای این طرح هزینه شده و پیش بینی می شود هزینه اجرای کامل طرح به ۲۰ هزار میلیارد ریال برسد.
طرح سد و نیروگاه رودبار لرستان در فاصله ۱۰۰ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان الیگودرز بر روی رودخانه رودبار از سرشاخههای دز در حال اجرا است.