چندی از فرهنگیان اعلام کردند بعداز مراجعه به آزمایشگاههای طرف قرارداد بیمه طلایی جهت انجام آزمایش متوجه لغو قرارداد ازمايشگاهها با بیمه ی آتیه سازان شدند که پس از پیگیری روشن گردید بیمه ی مذکور درخواست 15 درصد پورسانت از آزمایشگاه نموده و آزمايشگاهها به نشانه ی اعتراض قراردادخود را معلق نموده اند.
حال سوال این است : چه کسی مسول این پایمال شدن حق از جامعه ی فرهنگی است...آیا درست است وقتی یک فرهنگی تمام وکمال حق بیمه ی خود را پرداخت میکند شرکت آتیه سازان درخواست پورسانت نماید ؟
چرا بيمه آتيه سازان براي تامين سلامتي قشر زحمتكش فرهنگي بخاطرسودآوري بيشتر فقط باازمايشگاههاي غيرمعتبركه حاضرند به انها ١٥٪ پورسانت بدهندقرارداد مي بندد؟
مسولین محترم آموزش وپرورش آیا بهتر نیست در انتخاب بیمه ی طرف قرارداد تجدید نظرکنند و باتدبیر هرچه سریعتر خود جلوی سودجویی افراد رابگیرند و آرامش وسلامتي رابه کارکنان خودبرگردانند.
دکتر سید حسن هاشمی مدنی عضو هیات مدیره انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی ایران در خصوص این بخش از مشکلات فرهنگیان اظهار داشت : بحث تعرفه های آزمایشگاه طی چند سال گذشته سیر بسیار نامطلوبی را پشت سر گذاشته و از وضعیت تعرفه گذاری در رابطه با آزمایشگاه شدیدا نگران هستیم و این امر در دولت تدبیر و امید به هیچ وجه در مورد آزمایشگاه خوب عمل نشده و بحث هزینه تمام شده در شورای عالی بیمه تصویب نشد یعنی آزمایشگاه ها چون عمده درآمدشان را باید هزینه کنند به گونه ای که بالای 85درصد درآمد های آزمایشگاه را هزینه هایشان پوشش می دهد و در آزمایشگاههای کوچکتر این هزینه ها بالای 95درصد است و به همین دلیل بسیاری از آزمایشگاه های کوچک متضرر هستند و سیر خوبی طی نمی کنند.
حال وقتی بیمه آتیه سازان و بیمه ایران از آزمایشگاه ها تخفیف می خواهند این خواسته باعث می شود که آزمایشگاه ها با ضرر رو به رو شوند و این وسط اتفاقی که می افتد باعث یک رقابت نامانوس بین آزمایشگاه ها می شود برای داشتن بیمار بیشتر و وقتی آزمایشگاهی درآمد نداشته باشد قطعا به سمت کیت و تجهیزات نامرغوب می روند و این اتفاقی است که می افتد.
وی گفت آزمایشگاه هایی که هزار مشکل با تعرفه مصوبه دولت دارند چه طور می توانند با تخفیف با بیمه ها کار کنند.
الان آن چیزی که قرار است بیمه ها به آزمایشگاه ها پرداخت کنند 40 تا 50 درصد خدمات است اما بیمه آتیه سازان باز تخفیف بیشتر از آزمایشگاه ها می خواهد و برای اینکه آزمایشگاه ها بتوانند ادامه دهند وخودشان را سرپا نگه دارند به سمت استفاده از کیت ارزان تر و نامرغوب می روند.
و این خطر بسیار بزرگی است که متاسفانه دارد اتفاق می افتد و بیمه های تکمیلی از جمله بیمه آتیه سازان در چهارچوب حوزه سلامت درست تصمیم گیری نمی کنند و این تصمیم هم نا معقول است و هم به نفع بیمه آتیه سازان نیست.
و چرا باید فرهنگیان با بیمه ای کار کنند که تخفیف می گیرد و آزمایشگاه ها و رادیولوژی و بقیه جاها مجبور شوند با کیفیت کمتر سرویس به فرهنگیان دهند و این تخفیف دادن ها قطعا روی کیفیت کار آزمایشگاه ها تاثیر منفی دارد و این تخفیف ها به نفع بیمه سلامت و خود آتیه سازان نیست چون اگر تستی را که انجام می دهند کیفیتش خوب نباشد دوباره برمی گردد وبه آزمایشگاه دیگر ارجاع داده میشود و باید مجدد انجام شود و باز آتیه سازان مجبور می شود هزینه را مجدد پرداخت کند.
خیلی از آزمایشگاه ها به خواسته اتیه سازان تن ندادند و قرار داد نبستند و تعداد آزمایشگاه هایی هم که قرار داد می بندند از ناچاری می باشد که قطعا با آنها برخورد خواهد شد.
از سال 94 آتیه سازان این خواسته تخفیف 15 درصدی را از آزمایشگاه داشته و تعداد عظیمی از آزمایشگاه ها قبول نکردند و تعدادی هم لغو قرار داد کردند اما امسال فشار بیشتری از آتیه سازان بر آزمایشگاه ها وارد شد و این اعتراضی که همکاران فرهنگی ما از استان خراسان و مرکزی دارند درست است که آزمایشگاه ها به دلیل خواسته بیمه آتیه سازان با بیمه قرار داد نبستند و این باعث شده تست های آزمایشگاهی قشر فرهنگی ما به گونه ای انجام شود که خود متقبل هزینه های زیاد تست های آزمایشگاهی شوند