اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مریم متین در جمع خبرنگاران در حاشیه دومین سمپوزیوم بین المللی سرطان نسترن که در دانشگاه فردوسی مشهد در حال برگزاری است، ضمن اعلام این خبر که سرطان ریه ششمین سرطان در کشور شایع میباشد، گفت: شایعترین سرطان میان بانوان سرطان پستان و در میان مردان سرطان ریه است و این موضوع نه تنها در ایران که در جهان نیز شیوع دارد.
وی در خصوص علت اصلی سرطانها بیان کرد: با توجه به اینکه گونههای مختلفی از سرطان در جهان وجود دارد، بنابراین علل نیز متفاوت هستند؛ اما به طور کلی عواملی همچون تغذیه نامناسب، ورزش نکردن، چاقی، سیگار کشیدن و عوامل ژنتیکی در بروز سرطان موثر هستند.
عضو هیات علم دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه بر مسئله پیشگیری تاکید و تصریح کرد: چنانچه تمرکز خود را بر مسئله پیشگیری از وقوع سرطان اختصاص دهیم به طور حتم نتیجه موثرتری دریافت خواهیم کرد. متاسفانه در ایران کمتر به مسئله پیشگیری توجه شده و به همین دلیل بیشترین تمرکز پزشکان بر روی درمان متمرکز شده است و همین عامل سبب میشود سرطانها دیر تشخیص داده شوند.
متین تاکید کرد: متاسفانه از نظر مطالعات در سطح ملی در این رابطه دچار کمبود هستیم و با توجه به اینکه بیمهها پوشش لازم را نمیدهند، هزینه غربالگری نیز بالا و افراد کمتری به سمت غربالگری میروند و همین مسئله مرگ و میر مبتلایان به سرطان را افزایش میدهد.
وی ضمن تاکید بر این نکته که چنانچه غربالگری افزایش یابد، شاهد کاهش میزان مرگ و میر بیماران سرطانی خواهیم بود، اضافه کرد: متولی این امر بایستی وزارت بهداشت باشد.
30 درصد سرطانها با اصلاح وضعیت زندگی قابل پیشگیری هستند
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد ضمن اشاره به این موضوع که چنانچه غربالگری رخ دهد شاهد کاهش 30 درصدی میزان مبتلایان به سرطان خواهیم بود، تاکید کرد: 30 درصد سرطانها با اصلاح وضعیت زندگی به راحتی قابل پیشگیری هستند. قطعا چنانچه در پیشگیری و تشخیص زودهنگام به درستی هزینه شود، وضعیت درمانی بسیار بهتر خواهد شد.
متین در ادامه در خصوص شایعترین سرطانها در خراسان رضوی تصریح کرد: شایعترین سرطانها در خراسان رضوی در میان بانوان سرطان پستان و معده و مری در میان هم بانوان و هم مردان است.
متین در بخش پایانی سخنان خود در خصوص تاثیر برگزاری کنگرهها و همایشها در بالا بردن کیفیت خدمات دهی به بیماران و افزایش توان تشخیص و درمان سرطانها توسط پزشکان گفت: به طور حتم برگزاری چنین همایشهایی بسیار موثر خواهد بود، چراکه با دیگر کشورها به تبادل اطلاعات خواهیم پرداخت.