کد خبر:۵۵۰۱۳۰
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد

افزایش دوبرابری چاقی در جهان طی ۳۴ سال اخیر/ سازمان بهداشت جهانی: مالیات بر نوشیدنی‌های قندی افزایش یابد

بر طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی چاقی در فاصله سالهای ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۴ در سراسر جهان بیش از دو برابر شده است که ۱۱ درصد مردان و ۱۵ درصد زنان - بیش از ۵۰۰ میلیون نفر- به عنوان چاق دسته‌بندی شده‌اند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه خبری دیابت (دیابتیک نیوز)، سازمان بهداشت جهانی (WHO) روز سه‌شنبه اعلام کرد دولتها باید برای مبارزه با آنچه چاقی جهانی و اپیدمی دیابت خوانده می‌شود، مالیات بر نوشیدنیهای قندی را افزایش دهند.

 

در گزارشی با عنوان «خط‌مشی‌های مالیاتی برای رژیم غذایی و پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر» آمده است که اگر قیمت خرده فروشی نوشیدنیهای شیرین شده با شکر، از طریق مالیات، ۲۰ درصد افزایش یابد، کاهشی متناسب با آن در مصرف هم دیده خواهد شد.

 

WHO می‌گوید در فاصله سالهای ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۴ در سراسر جهان چاقی بیش از دو برابر شده است که ۱۱ درصد مردان و ۱۵ درصد زنان -بیش از ۵۰۰ میلیون نفر- به عنوان چاق دسته‌بندی شده‌اند.

 

دکتر فرانچسکو برانکا، مدیر دپارتمان تغذیه و سلامت WHO می‌گوید تعداد کودکان مبتلا به چاقی یا اضافه‌ وزن زیر ۵ سال در سال ۲۰۱۵، حدود ۴۲ میلیون نفر تخمین زده شد. این معادل رشدی حدود ۱۱ میلیون نفری طی ۱۵ سال اخیر بود.

 

به علاوه، حدود ۴۲۲ میلیون فرد بالغ در سراسر جهان دیابت دارند.

 

WHO می‌گوید شواهد فزاینده‌ روشنی وجود دارد مبنی بر اینکه مالیات و یارانه بر رفتار خریدار تاثیر می‌گذارد، و می‌توان از این تاثیر برای محدود کردن مصرف نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر و در نتیجه مبارزه با چاقی و دیابت بهره برد.

 

تِمو واکانیوالو، هماهنگ‌کننده در دپارتمان بیماریهای غیرواگیر و ارتقای سلامت WHO، می‌گوید: «ما اکنون در جایگاهی هستیم که می‌توانیم بگوییم شواهد به مقدار کافی وجود دارند و کشورها را تشویق می‌کنیم که خط‌مشی‌های موثر مالیاتی را پیاده کنند.»

 

برانکا، مدیر تغذیه می‌گوید ایالات متحده امریکا بالاترین نرخ چاقی بر جمعیت را در جهان دارد اما چین هم ارقام مطلق مشابهی بین زنان و مردان خود دارد.

 

وی همچنین می‌گوید نوشیدنیهای شیرین در امریکای لاتین محبوب هستند، جایی که مردم شیلی و مکزیک بزرگترین مصرف‌کنندگانش را تشکیل می‌دهند.

 

دستورالعملهای WHO که در مارس ۲۰۱۵ ابلاغ شدند گفته بودند که افراد بالغ و کودکان، از امریکا تا اروپای غربی و خاورمیانه لازم است برای کاهش خطر چاقی و پوسیدگی دندان، میزان شکر مصرفیشان را به حدود نصف کاهش دهند.

 

منظور این دستورالعملها آن است که افراد باید مقدار شکر مصرفی را به کمتر از ده درصد ورودی روزانه انرژی -یا حدود ۵۰ گرم یا ۱۲ قاشق چایخوری شکر برای افراد بالغ- کاهش دهند. اما طبق این دستورالعمل اگر به ۵ درصد برسد خیلی بهتر است.

 

توصیه‌های WHO، شکرهای آزاد مثل گلوکوز و فراکتوز و ساکروز یا قندهایی که به غذاها و نوشیدنیهای فرآوری شده اضافه می‌شود در بر می‌گیرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار