سیدهادی سیدافقهی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص اینکه چرا عاقبت سعد حریری رهبر سیاسی لبنان از انتخاب میشل عون به عنوان رئیس جمهوراین کشور حمایت کرد؟ گفت: اولین گزینه سعد، میشل عون نبود وی خیلی امید داشت که حکومت بشار اسد سرنگون شود و همواره اعلام می کرد فاتحانه از فرودگاه دمشق وارد بیروت خواهم شد.
وی تصریح کرد: اما سرانجام پس از یک سال و اندی که پست ریاست جمهوری در لبنان خالی بود و این کشور از خلا تصمیم گیریهای مهم رنج میبرد حریری در تصمیمات خود تجدید نظر کرد.
سیدافقهی با اشاره به شکست طرح آمریکا برای سرنگونی بشار اسد گفت: از طرف دیگر طرح آمریکا برای شکست رئیس جمهور قانونی سوریه با شکست مواجه شد و ناکامی عربستان در یمن سبب شد تا حریری به اتخاذ این تصمیمم بپردازد.
این کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: این در حالی بود که حریری با یکی دیگر از اعضای 14 مارس یعنی سلیمان فرنچه وارد مذاکره شد اما از آنجا که گزینه حزب الله لبنان میشل عون بود حزب الله از فرنچه خواست تا این مذاکرات با حریری را ادامه ندهد. براساس این روند پس از مدتی حریری با میشل عون ارتباطاتی برقرار کرد و توافقاتی پشت پرده انجام شد.
سیدافقهی تاکید کرد: البته براساس این توافقات پشت پرده این دو نفر به تقسیم قدرت پرداختند و بنا شد در صورت انتخاب میشل عون به عنوان رئیس جمهور، حریری به عنوان نخست وزیر لبنان انتخاب شود.
این کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: البته مسئله جالبی که در این بین رخ داد اختلافاتی بود که در بین احزاب 14 مارس و 8 مارس وجود داشت و در میان صفوف 14 مارس عده ای با کاندیداتوری میشل عون مخالفند و رایزنی فشرده در میان احزاب هر دو طیف انجام شدتا بالاخره به یک اجماع ملی رسیدند.
وی در پایان این گفتگو تاکید کرد: حزب الله لبنان معتقد است فراکسیون میشل عون در پارلمان و کف خیابانهای لبنان طرفداران بیشتری را دارد چون جنگ 33 روزه نشان داد عون و طرفداران وی درِ خانه های خود را به سوی آوارگان جنگی باز کردند لذا اقبال میشل عون در میان مردم عادی و احزاب لبنان بیش از سایر رقباست.