کد خبر:۵۵۴۷۸۶

۳۵ درصد از لباس‌های عاشورایی به تولید انبوه رسید

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس از تولید انبوه ۳۵ درصد از آثار ارائه شده در نمایشگاه لباس عاشورایی خبر داد و گفت: لباس یکی از مهم‌ترین ابزارهایی است که می توانیم به وسیله آن مفاهیم عاشورایی را در جامعه نشر دهیم.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حمید قبادی در مراسم اختتامیه نمایشگاه لباس عاشورایی که در تالار رودکی و با حضور جمعی از طراحان و هنرمندان حوزه مد و لباس برگزار شد، گفت: این بار توجه و گام ما به یاد و خاطر سیدالشهدا (ع) در حوزه مد و لباس رقم خورد و بنا را بر ادای دین به ساحت مقدس حضرت امام حسین (ع) قرار دادیم تا پرچم عاشورایی و محرم را با نگاه لباس و ابزار لباس به جامعه معرفی کنیم.

 

وی ادامه داد: اندیشه نمایشگاه لباس عاشورایی در شورای راهبردی مد و لباس رقم خورد و جلسات متعددی برگزار شد تا مبانی نظریه این بحث مهم به نگارش درآید و هنرمندان و طراحان بتوانند میان مبانی اندیشه‌ای عاشورا و طرح‌های خود آمیختگی فکری ایجاد کنند و آن را بروز و به نمایش درآورند.

 

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس با تشکر از گروه طراحان و هنرمندان حوزه مد و لباس در این نمایشگاه گفت: لباس کارکردهای متنوع و گوناگونی دارد که می‌توانیم به ابعاد مختلف آن از جمله ابعاد هویتی، فرهنگی و اجتماعی آن بپردازیم.

 

قبادی افزود: لباس ابزاری است که می‌توانیم اهداف خودمان در جامعه اسلامی را با لباس به عنوان یک سفیر فرهنگی مطرح کنیم. یکی از کارکردهای لباس نمایان کردن اندیشه‌های دینی است و تمسک به سنت پیامبر و سیره آن بزرگوار و اهل بیت نیز این تأکید را دارد که لباس باید مبتنی بر اندیشه و تفکر اسلامی شکل بگیرد.

 

وی با بیان اینکه لباس ما در یک جامعه اسلامی باید بر مبنای اندیشه‌های معنوی و دینی باشد، گفت: خلاقیت‌ها در حوزه مد و لباس باید مبتنی بر اصول اخلاقی و ایده‌ها مبتنی بر اندیشه‌های دینی باشد. چرا که یکی از مهم‌ترین ابزارهای انتقال اندیشه عاشورایی از سال 61 هـ ق تاکنون لباس بوده است  و در دوران آل بویه و صفویه نشانه‌هایی از تنویر لباس در رودیدادهای عاشورایی را می‌توانیم برشمریم.

 

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس با بیان اینکه نقش لباس در انتقال مفاهیم عاشورایی بی‌بدیل بوده است، افزود: لباس و کارکرد آن در اقلیم بسیار مهم است و در این دور از نمایشگاه سبک‌های مختلفی از اقلیم‌های متفاوت را در نمایشگاه شاهد بودیم و کارکرد اقلیمی لباس با مفهوم عاشورایی نمایان و بارز بود.

 

قبادی تصریح کرد:‌ بر همه شما روشن و واضح است که لباس نشان دهنده هویت افراد است و طبعاً موضوعات مختلف دینی و ارزشی را می‌توانیم با این ابزار ارائه دهیم، لباس و هویت اجتماعی نیز بسیار حائز اهمیت است به گونه‌ای که در فرمایشات مقام معظم رهبری نیز بر این مسئله تأکید شده است.

 

وی افزود: یکی از روش‌های انتقال مفهوم عاشورا لباس است و حتی شاید بتوان گفت پیش از شنیدن مرثیه‌ها و ذکر مصیبت‌ها این لباس است که پیام و هویت اجتماعی یک گروه را نشان می‌دهد که امیدواریم تمام این مباحث در دوره‌های بعدی نمایشگاه لباس عاشورایی به تفکیک مدنظر قرار گرفته شود.

 

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس با بیان اینکه یکی از اهداف برگزاری این نمایشگاه جریان‌سازی فرهنگی در جامعه بود، گفت: امسال برخی زمزمه‌ها در نفوذ فرهنگی در لباس عاشورایی را دیدیم و شنیدیم به گونه‌ای که اگر به موقع اقدام نکنیم سرمایه‌های خودمان را از دست خواهیم داد.

 

قبادی ادامه داد: کاربردی کردن لباس عاشورایی توسط بسیاری از طراحان در این نمایشگاه اجرایی شده به گونه‌ای که بیش از 35 درصد آثار همزمان شکل کاربردی گرفت و به تولید انبوه رسید که مورد استقبال خوبی نیز قرار گرفت.

همین‌طور توجه به اقتصاد مقاومتی در این نمایشگاه بسیار حائز اهمیت بود چرا که اکثر لباس‌ها با پارچه‌های ایرانی دوخته شده بود. همین‌طور تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی نیز در حد بسیار قابل قبولی صورت گرفت و عکس‌هایی با هزاران بازدیدکننده در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد.

 

وی خاطرنشان کرد: در لباس کودکان و نوجوانان در این نمایشگاه ضعف‌هایی وجود داشت در حالی که نوجوانان می‌توانند سهم جدی در انتقال مفاهیم را برعهده داشته باشند که امیدواریم در دوره‌های بعدی نمایشگاه این موضوع نیز مورد توجه قرار گیرد.

 

در ادامه این مراسم مرتضی طلایی عضو شورای شهر تهران با قدردانی از برگزاری نمایشگاه لباس عاشورایی گفت: چندی پیش رئیس اتحادیه پوشاک اعلام کرد 70 درصد از واردات پوشاک خارجی جلوگیری شده است و این نتیجه کار طراحان و افرادی است که در میسر ارائه لباس‌های ایرانی تلاش کرده‌اند.

 

وی افزود: اندیشه و آرمان ما در ماه محرم این است که پوشش، رفتار، گفتار و عمل‌مان متناسب با این ایام باشد و باید تلاش کنیم تا این اندیشه‌ها را به باور تبدیل کنیم.

 

طلایی گفت: دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس با شهامت در این مسیر حرکت کرد به گونه‌ای که امروز شاهد این اقدامات با ارزش هستیم.

 

در این مراسم از پیرغلام فرهنگ عاشورایی در کسوت پرچم‌دوزی و برگزیدگان بخش لباس مردانه، لباس کودک، لباس اجتماع و بانوان و برگزیدگان کاربردی تقدیر شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار