به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو «مایکل بیلینگتون» تحلیلگر سیاسی آمریکایی و سردبیر نشریه "اگزکیتیو اینتلیجنس ریویو" در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم تاکید کرد: دوترته رئیس جمهور فیلیپین به روشنی بیان کرده است که خواستار قطع وابستگی کشورش به آمریکا است. وی به کشتار مردم فیلیپین در دوره اشغال این کشور توسط آمریکا در اوایل قرن بیستم اشاره کرده است.
وی در ادامه در خصوص تاکید رئیس جمهور فیلیپین بر خروج نظامیان آمریکایی از این کشور طی 2 سال آینده و تمایل وی برای لغو قراردادهای نظامی با واشنگتن و اعلام جدایی فیلیپین از آمریکا، تصریح کرد: دوترته به طور کاملا شفاف اعلام کرده است که خواستار پایان دادن به وابستگی این کشور به آمریکا است. وی به کشتار مردم فیلیپین در دوره اشغال این کشور توسط آمریکا در اوایل قرن بیستم اشاره کرده است. وی به ناکامی آمریکا در اعطای استقلال واقعی به فیلیپین در سال 1946 میلادی اشاره کرده است، به طوری که آمریکا قصد دارد فیلیپین را همچنان در زنجیره اقتصادی خود قرار دهد. وی به استفاده آمریکا از کشورش به عنوان یک پایگاه نظامی برای جنگ های غیر قانونی و تبهکارانه علیه ویتنام اشاره می کند.
این کارشناس سیاسی به کودتای آمریکایی علیه فردیناند مارکوس در سال 1986 میلادی اشاره می کند که منجر به متوقف شدن سیاست های توسعه ای مارکوس شد و فیلیپین را یک کشور پیشرو در جنوب شرق آسیا به یک کشور فقیر و گرسنه تبدیل کرد. او به سوء استفاده از مواد خام این کشور بدون توسعه زیرساختهای لازم برای ساختن یک جامعه مدرن اشاره می کند. وی به پیمان غیر قانونی همکاری نظامی در سال 2014 اشاره می کند که به آمریکا اجازه می دهد تا در سراسر فیلیپین بدون تصویب سنا، پایگاه نظامی احداث کند، بر خلاف این مساله که ساخت پایگاه نظامی بر اساس قانون اساسی مستلزم تصویب سنا است. وی به این مساله اشاره کرده است که پیمان همکاری نظامی با آمریکا و استقرار نیروی نظامی، در تقابل با چین خواهد بود. در حالی که اختلافات ارضی با چین بر سر مالکیت جزایر دریای جنوبی چین را می توان از طریق مذاکره حل و فصل کرد.
این تحلیلگر آمریکایی در ادامه در خصوص نظر مردم فیلیپین درباره حضور نظامیان آمریکایی در این کشور، گفت: حضور نیروهای ویژه آمریکایی در فیلیپین با هدف مقابله و رویارویی با چین است نه کمک به فیلیپین برای مقابله با گروه تروریستی ابوسیاف. تظاهرات علیه ادامه حضور نظامی آمریکا نه تنها مربوط به نیروهای ویژه ای می شود که در منطقه میندانائو مستقر هستند، بلکه در مخالفت با پایگاه های نظامی است که در زمان ریاست جمهوری آکینو با آمریکا منعقد شده است. آمریکا قصد دارد حضور نیروهای نظامی خود را در فیلیپین ادامه دهد تا در صورت وقوع جنگ با چین از این نیروها استفاده کند ولی دوترته این مساله را به خوبی می داند که آنها نیازی به جنگ با چین ندارند.
وی در پایان درباره اظهارات توهین آمیز دوترته علیه اوباما و اینکه وی بعدا گفته است که هیچ توهینی به اوباما نکرده و منظورش از اظهاراتی که داشته مقامهای وزارت خارجه آمریکا بوده، اظهار داشت: دوترته بین جان کری وزیر خارجه آمریکا و اوباما و اطرافیانش فرق قائل شده است. جان کری به دوترته توصیه کرد تا با چین صحبت کند و مسائل مربوط به دریای جنوبی چین را از طریق مسالمت آمیز حل و فصل نماید، جتی در شرایطی که کاخ سفید و وزارت دفاع آمریکا برای جنگ علیه چین آماده می شدند. وی بارها گفته است که مخالف همکاری اقتصادی و اجتماعی با آمریکا نیست و از سرمایه گذاری آمریکا استقبال می کند ولی اجازه نخواهد داد تا یک کشور بیگانه دستورات خود را به فیلیپین دیکته کند یا از این کشور برای تقابل با چین استفاده نماید.