به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، امروز با حضور اسحاق جهانگیری و وزیر صنعت، معدن و تجارت عملیات ساخت 2 کارخانه فراوری کنسانتره و سرباره تیتانیوم آغاز شد.
علاوه بر افتتاح این دو کارخانه نخستین واحد تحقیقات نیمه صنعتی تولید رنگدانه تیتانیوم کشور با سرمایه گذاری ٩ میلیارد تومانی هم فعالیت خود را آغاز می کند.
در این واحد تحقیقاتی با بکارگیری دانش فنی جدید و با همکاری ارمنستان بومی سازی دانش انجام شده است.
مراد علی مظفری توکلی در حاشیه افتتاح این دو کارخانه با بیان اینکه فاز اول این کارخانه (کانه آرایی) با ظرفیت تولید 130 هزار تن در سال و عیار 45 درصد دی اکسید تیتانیوم فعالیت خود را آغاز کرده است ، افزود: فاز دوم کارخانه (ذوب یا سرباره سازی) با ظرفیت تولید 70 هزار تن و عیار سرباره 70 درصد دی اکسید تیتانیوم خواهد بود.
مجری طرح تیتانیوم کهنوج اضافه کرد: کل سرمایه گذاری انجام شده در این 2 فاز 5 هزار و 918 میلیارد ریال و اشتغال زایی این طرح ها 882 نفر است.
با اجرای کارخانجات فوق از واردات 50 هزار تن پیگمنت مورد نیاز کشور با ارزش حدود 150 میلیون دلار در سال جلوگیری میشود.
مظفری توکلی با بیان اینکه درکارخانه کنسانتره با استرالیایی ها و در کارخانه سرباره با جمهوری چک اقدام به همکاری کرده ایم، گفت: در این دو کارخانه در مجموع 500 میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام شده است.
وی تصریح کرد: ذخیره قطعی مواد معدنی در کهنوج بالغ بر 400 میلیون تن است اما با تمرکز بر توسعه اکتشافات این ذخایر به طور حتم افزایش خواهد یافت.