وی افزود: تا ظهر امروز نیز در مجموع 110 هزار نفر از سه مرز زمینی (مهران، شلمچه و چذابه) کشور به عتبات عالیات سفر کردند.
سردار فتحی زاده با بیان اینکه با وجود تاخیر در خارج شدن از مرز مهران ازدحام جمعیت همچنان در این مرز وجود دارد، تاکید کرد: زیر ساخت ها و پذیرایی از زائران در مرز زرباطیه مقابل مرز مهران محدود است و پیش بینی لازم برای این جمعیت انجام نشده است.
وی یادآور شد: با توجه به کمبود امکانات برای سیل عظیم زائران وسیله نقلیه نیز جوابگوی جابجایی آنها نیست و زائران مجبورند در شرایط سخت با پای پیاده مسیرهای طولانی را طی کنند.
معاون هماهنگ کننده ناجا اضافه کرد: مسئولان کشور عراق در تلاش هستند این امکانات را افزایش دهند اما برای این حجم عظیم خدمات رسانی هنوز مطلوب نیست.
وی گفت: از زائران تقاضامندیم برای عزیمت به عتبات عالیات 2 مرز شلمچه و چذابه در استان خوزستان که از ازدحام جمعیت بسیاری کمتری نسبت به مهران برخوردارند، را انتخاب کنند تا با مشکل کمتری در خروج از مرز مواجه شوند.
سردار فتحی زاده خاطر نشان کرد: حضور افراد بدون مجوز قانونی از جمله اتباع افغان هم اکنون در پایانه مرزی مهران مشکلاتی ایجاد کرده و باعث اختلال در تردد دیگر زائران شده است.
وی با بیان اینکه امروز 2 هزار زائر بدون گذرنامه و روادید از این مرز به عقب برگردانده شدند، یاداور شد: اتباع افغان نیز با اتوبوس هایی به مرزهای استان خوزستان منتقل شدند.
وی با اشاره به اینکه موج بازگشت زائران از عتبات عالیات نیز هم اکنون آغاز شده است، افزود: از سوی مسئولان استان ایلام تمهیدات لازم برای ورود زائران و تامین اتوبوس برای بازگشت آنها پیش بینی شده است.
بر اساس پیش بینی ها، در اربعین امسال بیش از 2 میلیون زائر مسیر ایلام - عراق را بدلیل برخورداری از مزیت نزدیکی و کوتاهی مسافت تا کربلا برای تردد انتخاب می کنند.
مرز بین المللی مهران در فاصله 95 کیلومتری جنوب باختری شهر ایلام قرار دارد.