
روسیه کابوس ناتو را آزمایش کرد
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، سامانه موشکی جدید ویژه قطار هسته ای «بارگوزین» نام دارد و به موشک های قاره پیمای مشابه موشک های «یارس» یا «ار.اس.24» مجهز می شود.
یک مقام صنایع دفاعی روسیه روز چهارشنبه به خبرگزاری اینترفاکس گفت که موشک قاره پیمای جدید مراحل آزمایش مشخصات موشکی را در پایگاه فضایی پلستسک (در شمال غرب روسیه) با موفقیت سپری کرده و نخستین پرتاب شبه رزمی نیز سال 2017 انجام می گیرد.
موشک قاره پیمای جدید روسیه ویژه قطار هسته ای با مشارکت پژوهشگاه «تپلوتکنیک» مسکو (دست اندرکار تولید موشک ها و فناوری های موشکی) ساخته می شود.
بر اساس طرح ساخت سامانه موشکی بارگوزین، طول موشک قاره پیمای ویژه آن 22.5 متر و وزن آن کمتر از 47 تن است.
سامانه موشکی بازگوزین باید به گونه ای باشد که در واگن های قطار هسته ای جای گیرد و این قطارها نیز باید بتوانند در ریل معمولی تردد کنند.
مراحل طراحی این قطار به پایان رسیده و به زودی کار ساخت آن شروع می شود و انتظار می رود سال 2019 به پایان رسیده و نخستین قطار هسته ای به ارتش روسیه تحویل شود.
مجموعه های موشکی بارگوزین به شش موشک قاره پیما مجهز خواهد بود در حالی که در مجموعه مولودتس در قطار موشکی دوره شوروی سابق سه موشک قرار می گرفت.
این مجموعه در قطاری معمولی با یک لکوموتیو مستقر می شود که تشخیص آن از هزاران قطار دیگر را ناممکن می کند.
ارتش شوروی در سال 1987 میلادی نخستین قطار حامل موشک های قاره پیما را به خدمت گرفت و تا سال 1991 (زمان فروپاشی شوروی) تعداد این نوع قطارها به 12 دستگاه رسید.
در چارچوب پیمان کاهش تسلیحات تهاجمی راهبردی روسیه و آمریکا به نام ˈاستارت-1 ،تمام قطارهای هسته ای روسیه نابود شدند.
قطارهای حامل موشک های قاره پیمای شوروی سابق با توجه به متحرک بودن آنها و امکان استقرار در هر نقطه این کشور در حداقل زمان، موجب نگرانی شدید آمریکا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ˈناتوˈ بود.
موشک های ˈاس.اس-24ˈ بزرگترین موشک های قاره پیمای ویژه قطار در ارتش شوروی سابق بودند که 104 تن وزن داشتند و قطارهای ویژه حمل این موشک های فوق سنگین به سه لکوموتیو نیاز داشتند.
طرح گسترده سامانه موشکی آمریکا در قاره اروپا که واشنگتن به بهانه مقابله با تهدیدهای موشکی خارج از این قاره به اجرا درآورده است، موجب نگرانی روسیه شده است.
ˈ
ولادیمیر پوتینˈ رییس جمهوری روسیه در باره این طرح آمریکا اعلام کرده است: سامانه پدافند موشکی واشنگتن در این قاره تهدیدی برای توانمندی اتمی و موشکی روسیه است.
پوتین با اذعان به بروز تنش های شدید در روابط روسیه و آمریکا ، طرح سامانه پدافند موشکی آمریکا را عامل اصلی بروز این وضعیت دانست.
وی افزود: ایجاد چنین سامانه ای توسط شرکای خود را تهدید می دانیم زیرا موجب تضعیف توانمندی موشکی و اتمی روسیه می شود و این مساله موازنه راهبردی در جهان را برهم می زند.
موشک های قاره پیما بخشی از تسلیحات سه گانه هسته ای شامل تسلیحات هوایی، دریایی و زمینی را تشکیل می دهد که مجموعه آن نظام بازدارنده هسته ای روسیه است.
روسیه که با آمریکا در راس اردوگاه غرب اختلاف های شدیدی بر سر مسائلی همچون اوکراین و استقرار سامانه پدافند موشکی واشنگتن در اروپا دارد، به توان بازدارندگی هسته ای خود برای مقابله با تهدیدهای غرب توجهی خاص می کند.
مسکو شاهد است، ناتو و آمریکا با استفاده از مزیت های همپیمانی با کشورهای شرق اروپا و پنج جمهوری شوروی شامل کشورهای لتونی، استونی، لیتوانی، مولداوی و گرجستان بسیار نزدیک و حتی هم مرز روسیه شده است، به توان موشکی میان برد و دور برد خود متکی است.
در صورت آغاز بحران جنگی از سوی غرب علیه روسیه، کشورهای منطقه که میزبان هزاران نیرو و جنگ افزار ناتو به ویژه آمریکا هستند، می توانند هدف های سامانه های موشکی اسکندر در استان کالینینگراد باشند و از سوی دیگر سکوهای ثابت و زیردریایی ها برای پرتاب موشک های علیه دشمن در فاصله های بسیار دور از توانمندی هایی مسکو برای تقابل احتمالی است.
برخلاف آمریکا که در حال استقرار نظامیان و جنگ افزارهای خود نزدیک خاک روسیه است، این کشور باید بیشتر متکی به توان پرتاب موشک های قاره پیما از پایگاههای زمینی، استفاده از بمب افکن های دوربرد با سوختگیری هوایی یا استقرار زیر دریایی های اتمی پنهانکار و مسلح نزدیک کشور تهدید کننده اصلی باشد.
روسیه هر چند توانسته است، نیروی انسانی و مهارتی و همچنین جنگ افزارهای پیاده نظام خود را نسبت به دوره پس از فروپاشی شوروی در سال 1991 بهبود بخشد، اما با توجه به اینکه این بخش بیشتر کاربرد دفاعی یا در صورت هدف حمله قرار گرفتن کشاندن جنگ به خارج از مرزهای خاک اصلی را دارد، تلاش می کند توان نیروهای هوافضا و موشک های راهبردی خود را در مقابل نظامیگری غرب به پیشگامی آمریکا افزایش دهد.
اما از دیگر سو، واشنگتن با استقرار سامانه جنگ افزاری خود به عنوان سپر دفاع هوایی در لهستان و رومانی نزدیک خاک روسیه در حال ارتقای توان هدف گیری موشک های پرتاب شده می باشد که در کانون توجه اعتراض آمیز روسیه قرار گرفته است.
ستاد کل نیروهای مسلح روسیه در این باره اعلام کرده است: هدف آمریکا از استقرار سامانه موشکی رسیدن به برتری نظامی آمریکا بر روسیه و چین است.
ژنرال ویکتور پوزنیخیر معاون اول اداره اصلی عملیات ستاد کل نیروهای مسلح روسیه به تازگی گفت:آمریکا افزون بر اینکه تلاش می کند، توانمندی نیروی بازدارنده هسته ای روسیه را کاهش دهد با استقرار سامانه موشکی (در شرق اروپا) مجموعه ضربتی قدرتمندی را برای از بین بردن جنگ افزارهای طرف مقابل فراهم می آورد.
معاون اول اداره اصلی عملیات ستاد کل نیروهای مسلح روسیه همچنین تاکید کرد: استقرار سکوهای پرتاب سپرموشکی آمریکا در رومانی و لهستان، ناقض قرارداد محدودیت موشک های میان برد و کوتاه برد است.
وی گفت: سکوهای عرشه ای Мk.41 افزون بر توان پرتاب راکت های ضد موشکی SM-3 می تواند برای شلیک موشک کروز برد بلند تام هاوک نیز استفاده شود که کاربرد نوع زمینی این سکوها برای کروز نقض قرارداد مربوط به موشک های میان برد و کوتاه برد از سوی آمریکا است.
پوزنیخیر با بیان اینکه کل بخش اروپایی روسیه می تواند در تیررس موشک های کروز آمریکا قرار گیرد، افزود: از سوی دیگر، مجهز شدن سکوهای پرتاب Мk.41 به موشک های کروز تام هاوک در پایگاههای اروپایی و ناوهای وابسته به سپر موشکی می تواند پنهانی و در زمان کوتاهی انجام و عملیاتی شود.