به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مجتبی خسروی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صدا و سیما در نمازجمعه اسلامشهر با اشاره به تمدید تحریمهای امریکا بر علیه ایران گفت: طرح تمدید قانون تحریم های ایران توسط مجلسین آمریکا و در صورت امضای رییس جمهور امریکا نقض صریح و آشکارتوافق نامه برجام است واین در حالی است که طبق توافق برجام قرار بود در ازای شفافیت بیشتر ایران طرف مقابل تمامی تحریم های ظالمانه ضد مردم ایران را در روز اجرایی شدن برجام لغو کند و تحریم جدیدی با بهانه های واهی مثل حقوق بشر، مبارزه با تروریسم ، موشکی و...اضافه نکند.
متن کامل سخنرانی وی به شرح زیر است:
سلام و عرض ادب خدمت تمامی نمازگزاران محترم و امام جمعه محترم شهرستان اسلام شهر و تشکر از ستاد نمازجمعه که این امکان را فراهم کردند تا بمناسبت روز شانزدهم آذر روز دانشجو دقایقی در خدمتتان باشم.
هفته ای که گذشت سالروز شهادت شهیدان قندچی، شریعت رضوی و بزرگ نیا را پشت سرگذاشتیم که بنام روز دانشجو نامگذاری شده است.16آذر 32 دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه تهران در اعتراض به ورود نیکسون معاون وقت رییس جمهور دولت ایالت متحده آمریکا دست به اعتراضات مسالمت امیز زدند که با دخالت گارد ویژه شاهنشاهی تجمع اعتراضی دانشجویان به خاک و خون کشیده شد.تاملی در این جریان تاریخی نشان می دهد که ذات جنبش دانشجویی به استکبار سنیزی گره خورده است.
مسئله استکبار یکی از مهمترین کلیدواژه های بکار رفته در ادبیات انقلاب، سخنان امام و رهبری معظم انقلاب می باشد که برگرفته از آموزه های قرآنی است.واژه استکبار در قرآن کریم درباره امثال فرعون و مخالفان حق و حقیقت استفاده شده است.در طول تاریخ هم استکبار دیده شده و هنوز که هنوز است گروه ها و یا کشورهایی این خوی استکباری را داشته و در خود تقویت می کنند که مصداق بارزش در دنیای امروز ایالت به ظاهر متحد و در حقیقت از هم گسیخته آمریکاست.
جنبش دانشجویی و یا هر جریان سیاسی به ظاهر در چارچوب انقلاب اسلامی باید این مسئله را به خوبی درک کند که ذات انقلاب اسلامی و ذات جنبش دانشجویی مسلمان مقابله با استکبار و مصداق اتم آن آمریکاست. عده ای اما در سال های اخیر احساس می کنند رابطه و مذاکره و معامله با آمریکا شاه کلید حل مشکلات معیشتی و اقتصادی کشور است. این تفکر البته قدمتی به عمر انقلاب اسلامی و حتی بیشتر از آن دارد.نسخه جریاناتی خاص حتی پیش از انقلاب اسلامی به امام عزیز سازش و اعتماد مقطعی به آمریکا بود که با مخالفت جدی امام خمینی روبرو شدند.
مردم ایران بعد از گذشت 63سال همچنان خصومت ها و دشمنی های آمریکایی ها را فراموش نکرده اند. از دخالت در کودتاي 28 مرداد گرفته تا حمايت از شاه در روزهاي انقلاب مردم ايران و حمايت از صدام در جنگ تحميلي 8 ساله. از انهدام هواپيماي مسافربري و انداختن مدال افتخار بر گردن فرماندهاش گرفته تا حمله به سکوهای نفتی و طرح ریزی کودتاهای نافرجام و ترور دانشمندان هسته ای و حمایت از گروهک های تجزیه طلب و برانداز و حمایت از فتنه 78 و فتنه 88 و اعمال تحريمهاي ناعادلانهاي که بیش از 3 دهه زندگي مردم عادي را نشانه گرفته است.
تجربه تاریخی مردم ما نیز نشان می دهد در هر برهه ای اندک اعتماد به آمریکا خسارت محض برای مردم ما بدنبال داشته است که مصداق بارز این مسئله در دو سه سال اخیر در مذاکرات هسته ای و برجام تجلی پیدا کرده است.در همین روزهای اخیر ملت ما شاهد بود مجلس نمایندگان آمریکا اعم از جمهوری خواهان و دموکرات ها با419 رای موافق و تنها یک رای مخالف به تمدید تحریم های ده ساله ضد ایرانی (داماتو)رای داد.جالب آنکه در سنا هم از صد نفر 99 نفر رای مثبت به تمدید تحریم های ظالمانه ضد مردم ایران داد ند و آن یک نفر هم بدلیل غیبت موفق به دادن رای مثبت به تمدید تحریم ها ضد ایران نشد.
طرح تمدید قانون تحریم های ایران توسط مجلسین آمریکا و در صورت امضای رییس جمهور امریکا نقض صریح و آشکارتوافق نامه برجام است واین در حالی است که طبق توافق برجام قرار بود در ازای شفافیت بیشتر ایران طرف مقابل تمامی تحریم های ظالمانه ضد مردم ایران را در روز اجرایی شدن برجام لغو کند و تحریم جدیدی با بهانه های واهی مثل حقوق بشر، مبارزه با تروریسم ، موشکی و...اضافه نکند.
در بند "ه"مقدمه برجام آمده است : برجام موجب لغو جامع کلیه تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد و همچنین تحریمهای چندجانبه و ملی مرتبط با برنامه هسته ای ایران و نیز شامل گام هایی برای ایجاد دسترسی در حوزههای تجارت، فناوری، مالی، و انرژی می شود.در ماده 21 برجام هم آمده که همه تحریم ها همزمان با اجرای اقدامات توافق شده توسط ایران متوقف یافته و این توقف ادامه خواهد یافت.در ماده 24 برجام هم تاکید می کند که اتحادیه اروپایی، کشورهای آلمان، انگلیس و فرانسه و نیز ایالات متحده فهرست کامل و جامعی از تحریمها یا اقدامات محدودیت ساز مرتبط با هسته ای را مشخص مینمایند و آنها لغو خواهند نمود.
قانون تمدید تحریم های آمریکا علاوه بر این موارد ، نقض صریح ماده 26 و 29 توافق برجام است : اتحادیه اروپایی و دولتهای عضو و همچنین ایالاتمتحده، منطبق با قوانین خود، از هرگونه سیاست با هدف خاص تأثیرگذاری خصمانه و مستقیم بر عادیسازی تجارت و روابط اقتصادی با ایران، در تعارض با تعهداتشان مبنی بر عدم اخلال در اجرای موفقیتآمیز این برجام خودداری خواهند کرد
در ماده سوم نامه رهبر معظم انقلاب اسلامی در مورد اجرای برجام هم آمده است: «در سراسر دورهی هشتساله، وضع هرگونه تحریم در هر سطح و به هر بهانهای (ازجمله بهانههای تکراری و خودساختهی تروریسم و حقوق بشر) توسّط هر یک از کشورهای طرف مذاکرات، نقض برجام محسوب خواهد شد و دولت موظّف است طبق بند 3 مصوبهی مجلس، اقدامهای لازم را انجام دهد و فعّالیّتهای برجام را متوقّف کند».
خوشبختانه طی روزهای گذشته تمامی مسئولان عالی رتبه نظام و قوای 3 گانه اذعان دارند که تمدید تحریم های ده ساله نقض آشکار و قطعی برجام است و قطعا ایران واکنش جدی به این نقض عهد طرف مقابل نشان خواهد داد.البته این اولین باری نیست که آمریکایی ها مخالف تعهدات خود در برجام عمل می کنند و تاکنون بارها مسئولین مختلف کشوری از کارشکنی های آمریکا در روند اجرای برجام سخن گفته اند.
برجام دی ماه سال گذشته اجرایی شد البته نه از طرف آمریکا و غربی ها.بلکه از طرف کشورمان.به سرعت همه تعهداتمان را اجرایی کردیم غنی سازی 20 درصدی را تعلیق کردیم، قلب راکتور راک را پر از بتن کردیم، فردو را تعطیل کردیم و سانتریفیوژها را نابود کردیم و تن به نظارت های فراتر از معاهدات بین المللی دادیم.
در حاليکه حتي به اذعان مقامات غربي، ايران در جريان اقدامات خود در حل و فصل پرونده هسته اي ، بسيار فراتر از تعهدات قانوني خود عمل کرده است، انتظارش از مذاکرات هسته اي ، تنها دستيابي به حقوق خود مطابق با قوانين و مقررات بين المللي و برداشته شدن تمام تحریم های ظالمانه ضد مردم ایران بود.اما طرف مقابل یعنی آمریکا و برخی از هم پیمانان غربی اش نسبت به ابتدایی ترین تعهداتشان در برجام عملکرد متفاوتی را از خود به نمایش گذاشتند.یا تعهداتشان را انجام ندادند و یا با کارشکنی ها نگذاشتند به سرانجام برسد.
کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی چندی پیش در گزارش شش ماهه اش از اجرای برجام موارد نقض آشکار برجام از سوی آمریکایی و غربی ها را برمی شمرد:تحریم ۱۱ شخصیت حقیقی و حقوقی ایرانی در تاریخ ۲۷ دی ماه94 ، تصویب و اجرای قانون موسوم به ویزا ،دستبرد دو میلیارد دلاری آمریکاییها به اموال ایران، امضای وضعیت اضطراری علیه ایران توسط اوباما، مصادره ۸/۲ میلیون دلاری، محرومیت ایران از مبادله مالی با دلار، تحریمهای ایران به واسطه توانمندی دفاعی در 1فروردین95، پیش کشیدن بهانه های حقوق بشری و مبارزه با تروریسم و وضع تحریم در این زمینه، تأخیر در صدور مجوز خرید هواپیما (بوئینگ و ایرباس) ، استمرار تحریم همکاری بانکهای بزرگ دنیا با ایران با وجود رفع ظاهری تحریمهای بانکی بر اساس برجام و بسیاری از موارد خصمانه مثل عدم صدور روادید برای نماینده پیشنهادی کشورمان در سازمان ملل و وضع بیش از 50 نوبت تحریم جدید در چند ماه اخیر به روشنی تجربه ذی قیمتی در برابر دیدگان همگان قرار داد که در رفتار و عمل آمریکا کوچکترین تغییری ایجاد نشده است و آمریکای پسابرجام همان آمریکای سال 32 است که با کودتای 28 مرداد دولتی ملی را از صحنه کنار گذاشت و دیکتاتوری مستبد را جایگزین وی نمود.
جالب است با این همه بدعهدی ها هر بار برخی در داخل در مقام سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تلاش کردند و می کنند تا با ماله کشی بدعهدی های آمریکا و غربی ها برجام و چهره کریه آمریکایی ها ی بدعهد را بزک کنند.یک روز گفتند مشکل نیست اگر کنگره و سنا هم تحریم ها را وضع کردند اوباما با ماست و تحریم ها را به حالت تعلیق در می اورد.روز دیگر گفتند از طریق ایمیل و فضای مجازی در حال فشار به طرف امریکایی هستیم. یک روز گفتند به جان کری پیام دادیم و از او نامه آرامش بخش گرفتیم.حال که در همین دولت آمریکا کنگره و سنا تنها با یک مخالف و موافقت 518 نفر به تمدید تحریم ها رای داده است و خبرهای موثق حکایت از امضا و مهر تایید اوباما بر تمدید تحریم های ده ساله حکایت می کند این عده در داخل در موضعی تعجب برانگیز می گویند توافق برجام یک توافق بین المللی است و این تصمیم متحد آمریکا تاثیری در برجام ندارد.جالب است که تا دیروز می گفتند طرف های غربی مهم نیستند و باید با طرف اصلی یا کدخدا بست حال در مغالطه ای آشکار می گویند که پافشاری آمریکایی ها بر تحریم ها تاثیری بر برجام ندارد.
متاسفانه 3سال و نیم اخیر تمرکز و توجه بیش از حد دولت یازدهم به سیاست خارجه و به طور مشخص مذاکرات هسته ای و امید بستن به آن سبب شد تا مسائل اساسی نظام مانند اقتصاد مقاومتی و مبارزه با فساد و توجه به ظرفیت های درونی مورد غفلت قرار بگیرد.نمونه بارز این مشکلات در مسائلی مانند رکود بی سابقه و مسئله حقوق های نجومی و فساد هشت هزار میلیاردی و تعطیلی کارخانجات و تضعیف تولید داخلی و رشد واردات خود نمایی می کند.و عملا کسانی که وعده داده بودند هم چرخ سانتریفیوژها را می چرخانند و هم چرخ زندگی مردم را.امروز دو چرخ پنچر تحویل مردم داده اند.
امروز طبق آمار بانک مرکزی در آذرماه 95 سفره مردم در دولت یازدهم 8 درصد کوچکتر شده است.طبق آمار بانک جهانی شاخص فضای کسب و کار در ایران در سال جاری میلادی با ۳ پله سقوط مواجه شده است.عایدات نفتی ما در بهار 95 نسبت به مدت مشابه سال قبل 57 درصد کاهش داشته است و این یعنی با وجود افزایش تولید نفت کماکان با مشکل بانکی برای بازگرداندن پول ها وسرمایه مردم ایران روبرو هستیم.میزان نقدینگی و بیکاری و شکاف اقتصادی در دولت یازدهم افزایش بی سابقه ای داشته است.
گر چه برخي پيش بيني مي کردند با مذاکرات رودرروي مقامات ايران و آمريکا ،مواضع خصمانه اين کشور نسبت به مردم ايران تعديل خواهد شد.و با برداشته شدن تحریم ها تمامی مشکلات اقتصادی کشور حل می شود.اما مروري بر 3 سال و نیم گذشته و عملکرد آمریکا و غربی ها از واقعيت ديگري حکايت مي کند.
امروز ژنرال های نفتی و اقتصادی و رییس حقوقدان دولت یازدهم باید پاسخگو باشند فتح الفتوح ، آفتاب تابان ، موهبت الهی، حلال مشکلات اقتصادی، حلال مشکل آب خوردن مردم عملا و علی الارض چه تاثیری به جز افزایش مشکلات و رکود بی سابقه اقتصادی بر سفره مردم داشته است؟ امروز طبق آمار بانک مرکزی در آذرماه 95 سفره مردم در دولت یازدهم 8 درصد کوچکتر شده است.سئوال جدی مردم انقلابی ایران این است که اثر نوشداروی برجام چه بوده است به جز خسارت محض؟
ای کاش دولت انقدری که از ابتدای تشکیلش به مذاکره با آمریکا اهتمام می داشت به توجه به ظرفیت های درونی کشور و مبارزه با مسائل ناامید کننده قشر جوان کشورمانند مسئله حقوق های نجومی، بیکاری، تبعیض، فقر و فساد اقتصادی می پرداخت.امروز سئوال اساسی از دولت این است که چرا اهتمام جدی به معرفی نجومی بگیران ندارد.
تعلل و عدم رسیدگی دولت یازدهم به فسادهای رخ داده در مسئله فیش های نجومی و مدیران ویژه خوار اشرافی آن هم بعد از 8 ماه سوال برانگیز و نگران کننده است.سخنگوی قوه قضاییه در روزهای گذشته اعلام کرد با وجود گذشت 8 ماه از مطرح شدن مسئله حقوق های نجومی هنوز که هنوز است دولت گزارشی مبنی بر معرفی نجومی بگیران به قوه قضاییه ارائه نکرده است.کجاست شفافیت دولت راستگویان؟متاسفانه دولت های مختلف اعم از فعلی،سابق و اسبق به جای برخورد اصولی با فساد اقتصادی با ایجاد جنگ روانی وبازی های سیاسی سعی در انحراف افکار عمومی از فساد های رخ داده داشته اند و کارنامه قابل قبولی از خود در مبارزه با فساد برجای نگذاشتند.
عده ای به جای پذیرش خطا و اشتباه خود جدیدا یادگرفته اند که به نوعی خطای نابخشودنی را توجیه کرده یا در قامت مدعی ظاهر شوند و با فرار از پاسخگویی سعی در پررنگ کردن حواشی و مسائل غیرمهمی مانند برگزاری کنسرت کنند. مساله اصلی امروز مردم ما کنسرت نیست.برخی می خواهند جای مسائل اصلی و فرعی را عوض کنند.امروز مسئله اصلی نظام مبارزه با فساد اقتصادی و فیش های نجومی است.امروز مسئله اصلی اقتصادی است که برخی وعده داده بودند صد روزه مشکلاتش را حل کنند.امروز مسئله اصلی مشکل مسکن، اشتغال و معیشت مردم است.
امروز جنبش دانشجویی به عنوان چشم بیدار ملت به مسئولین مختلف نظام در دستگاههای گوناگون و قوای سه گانه اعلام میکند راه عملی برای مقابله با مشکلات اقتصادی و معیشتی فعلی بدون شک توجه به ظرفیت درونی و اقتصاد مقاومتی است. تجربه فاجعه بار و خسارت بار برجام بار ديگر اين واقعيت را آشکار ساخته که بي اعتمادي ايرانيان به آمريکا ،ريشه در ماهيت استکباري و سلطه جوي اين کشور دارد و انتظار تحقق حقوق ملت ايران از طريق تعامل با آمريکا انتظار واقع بينانه اي نيست. باید راه حل دیگری برای مشکلات اقتصادی و کند کردن حربه ی تحریم های دشمن پیدا کرد به جای امید بستن به نقطه های خیالی در بیرون از کشور باید به درون نگریست و با اجرایی کردن سیاست های اقتصاد مقاومتی به عنوان تنها راه علاج مشکلات اقتصادی کشور ظرفیت های فراوان درونی را فعال و عملی کرد.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته