به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر پارسا آتشرزم، دبیر علمی یازدهمین کنگره سالیانه دندانپزشکان عمومی ایران در نشست خبری این کنگره گفت: موضوع یازدهمین کنگره دندانپزشکان عمومی ایران دندانپزشکی دیجیتال، اصول، کارایی و محدودیتها میباشد. علت استفاده از دندانپزشکی دیجیتال افزایش سرعت و دقت در دندانپزشکی است. در این کنگره آخرین فناوریهای دندانپزشکی دیجیتال در تشخیص و درمان بیماریهای مربوط به دندان بررسی خواهد شد. در این کنگره استفاده از اسکنرها برای قالبگیری و نرمافزارها در طراحی و ساخت ارائه خواهد شد.
آتشرزم در مورد سایر برنامههای کنگره اظهار داشت: یک سمپوزیسم یک روزه در مورد لیزر و کاربردهای آن، یک سمینار یک روزه در مورد سرامیکها و نقش مهم آن در بازسازی و زیباسازی دندانها خواهیم داشت. یک سمینار در مورد پروتزهای دندانی نیز خواهیم داشت. پروتزهای دندانی به دو نوع ثابت و متحرک تقسیم میشوند و آن دسته که از دهان خارج میشوند جزء پروتزهای متحرک محسوب میشوند.
وی با اشاره به هزینههای بالای پروتزهای مبتنی بر ایمپلت گفت: در کشور حدود ۵ الی ۶ میلیون نفر داریم که دچار بیدندانی کامل هستند. پروتزهای مبتنی بر ایمپلنت بدلیل هزینههای بالایی که دارند متاسفانه نمیتوانند همهگیر باشند. حتی در کشوری مثل آمریکا حداکثر ۱۰% مردم میتوانند این نوع پروتز را انجام دهند. باید توجه داشت که پروتزها هم مثل خود دندانها نیاز به مسائل بهداشتی و نگهداریهای خاص خود دارند. همچنین باید دانست که درمانهای مبتنی بر ایمپلنت باید تا ۵ سال هر سال یکبار رادیگرافی شود تا استخوان آسیب نبیند.
دبیر علمی یازدهمین کنگره سالیانه دندانپزشکان عمومی کشور ادامه داد: عمر قابل قبول برای روکشهای دندانی ۵ الی ۶ سال است که البته به نحوه نگهداری و اینکه آیا درمان دیگری بر روی آن دندان انجام شده است یا نه بستگی دارد.