به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، امیر حسین جمشیدی - مدیر کل نظارت بر فراوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو اظهار کرد: سرو سامان دادن به وضعیت عطاریها یکی از مهمترین اقداماتی است که سازمان غذا و دارو با جدیت تمام کمر به آن بسته است.
وی ادامه داد: این برنامه ریزیها در حالی صورت گرفته که به خوبی میداند چنین فعالیتهایی بدون همکاری و تعامل سایر ارگانهای مرتبط چندان موثر نخواهد بود.
جمشیدی افزود: متاسفانه یکی از تخلفات فرا گیری که در برخی عطاریها وجود دارد تجویز و ارائه دارو است که در دو مقوله سقط جنین و ترک اعتیاد نیز فراگیرتر شده است.
این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: اشتباه نخست این مراکز عرضه غیر مجاز و فروشندگانش؛ دخالت در امر درمان است که خود جرم بالایی محسوب میشود و ایراد دوم که بر کار آنها وارد است ارائه خود داروها است که بدون اطمینان به اصالتشان در مکانی غیر از داروخانه میفروشند.
مدیر کل نظارت بر فراوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو، تاکید کرد: مصرف داروهای غیرمجاز سقط جنین ممکن است باعث ایجاد شوک در فرد مصرف کننده میشود کما اینکه در موارد حتی منجر به مرگ نیز میشود، علاوه بر این مصرف داروهای غیر مجاز سقط جنین میتواند باعث خونریزی شدید، پارگی رحم و حتی ناباروری دائم در فرد مصرف کننده شود.
وی گفت: داروها و فرآودههای غیرمجاز ترک اعتیاد نیز داستان خوشایندتری نسبت به داروهای مذکور ندارند و این داروها و فرآوردهها خود حاوی قوی ترین مواد مخدر هستند که نه تنها در ترک اعتیاد به فرد هیچ کمکی نمیکنند بلکه خود باعث افزایش وابستگی فرد نیز میشوند.
جمشیدی در پایان خاطرنشان کرد: این فرآوردهها اغلب حاوی داروهای اعصاب و روان هستند که مصرف آنها باعث خشکی دهان، تارشدن بینائی، تغییر در فشار خون و ضربان قلب و اختلال در عملکرد سیستم تنفسی و حتی مرگ میشوند و با موارد مطرح شده علی رغم فعالیتهای پیشگیرانه ای که مراکز نظارتی انجام میدهند این خود مردم هستند که سلامت خود را بیمه دور اندیشی و قانونمندی میکنند.