به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو پرویز کوثری با بیان اینکه در زمینه بی سوادی و ریشه کنی آن تا وضعیت مطلوب خیلی فاصله است اظهار کرد: ۵ درصد بی سواد مطلق در سطح جغرافیای کشور پراکنده می باشد که سختی کار را بیشتر کرده است.
وی گفت: خراسان شمالی ۲.۵ تا ۳ درصد از میانگین باسوادی کشور پایین تر است اما رشد فعالیت آن به مراتب از میانگین کشوری بالاتر بوده و این امر بخاطر انسجام بخشی بین دوایر دولتی، مجموعه آموزش و پرورش و شورای پشتیبانی است.
کوثری افزود: در آینده ای نه چندان دور با مشارکت دستگاه های دولتی، نهادها، موسسات عمومی، غیر دولتی، بخش های خصوصی واجد شرایط و اصحاب رسانه شرایطی را ایجاد خواهیم کرد که مردم نسبت به بی سوادی حساس شوند زیرا که ریشه بسیاری از ناآرامی ها و مشکلات بی سوادی و جهل است.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سوادآموزی وزارت آموزش و پرورش در خصوص تعداد بی سوادان کشور گفت: آمار بی سوادی در گروه سنی بالاتر از ۵۰ سال که اولویت این سازمان نیست، ۶ میلیون نفر است.
کوثری در خصوص پرداختی های حق التدریس ها و بدون اشاره به میزان پرداختی آن افزود: تاکنون ۷۰ درصد بدهی ها این گروه از همکاران پرداخت شده است.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سوادآموزی وزارت آموزش و پرورش به منظور حضور در آیین تجلیل از دست اندرکاران سوادآموزی و همچنین سوادآموزان سفری یک روز به بجنورد انجام داد.
استان خراسان شمالی۱.۶۱ درصد بی سوادان گروه ۱۰ تا ۴۹ سال کشور را در خود جای داده است.
طبق آمار سرشماری سال ۹۰، در گروه ۱۰ تا ۴۹ سال درصد باسوادی این استان ۹۰ درصد بوده که ۲.۵ درصد از میانگین کشوری عقب تر است.
تعداد بی سوادان این استان ۹۴۰ هزار نفری هشت هزار و ۷۱ نفر است.