به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، معارضان سوری در طول دو روز گذشته با دو ضربه کاری مواجه شدهاند؛ اولین ضربه بازگشت «نواف البشیر» معارض معروف و رئیس قبیله «البقار» یکی از بزرگترین قبایل عربی منطقه به دمشق است.
دومین ضربه نیز انتقادهای «سمیره مسالمه» خبرنگار و از اصحاب سرشناس رسانه معارضان سوری به ائتلاف معارضان و تصمیم «انس العبده» رئیس ائتلاف معارضان سوری برای بازجویی از او بود که این مسأله با انتقاد افکار عمومی مواجه شد.
پایگاه تحلیلی «الرأی الیوم»، تأکید کرد بعد از بازگشتن شهر حلب به آغوش سوریه، گزارشهای رسانهای حاکی از شکافهای بیشتری در بدنه معارضان سوری و درخواست شماری از آنها برای بازگشت به دمشق و آشتی با دولت سوریه است و همین مسأله نشان دهنده آغاز پایان معارضان مهاجران خارج نشین سوری است که دیگر از حمایتهای ترکیه برخوردار نیستند.
به نظر میرسد بازگشتن البشیر به سوریه بهترین هدیه به بشار اسد پیش از برگزاری نشست دولت سوریه با هیأتی از 10 گروه معارض مسلح در آستانه بدون حضور ائتلاف معارضان یا معارضان سوری ساکن ریاض است.
اهمیت بازگشت البشیر در جایگاه اجتماعیاش یا در میان قبیلهاش نیست بلکه در نوع اظهاراتی است که اخیرا بعد از رسیدن به دمشق اعلام کرده است.
وی تأکید کرده که موضع او در مخالفت با دولت سوریه بر اساس اطلاعات غلطی صورت گرفته بود و معارضان سوری را ابزار جریانهای خارجی توصیف کرد و مسلح کردن آنها را اشتباه بزرگی دانست که تاوان آن را مردم سوریه دادهاند و فرمانبرداری خود از بشار اسد را آشکار کرده است.
نقطه آغاز این ازهمگسستگی معارضان سوری و ضعفی که دچارش شده را میتوان به فایل صوتی منسوب به «میشل کیلو» نویسنده و تحلیلگر سیاسی برجسته و عضو معارضان سوری دانست که در آن گفته بود سعودیها نه حس میهن پرستی دارند نه حس تاریخی نه اسلامی.
او عربستان را به تلاش برای ایجاد هرج و مرج در سوریه متهم کرده بود و اعلام کرده بود به یک مسئول سعودی هشدار داده که هر سوری که در جریان بحران این کشور میمیرد از مرگ پنج سعودی در جنگی که ممکن است میان ریاض و تهران در بگیرد جلوگیری میکند.
از سوی دیگر با نگاه کردن به پیامی که خانم المسالمه به «هیثم المالح» رئیس کمیته حقوقی ائتلاف فرستاده میبینیم که او با اشاره به اخراجاش از روزنامه «تشرین» سوریه به دلیل حمایت از معارضان میگوید در ائتلاف معارضان هم آزادی بیان وجود ندارد و این همان چیزی است که معارضان برای مخالفت با بشار اسد بر آن پافشاری کرده بودند و اساس تحرکات خود را آزادیخواهی میدانستند.
به گفته او ائتلاف معارضان باورپذیری خود را از دست داده و راه را گم کرده است.
طبق گزارش رأی الیوم، با توجه به شکست معارضان مسلح در نبرد حلب و ادامه شکستهای آنها در زمینه سیاسی با پیوستن ترکیه به جبهه ایران و روسیه در خصوص سوریه به نظر میرسد باید بیش از پیش منتظر بازگشت و ابراز پشیمانی چهرههای شناخته شده سوری از مخالفت با دولت سوریه و مردم این کشور بود.