اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجتالاسلام محمدیان دیروز در مراسم نکوداشت آیت الله علی اصغر معصومی، مسئول سابق نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه آزاد خراسان رضوی و معارفه حجت الاسلام مجید بصیری به این سمت که در دانشکده دانشگاه آزاد مشهد برگزار شد در خصوص آیت الله معصومی، گفت: وی استعفا خود را نوشته و به من دادند که به مقام معظم رهبری برسانم، وی در استعفانامه خود بیان کرده بودند که به خاطر کهولت سن و ضعف جسمانی دیگر توانایی اداره این سمت را ندارد و بهتر است که آن را به کسی دیگر واگذار کنند.
وی تصریح کرد: زمانی که من استعفای آیت الله معصومی را به مقام معظم رهبری دادم، ایشان فرمودند: آقای معصومی یکی از رفقای قدیمی ما میباشد، و باید از زحمات ایشان تشکر شود، وی از مبارزان قبل انقلاب و وفاداران بعد از آن است و منشاء آثار برکات فراوانی بودند.
مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاههای کشور تاکید کرد: این قدردانی مقام معظم رهبری بهترین هدیه برای پایان مسئولیت آیت الله معصومی است. مدت مسئولیت وی در مقام ریاست نهاد رهبری دانشگاه آزاد خراسان رضوی دوره پر افتخاری بود که آثار برکاتی زیادی از او باقی مانده است که امیدوارم این خدمات برایشان باقیصالحات باشد.
حجت الاسلام محمدیان یکی از نکات مهم آیت الله معصومی را برخوداری از روحیه انقلابی دانست و در ادامه به اقدامات حجت الاسلام نصیری در نهاد رهبری دانشگاه فردوسی مشهد، اشاره و خاطرنشان کرد: درست است که با حجت الاسلام نصیری چند سالی است آشنا شدهایم؛ اما در دانشگاه فردوسی واقعا درخشیدهاند، بنابراین در ریاست نهاد رهبری دانشگاه آزاد خراسان رضوی به خوبی ایفای نقش خواهند کرد.
وی ضمن سخنان خود با تاکید بر این موضوع که انقلابی بودن دو شاخصه دارد، بیان داشت: یکی از این شاخصهها این است که افراد نباید به مقام و مسئولیت خود نگاه طعمه داشته باشند.
مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاههای کشور تصریح کرد: ممکن است بسیاری از افراد ادعا داشته باشند که انقلابی هستند، باید عملکرد این افراد را دید، که نسبت به پست و مقامشان چه نگاهی دارند.
حجت الاسلام محمدیان با اشاره به این مطلب که طعمه در صیدی که حیوانات شکاری انجام میدهند، بکار برده میشود، خاطرنشان کرد: ویژگی صید این است که شکارچی بعد از شکار سعی میکند، ابتدا خود از آن استفاده کند و باقیمانده صید را برای سایر حیوانات قرار میدهد.
وی با استناد به این فرمایش حضرت علی(ع) که سفارش کردند،«پستها، مقامها و ریاست طعمه نیست»، گفت: حضرت در پنج سال حکومت خود هیچ یک از وابستگان نزدیک خود حتی فرزندانش را به مقامی منصوب نکردند و از فرزندان خود فقط در جهت حل اختلافات استفاده میکرد.
مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاههای کشور متذکر شد: این رفتار حضرت علی(ع) میتواند شاخصه باشد، کسانی که به مقامی دست پیدا میکنند، بیینید چه میزان به فرزندان خود عنایت دارند.
حجت الاسلام محمدیان با تاکید بر این نکته که فرزند سالاری در جمهوری اسلامی ایران جایگاهی ندارد، خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که فرزند سالاری با شایستهسالاری سازگار نمیباشد؛ یعنی چنانچه مسئولی فرزند خود را به مقامی منصوب کند، حتی این فرزند وی نابغه هم که باشد، باز هم در مضان اتهام است.
وی بیان داشت: مردم کشور سالها قبل از انقلاب شاهد چنین اقداماتی بودهاند و به خوبی میدانند که عاقبت این اقدامات چی میباشد.
مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاههای کشور به این سخن امیرالمومنین (ع) استناد کرد که فرمودند،«این پستها امانت است»، گفت: ممکن در فرهنگهای دنیا رقابت بر سر ریاست وجود داشته باشد و کسی را که با کنار زدن دیگران این منصب را کسب میکند، فردی زرنگ تلقی کنند؛ اما باید توجه داشته باشیم که این شیوه با فرهنگ شیعه سازگاری ندارد.
حجت الاسلام محمدیان در ضمن سخنان خود به شاخص دوم افراد انقلاب اشاره کرد و بیان داشت: افراد انقلابی باید مواضع خود را صریح بیان کنند و به این امر که کی خوشش میآید و یا کی بدش میآید، فکر نکنند. همچنین در گفتن اظهارات خود شجاعت داشته باشند.
وی بیان داشت: زمانی که سن فرد بالا میرود و یا منافعی پیدا میکند، انسان محافظهکار میشود به این خاطر در این شرایطی شجاعت بیشتر نیاز است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور با تاکید بر اینکه در بحث انقلابی نگاه ما باز است و به هیچ وجه حاضر نیستیم اینها را تقسیم کنیم، خاطرنشان کرد: همه افرادی که نظام جمهوری اسلامی، شهدا، دفاع از انقلاب، امام و راه او را قبول دارند، ما آن را انقلابی میدانیم، البته انقلابی بودن طیف است، ممکن است برخی در درجه بالایی از آن قرار داشته باشند و برخی در سطوح متوسط و یا ضعیف باشند؛ اما تمامی این افراد انقلابی محسوب میشوند.
حجت الاسلام محمدیان بیان داشت: هر تشکل اصلاحطلب، اصولگرا و یا اعتدالگرا، چنانچه نظام و راه امام راحل را قبول دارند، انقلابی هستند؛ اما باید مراقب بود که گاهی تشکلهایی ایجاد میشوند که مواضع مقابل امام خمینی(ره) دارند.
وی با اشاره به این نکته که اگر تشکلی در اساسنامهاش خود را وفادار به انقلاب بداند و بعد از دشمنان امام راحل دفاع کند نفاق است، متذکر شد: تشکلی که از کسانی که بیشترین ظلم در حق امام خمینی(ره) مرتکب شدند و از افراد خائن به نظام حمایت کند و از مجرمین به خاطر مبارزه با نظام تکریم کند، انقلابی نیست.
حجت الاسلام محمدیان در ادامه سخنان خود با تاکید بر این موضوع که حتما در دانشگاه باد به تمامی جریانات سیاسی فرصت بدهیم، گفت: دانشگاه محل آزاداندیشی است؛ بنابراین باید تمامی جریانات وفادار به نظام و ملت با گرایشهای مختلف سخنان خود را بتوانند، بیان کنند.
وی بیان داشت: هرکسی که در دانشگاه بدنبال ایجاد محدودیت باشد، حتما دارد، خیانت میکند؛ اما آیا بنا است که تریبون دانشگاه را در اختیار افرادی قرار دهیم که به راه ملت، نظام جمهوری اسلامی و امام راحل اعتقادی ندارد؟ انقلابی بودن در چارچوب اعتقادات مردم است.
مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاههای کشور در پایان سخنان خود یاداورشد: ما با صراحت حرف خود را بیان میکنیم و فکر میکنیم ادامه انقلاب اسلامی با این صراحتها پیش خواهد رفت.