کد خبر:۵۷۶۸۶۰
رئیس شورای استانی نهاد رهبری در دانشگاه‌های خراسان رضوی:

تثبیت نظام جمهوری اسلامی از اهداف هاشمی رفسنجانی بود

رئیس شورای استانی نهاد رهبری در دانشگاه‌های خراسان رضوی گفت: هاشمی رفسنجانی پس از پیروزی انقلاب همان اهداف قبل از انقلاب را منتها در قالب زمان دنبال می‌کرد که اولین این اهداف تثبیت نظام جمهوری اسلامی ایران بود به همین دلیل در تدوین قانون اساسی و تثبیت ولایت فقیه کوشید.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام ترابی امروز در مراسم هفتمین روز ارتحال هاشمی رفسنجانی که در مسجد حضرت زهرا(س) دانشگاه فردوسی مشهد با همت نهاد رهبری، تشکل‌ها و کانون‌های دانشجویی و تشکل‌های اساتید این دانشگاه برگزار شد، ضمن تسلیت هاشمی رفسنجانی به ملت ایران، گفت: در سالیان دراز در زمینه‌ای با وی مراوت داشته و فعالیت علمی انجام می‌دادم که شاید بسیاری از مردم و خاصه جوانان از این برهه از زندگی رفسنجانی بی‌اطلاع باشند.

 

«راهنما» تفسیر به جا مانده از مرحوم هاشمی رفسنجانی

 

 وی با اشاره به این نکته که ایشان در کنار ابعاد وجودی سیاسی و فرهنگی دارای شخصیتی قرآنی نیز بودند، بیان داشت: تفسیری از وی برجای مانده به نام تفسیر «راهنما» که اساس این تفسیر را هاشمی رفسنجانی در زندان نوشتند.

 

رئیس شورای استانی نهاد رهبری در دانشگاه‌های خراسان رضوی ادامه داد: در مقدمه‌ای این تفسیر آمده است که «ابتدا که گرفتار زندان شدم احساس خستگی و خلاء می‌کردم؛ چراکه امکان مطالعه نداشتم به همین دلیل فرصت‌ها به سختی بر من می‌گذشت تا این‌که به نظرم آمد قرآن را به شویه جدید بخوانم و مفاهیم آن را با استفاده از خودِ آیه استخراج و تفسیر کنم و همین کار را در زندان آغاز کردم و این‌گونه شد که زندان برای من آسوده گذشت».

 

حجت الاسلام ترابی ابراز کرد: در بخشی دیگر از این مقدمه آمده است «زمانی که یک دفتر پر می‌شد و خانواده برای ملاقات من می‌آمد به صورت پنهانی دفتر را به انان می‌دادم تا از زندان خارج کنند و به جای آن دفتر دیگری را به من بدهند».

 

وی ضمن بیان این مطلب که سبکی که رفسنجانی در نوشتن این تفسیر به کار بردند ابتکاری بود و قبل و بعد از ایشان کمتر این سبک را مشاهده کردیم، تصریح کرد: به طور مثال مشاهده شده که ایشان در این تفسیر از یک آیه 15 برداشت داشته‌اند؛ اما در تفسیری که در گذشته در این خصوص نوشته شده به چند برداشت بسنده شده است.

 

رئیس شورای استانی نهاد رهبری در دانشگاه‌های خراسان رضوی در ادامه سخنان خود با یادآوری این نکته که شخصیت مرحوم رفسنجانی تنها قرآنی نبود، بلکه ایشان دارای شخصیتی سیاسی، فرهنگی و اجتماعی نیز بودند، افزود: هجرت خود از محل سکونتش به قم جهت فراگیری علم، جهاد در راه خداوند و گذشتن از جان و مال خود در این راه از جمله ویژگی‌های ایشان بود.

 

حجت الاسلام ترابی یادآوری کرد: در دوره‌ای که در قم بودم یکی از طلبه‌ها مرا به خانه خود دعوت کرد، هنگامی که به آنجا رفتم او به من گفت خانه‌ای که در آن هستیم را آیت الله رفسنجانی به ما داده است و این تنها خانه‌ در این محل نیست که وی یه جوانان چه طلبه و چه غیر طلبه داده است.

 

وی بیان داشت: همچنین اخیر در نوشته‌ای از جانب یکی از فرزندان رفسنجانی خواندم که گفته بود پدرم از هنگام انقلاب تا لحظه‌ای که از دنیا رفت هیچ مالی بر اموال شخصی‌اش اضافه نشد.

 

رئیس شورای استانی نهاد رهبری در دانشگاه‌های خراسان رضوی با تاکید بر این موضوع که افرادی که زندان و شکنجه را تحمل کردند قطعا با مابقی افراد جامعه تفاوت دارند و برابر نیستن، شخصیت رفسنجانی را به دو بخش قبل و پس از انقلاب تقسیم کرد.

 

حجت الاسلام ترابی ادامه داد: وی دلسوز مردم بود و ذلت و استبداد در نظرش منفور بود و برای همین هم در زندان‌های شاه شکنجه شد. همچنین مبارزه با ظلم و فساد حاکمان را در اهداف خود قرار داده بود و مبارزه با استبداد چه داخلی و چه خارجی را دربرنامه‌های خود گنجانده بود.

 

تثبیت نظام جمهوری اسلامی از اهداف هاشمی رفسنجانی بود

 

وی گفت: پس از پیروزی انقلاب نیز همان اهداف قبل از انقلاب را منتها در قالب زمان دنبال می‌کرد که اولین این اهداف تثبیت نظام جمهوری اسلامی ایران بود به همین دلیل در تدوین قانون اساسی و تثبیت ولایت فقیه کوشید.

 

رئیس شورای استانی نهاد رهبری در دانشگاه‌های خراسان رضوی دفاع از انقلاب در برابر دو جریان ضد انقلاب داخلی و مهاجمان خارجی را از دیگر اهداف هاشمی رفسنجانی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی خواند و ابراز داشت: جلوه سوم زندگی وی در مبارزات پس از انقلاب دوره سازندگی بود به طوری که وی تمام تلاش خود را برای ساختن زیر ساخت‌های این جامعه به کار گرفت که بیانات رهبری پس از اتمام دوره هشت ساله ریاست جمهوری رفسنجانی گویای این امر است.

 

حجت الاسلام ترابی یکی دیگر از نقش‌های هاشمی رفسنجانی پس از دوره ریاست جمهوری وی است که من نام آن را «مدیریت غیر مستقیم همراه با اعتدال بخشی و حفاظت از نظام» گذاشته‌ام به این معنا که در این دوره ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام را بر عهده داشتند به مدیریت فکری پرداختند و نه مدیریت سیاسی.

 

وی با بیان این موضوع که در روایتی از پیامبر(ص) آمده است «من و علی دو پدر این امتیم»، تاکید کرد: امام، شهید مطهری، شهید باهنر، شهید بهشتی و بسیاری دیگر از شهدا که امرو نیستند، بنیانگذاران این انقلاب هستند و در حال حاضر مقام معظم رهبری و ایت الله هاشمی رفسنجانی دو عنصر باقی مانده آن بنیان گذاران هستند که متاسفانه یکی از این دو عنصر را چند روزی است که از دست داده‌ایم.

 

رئیس شورای استانی نهاد رهبری در دانشگاه‌های خراسان رضوی یادآور شد: بسیار اتفاق می‌افتد که در یک خانواده دو سلیقه متفاوت وجود دارد و تنها دو گروه هستند که خصمانه با این دو سلیقه متفاوت رفتار نمی‌کنند که یکی از این دو گروه فرزندان صالح این خانواده می‌باشند.

 

حجت الاسلام ترابی تاکید کرد: فرزندان صالح هیچ گاه افراد خانواده را که عمری برای عزت خانواده و جامعه از جان و مال خود گذشتند را مرود سرزنش قرر نمی‌دهند.

 

وی در پایان گفت: ما فرزندان این خانواده هستیم و باید دست به دست هم دهیم و برای پیشرفت این نظام بکوشیم.

 

لازم به ذکر است در این مراسم دانشجویان، اساتید، کارکنان و صفری، خواهر زاده مرحوم رفسنجانی و رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد حضور داشتند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار