به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عباس کامیابی در نشست خبری هشتمین گردهمایی علمی و فصلی انجمن پزشکان عمومی ایران، اظهار داشت: نظام ارجاع یکی از مؤلفههای تقسیمبندی نظام سلامت است و در این زمینه از کشورهای توسعهیافته و در حال توسعه تا حدودی عقب هستیم و این در حالی بوده که از لحاظ قانونی مشکلی در پزشک خانواده و نظام ارجاع نداریم.
وی افزود: اجرای پزشک خانواده و ارجاع نظام سلامت پشتوانه قانونی دارد و ما مدعی هستیم که حتماً باید اجرایی شود.
رئیس انجمن پزشکان عمومی ایران، تصریح کرد: خواست پزشکان عمومی یکصدا اجرای پزشک خانواده است و باید این موضوع تحقق یابد، البته در دولت یازدهم بودجه پزشک خانواده در حوزههای دیگری مثل درمان، دانشجویی و رفاه هزینه شد و این در حالی بوده که اجرای پزشک خانواده ضرورت دارد.
کامیابی گفت: از اینکه مجلس لزوم اجرای پزشک خانواده را در برنامه ششم توسعه آورد، تشکر میکنیم و منتظر هستیم اقدامات لازم در این زمینه اجرایی شود.
رئیس انجمن پزشکان عمومی ایران با اشاره به اینکه اکنون نظام سلامت در جایگاهی بوده که همه تنش میان وزارت رفاه، بهداشت و سازمانهای بیمهگر را شاهدیم، گفت:اگر طرح تحول سلامت با پزشک خانواده گره نخورد، قطعاً این طرح شکست خواهد خورد.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر آمار مهاجرت پزشکان عمومی گفت: آماری در این زمینه نداریم که بخواهیم آن را رصد کنیم، ولی در میان دانشآموختگان عمومی، یکی از دانشگاهها در چند سال گذشته بررسیهایی صورت گرفته است.
رئیس انجمن پزشکان عمومی ایران ادامه داد: 50 درصد پزشکان عمومی یا بیکار بوده و یا در حوزه کاری خود مشغول فعالیت نیستند که توجه به این مسئله بسیار حائز اهمیت است.