به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمدعلی زارعیان درباره اثربخشی جوشانده برگ درخت زیتون برای کاهش فشار خون بالا اظهار داشت: اثر کاهنده عصاره برگ درخت زیتون بر فشار خون در مطالعات بالینی به اثبات رسیده و اثری معادل کاپتوپریل در بعضی مطالعات داشته است.
وی افزود: عصاره برگ زیتون علاوه بر اثر مثبت در کاهش فشار خون، در کاهش چربی خون، بهبود عملکرد عروقی، کاهش التهاب عمومی در بدن و افزایش حساسیت به انسولین نیز تأثیر خوبی دارد که همه این ویژگیها، ترغیبکننده بیماران به مصرف این محصول گیاهی است.
این عضو انجمن علمی طب سنتی تصریح کرد: با وجود همه ویژگیهای مثبتی که بیان شد، هنوز مطالعات کافی در زمینه جایگزین کردن این محصول بهعنوان درمان استاندارد فشار خون انجام نشده و متأسفانه بسیاری از تجربیات درمانگران نیز ثبت و گزارش نشده است.
زارعیان ادامه داد: با توجه به وجود فرآوردههای استاندارد از برگ زیتون در بازار، مصرف این فرآوردهها و نیز مصرف مستقیم عصاره برگ زیتون بهعنوان درمان اصلی یا کمکی فشار خون باید با مشورت و صلاحدید پزشک صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: برگ زیتون توسط متخصصین طب سنتی نیز تجویز میشود اما درمان فشار خون در طب سنتی منحصر به داروهای کاهنده فشار نیست؛ با توجه به اینکه فشار خون بدون توجه به سبب آن باعث عوارض است، طبیعتاً یکی از اجزای درمان فشار خون در طب سنتی نیز کاهش فشار خون است اما کنار کاهش فشار خون باید سبب اصلی فشار خون را نیز مدنظر داشت و آن را نیز تدبیر کرد لذا اتکای صرف به مصرف عصاره برگ زیتون یا قرصهای حاوی برگ زیتون برای کاهش فشار خون نه مورد تأیید پزشکان متخصص طب سنتی است و نه دیگر پزشکان.
این عضو انجمن علمی طب سنتی یادآور شد: با توجه به منافع چشمگیر برگ زیتون، بیمارانی که قصد مصرف عصاره یا فرآوردههای استاندارد شده برگ زیتون دارند, میتوانند با مشورت و نظارت پزشک متخصص از آن برای کاهش فشار خون کنار سایر درمانهای موجود استفاده کنند.