به گزارش گروه سیایس خبرگزاری دانشجو، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در پیامی به همایش 515 سال روابط تاریخی ایران و روسیه که با حضور شخصیتهای سیاسی، فرهنگی و دانشگاهی دو کشور در محل دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت خارجه در حال برگزاری است، عنوان کرد: برگزاری همایش و نمایشگاه اسناد تاریخی به مناسبت ٥ قرن روابط ایران و روسیه اقدامی مهم و ارزشمند در روابط دو کشور است.
در پیام ظریف آمده است: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدراسیون روسیه دو کشور ریشهدار با پیشینه و تاریخی کهن هستند که جلوههای تمدنی و فرهنگی آنها همچنین آوازه جهانی شخصیتهای بزرگی مانند حافظ، سعدی، فردوسی، تولستوی، چخوف، پوشکین و دهها شخصیت دیگر مایه مباهات و فخر ادبیات جهان شدهاند. کمتر کشورهایی را در جهان میتوان سراغ گرفت که مانند ایران و روسیه مناسبات آنها به پنج قرن برگردد.
رئیس دستگاه دیپلماسی در این پیام با بیان اینکه این رابطه فراز و فرودهای خود را داشته و با خاطرات تلخ و شیرینی همراه است، یادآور شده است: اما ورای این خاطرات درس بزرگ این روابط کهن و پرلایه آن است که ایران و روسیه به عنوان دو همسایه باید روابط گستردهای داشته باشند و هر دو کشور باید در چند وجهی کردن و گسترش افقی و عمودی این رابطه بکوشند.
وزیر خارجه در این پیام خاطرنشان میکند: گسترش این رابطه نه فقط به نفع همه جانبه دو کشور بوده، بلکه عامل مهمی در امنیت، ثبات و توسعه مناطقی چون آسیای مرکزی و خاورمیانه است. امیدوارم روابط دوستانه جمهوری اسلامی ایران و روسیه که در سه دهه گذشته در حال گسترش بوده و در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته است در سایه اراده مسئولان دو کشور و تجربه ٥ قرن مناسبات تاریخی در تمامی عرصهها رشد و گسترش یابد.
ظریف در این پیام عنوان میکند: بدون تردید برگزاری موفق این همایش تصویر خوبی از روابط دو کشور بر جای خواهد نهاد که میتواند زمینه گسترش پیوندهای مردمی و فرهنگی بین دو کشور را فراهم کرده و به تحکیم روابط دوجانبه هم کمک کند.
در ادامه این پیام آمده است: اطمینان دارم تبادلنظر نخبگان و صاحبنظران علمی و فرهنگی دو کشور در این نشست فرصت تازهای را برای رونق بخشیدن به دیپلماسی فرهنگی ایجاد کرده و به تحکیم و تقویت مناسبات فیمابین کمک خواهد کرد.
وزیر خارجه در پایان اضافه میکند: به باور من مراودات مستمر فرهنگی که مزین به حضور نخبگان و اندیشمندان دو کشور باشد، علاوه بر اینکه میتواند به شکرفایی هر چه بیشتر اندیشهها و آگاهی بخشی به نسل جوان امروز دو کشور منجر شود، میتواند به گسترش روابط در حوزههای سیاسی و تجاری نیز کمک کند.
هنوز برام سوال مونده
عهد نامه های ترکمانچای و گلستان هم جزء روابط حسنه حساب شده یا نه ؟
ممنون میشم یکی جواب بده ؟؟