به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، چهارمین سالروز درگذشت شادروان دکتر حسن حبیبی در فرهنگستان زبان و ادب فارسی با حضور دکتر حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، جمعی از مسئولان و خانواده دکتر حبیبی در فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم پس از قرائت قرآن و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، دکتر ترکی در وصف دکتر حبیبی شعری قرائت کرد.
حداد عادل ضمن بزرگداشت شهدای آتش نشان گفت: ما می بایست در مراسم شهدای آتشنشان بودیم ولی این برنامه از قبل برنامه ریزی شده بود. امروز مراسم رونمايی کتاب «یادنامه دکتر حبیبی» برگزار میشود. تصمیم تالیف چنین کتابی در اولین جلسه فرهنگستان پس از درگذشت دکتر حبیبی با نظر به علاقه و احترام و دینی که به دکتر حبیبی داشتند، گرفته شد. دکتر دبیر مقدم معاون علمی فرهنگستان زحمت این کار را بر عهده داشتند و با جدیت این کار را انجام دادند. دکتر حبیبی همانطور که در ایران فعالیت های سیاسی وجود داشت، در اروپا به عنوان دانشجوی فعال سیاسی بود. یکی از مبارزان دانشجویی در خارج از کشور مرحوم دکتر حبیبی بود و دیگری شهید چمران بود.
وی درباره آشنایی با مرحوم حبیبی گفت: آشنایی من با دکتر حبیبی بعد از 12 بهمن بود که وی اسناد مربوط به قانون اساسی را به همراه داشت. وی همراه با حقوقدانان دیگر برای تدوین قانون اساسی تلاش کردند. من دو مقاله در باب شخصیت او نوشتم. در این مجلس به چند خصوصیت دکتر حبیبی اشاره می کنم؛ اول کمال ایمان او به خدا بود. کسانی که با او سرکار داشتند به این آراستگی معنوی پی میبردند. توجه به مرگ داشتند و آمادگی برای سفر آخرت. خصوصیت بارز دیگر او عشق به ایران بود و اعتقاد داشت، قدم اصلی برای ایران نجات از چنگ استبداد است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی افزود: مرحوم حبیبی همه وجودش را در اختیار انقلاب گذاشت. سربلندی و رفاه مردم ایران را میخواست و از رنج مردم رنج میبرد. فرق او با بقیه عشق به فرهنگ ایران بود. علاقه به ادبیات و زبان فارسی داشت و جلوه این امر تلاش او برای تاسیس فرهنگستانها بود. اگر دانش و شخصیت و اخلاق و توان سیاسی و مدیریتی دکتر حبیبی نبود، این فرهنگستان ها شکل نمی گرفت.
حداد عادل در ادامه به برخی از خدمات فرهنگی مرحوم حبیبی اشاره کرد و گفت: تالیف کتاب ایران که حدود 15 سال طول کشید، تاسیس بنیاد ایران شناسی، تاسیس فرهنگستان ها، تاسیس موزه امیرکبیر همه و همه از فعالیت های این بزرگوار بود.