به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، تفاهمنامهای با حضور حجتالاسلام علی محمدی (نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه) و پرویز فتاح (رئیس کمیته امداد امام خمینی) و جمعی از مدیران و معاونان دو سازمان در محورهای فرهنگی، تبلیغی، قرآنی، اجتماعی، اقتصادی و اوقافی و حقوقی و مشتمل بر 9 ماده با هدف تحقق رهنمودهای امام راحل و مقام معظم رهبری در کمک به نیازمندان در مناطق محروم به امضا رسید.
در مراسم امضای این سند همکاری پنج ساله که با حضور حجتالاسلام محمدی و مهندس فتاح در کمیته امداد حضرت امام(ره) برگزار شد، رئیس سازمان اوقاف با بیان اینکه نقاط مشترک همکاری میان دو نهاد بسیار است، اظهار امیدواری کرد با امضای این تفاهمنامه همکاریهای فی مابین گسترش یافته و از ظرفیتهای موجود حداکثر بهرهبرداری شود.
حجتالاسلام محمدی افزود: با تشکیل سامانه جامع اطلاعات و مدیریت موقوفات و بقاع متبرکه اجرای نیات واقفان خیراندیش از پراکندگی خارج و در قالب کارویژههایی در راستای ارائه خدمت بهتر و بیشتر به مردم و نیازمندان ساماندهی و تجمیع شده است.
همچنین رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) در این مراسم با اشاره به مفاد تفاهم نامه همکاری دو جانبه گفت: این نهاد که به فرمان حضرت امام راحل و به منظور ارائه خدمت به محرومان و نیازمندان تشکیل شده در راستای تسهیل خدمترسانی به مردم با توانمندسازی افراد و خانوادهها تلاش میکند و این تفاهمنامه میتواند به گسترش این خدمات و همکاریهای میان دستگاهی و بین بخشی سرعت بخشد.
فتاح تاکید کرد: بهره گیری از توان و ظرفیت سایر سازمانها و نهادها یکی از رویکردهای این نهاد است و براین اساس هماهنگی و تمرکز دستگاههای همسو بر روی این هدف میتواند ما را در ارائه خدمت بیشتر به مردم عزیز کمک کند.
حجتالاسلام احمد شرفخانی (معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف) هم با اشاره به برخی از اهداف این تفاهمنامه، تحقق رهنمودهای حضرت امام راحل رضوان ا... تعالی علیه و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) درباره کمک به نیازمندان با اولویت مناطق محروم، گسترش و تعمیق فرهنگ وقف و حبس، هبه، احسان و نیکوکاری، وصیت و نذر، توسعه و ارتقا سطح همکاری دو جانبه درباره برنامهریزی و اجرای فعالیتهای فرهنگی و حمایت از محرومان و مستمندان و فقرا و محرومیتزدایی از جامعه اسلامی را برخی از اهداف این تفاهمنامه برشمرد.
وی همچنین ایجاد بانک اطلاعات مددجویان، خیران و واقفان ومؤسسات خیریه و جهتدهی خیران به سمت و سوی ایجاد وقفهای نوین برای محرومان و مستمندان جامعه را از دیگر اهداف مورد نظر برشمرد و تصریح کرد: بهرهگیری بیش از پیش از ظرفیتها و توانمندیهای بالقوه و بالفعل دو دستگاه به منظور همفکری و همکاریهای بینسازمانی ، ارائه خدمات مناسب به گروههای هدف و نیازمند، کمک به شناسایی افراد نیکوکار و خیر و جلب مشارکت سایر سازمانها و نهادهای مردمی و تبادل اطلاعات وتجارب و برگزاری کارگاههای آموزشی و فراهم آوردن زمینههای ارتقا مهارتهای زندگی نیازمندان و مددجویان را برخی دیگر از اهداف این تفاهمنامه برشمرد.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف با بیان اینکه محورهای این تفاهمنامه در زمینه تعهدات سازمان اوقاف شامل فرهنگی، تبلیغی، قرآنی، اجتماعی، اقتصادی، اوقافی و حقوقی است، تاکید کرد: همکاری و مشارکت در اعزام روحانیون و مبلغان در مراسم فرهنگی و مذهبی، همکاری و مشارکت در چاپ و توزیع محصولات فرهنگی (کتاب، نشریات، قرآن و نهج البلاغه و... ) همکاری و مشارکت در برگزاری کلاسها و مسابقات مختلف قرآن، همکاری و مشارکت در برگزاری دورههای آموزشی و راهاندازی حلقههای معرفت و بصیرتافزایی همکاری و مساعدت جهت استفاده از فضاهای آستان مقدس امامزادگان و بقاع متبرکه برای اجرای برنامههای فرهنگی کمیته امداد امام (ره) با رعایت ضوابط آستان مقدس بقاع متبرک را از جمله محورهای فرهنگی این تفاهم نامه است.
حجتالاسلام شرفخانی همکاری و هماهنگی و بهره گیری از ظرفیتهای دو دستگاه در بهره گیری از بانک اطلاعات موجود و اجرای طرحهای اجتماعی و اقتصادی و استفاده از ظرفیتهای حقوقی دو نهاد را از دیگر مفاد این سند بر شمرد.
وی ترویج و گفتمانسازی وقف، مشارکت در سرمایهگذاری موقوفات، تشکیل بانک اطلاعات خیران و واقفان، مشارکت در 6 ویژه برنامه اجتماعی، تلاش برای ایجاد وقفهای جمعی و شناسایی استعدادهای قرآنی را از دیگر مواد این تفاهمنامه برشمرد و یادآور شد: تشکیل دبیرخانه مشترک و تشکیل کارگروه مشترک به منظور پیگیری و نظارت از دیگر مواد این تفاهمنامه است.