۷۵ درصد از مولفههای اجتماعی موثر بر سلامت، خارج از اراده وزارت بهداشت است
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سید محمد هادی ایازی با اشاره به وجود 620 سازمان مردم نهاد در حوزه سلامت، گفت: در حوزه توسعه زیرساختهای حوزه سلامت هم باید از مشارکت مردم بهره گرفت و خوشبختانه 850 خیریه سلامت فعال در کشور وجود دارد و بسیاری از زیرساختهای حوزه سلامت در کشور خیرساز است.
معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت گفت: داشتن رویکرد سلامت جامعه محور در کشور بسیار مهم است زیرا در این صورت شاهد مشارکت آحاد جامعه در حوزه سلامت خواهیم بود و هر فرد میتواند به ارتقای سلامت خود، خانواده و جامعه کمک کند که در کاهش قابل ملاحظه هزینههای درمانی بسیار موثر است.
ایازی ضمن تاکید بر اهمیت مشارکت بین بخشی در ارتقای سلامت جامعه، یادآور شد: باید از ظرفیت سایر سازمانها، ارگانها و دستگاههای اجرایی برای توسعه زیرساخت های حوزه سلامت استفاده کنیم چرا که 75 درصد از مولفههای اجتماعی موثر بر سلامت، خارج از اراده وزارت بهداشت است و این سازمانها نقش بسیار مهمی در حوزه سلامت دارند.
وی با بیان اینکه 400 دستگاه اجرایی اطلاعات خود را به جشنواره مولفههای اجتماعی موثر بر سلامت ارسال کرده اند، افزود: از این بین 90 اثر از اطلاعات ارسالی دستگاهها به بخش داوری راه یافت و 30 دستگاه، برگزیده شدند.
ایازی در نخستین مجمع ملی سلامت اظهار داشت: در پی این هستیم که مجمع ملی سلامت را هر سال یکبار برگزار کنیم که در آن تمام متولیان سلامت در کشور و استانها حضور و مشارکت دارند و رییس جمهور به عنوان رییس این مجمع، سیاستهای خود را برای سالهای آینده اعلام میکند.
معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت گفت: مجمع ملی سلامت برای نخستین بار در کشور تشکیل میشود و ایران جزو معدود کشورهایی است که این مجمع را تشکیل داده است. در مجمع ملی سلامت سه ضلع دولت و حاکمیت، متخصصان و پزشکان و مردم حضور دارند.
وی یادآور شد: در آخرین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی مقرر شد که مدیران استانی و محلی مورد ارزشیابی قرار گرفته و از برترین آنها تقدیر شود.
ایازی خاطرنشان کرد: انتظار داریم که مسئولان مختلف در کشور، دفاتر سلامت درون دستگاهی خود را تقویت کنند تا با تشکیل کارگروه های زیرمجموعه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و مجمع ملی سلامت، بتوانیم مشارکت بین بخشی را افزایش دهیم.