به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمود واعظی، وزیر ارتباطات در حاشیه مراسم اجرای جایزه کیفیت در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات که عصر امروز در ساختمان این وزارتخانه برگزار شد در جمع خبرنگاران گفت: بیش از ۷۵۰ شهر تا پایان دولت یازدهم به نسل چهارم تلفن همراه مجهز می شوند. آن دسته از شرکت هایی که در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کیفیت بالاتری دارند جایزه کیفیت ارائه می شود و تعامل و نوع نگاه ما نسبت به آنها متفاوت خواهد بود. از سوی دیگر ارزیابی های صورت گرفته در خصوص عملکرد این شرکت ها باعث بالا رفتن نگاه مثبت مردم به این شرکت ها خواهد شد.
وی در ادامه افزود: به هیچ عنوان رقیبی برای شرکت های خصوصی این بخش نیستیم ما در وزارت ارتباطات سعی کرده ایم فعالیت انحصاری را شکسته و نگاه نظارتی و حمایتی به صورت یکسان به تمامی شرکت ها داشته باشیم و بستری فراهم کنیم تا علاوه بر گسترش کیفی خدمات ICT، شاهد گسترش کمی فناوری ارتباطات و اطلاعات در کشور باشیم.
واعظی به اقدامات صورت گرفته طی یک سال گذشته در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات اشاره کرد و گفت: هزینه خدمات این حوزه را در چند مرحله کاهش داده ایم و طبق دستور دو روز قبل کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات هزینه پهنای باند برای شبکه انتقال در داخل کشور را ۲۰ درصد کاهش دادیم. این موضوع با هدف کاهش هزینه ها برای استفاده از شبکه ملی اطلاعات ایجاد شده است تا اپراتورهای ارائه دهنده خدمات به جای فروش حجم اینترنت نسبت به فروش سرویس و خدمت اقدام کنند و دلهره ای برای اتمام پهنای باند نداشته باشند.
وی با اشاره به اجرای مصوبه تفکیک قیمت ترافیک استفاده از سایت های داخلی نسبت به اینترنت بین الملل اظهار داشت: هم اکنون شاهد هستیم که شرکت ها یکی پس از دیگری این مصوبه را اجرایی کرده اند و روی سایت این شرکت ها نحوه محاسبه ترافیک اینترنت از اینترانت و سایت های پربازدید اعلام شده است.
وزیر ارتباطات ادامه داد: این مصوبه باید بدون تردید توسط تمامی ارائه دهندگان اینترنت اجرا شود حتی شرکت هایی که این تعرفه را روی بسته های اینترنتی اعمال کرده اند بیش از ۵۰ درصد کاهش قیمت داده اند این موضوع به اپراتورهای موبایل نیز تعمیم داده شده و در بسته اینترنتی اپراتورهای موبایل نیز دیده می شود و اگر مشترکی در این زمینه نارضایتی دارد می تواند آن را به سامانه ۱۹۵ شکایات وزارت ارتباطات اعلام کند.
وی در خصوص اینکه جایگزین ایرانی برای نرم افزاز فیلتر شده «ویوز» وجود ندارد، بیان داشت: این نرم افزار جایگزین بسیاری در ایران دارد که الزاما ایرانی نیستند و کسانی که از این نرم افزار تاکنون استفاده می کرده اند می توانند از نرم افزارهای مشابه استفاده کنند موضوع فیلتراپلیکیشن مسیریاب «ویوز» در قوه قضائیه بررسی شده و استدلال نیز این بود که ایجاد کننده این نرم افزار کشور مناسبی نبوده است که از ما نیز این موضوع درست است و ما بلافاصله حکم قاضی را اجرا کردیم این نرم افزار به هیچ کسب و کاری لطمه نمی زند و جایگزین خارجی مناسب برای آن وجود دارد.
وزیر ارتباطات در پایان خاطرنشان کرد: همچنین ایجاد شیفت ۲۴ ساعته برای کنترل شبکه ارتباطی کشور در ایام نوروز وجود دارد.