به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، از پنجم فروردین تا پایان اسفند سال 95 تعداد یک هزار و 340 بدهکار دیه و هفت هزار و 803 محکوم مالی (ناشی از صدور چک بلامحل و تعهدات مربوط به مهریه و نفقه) از زندان آزاد شدهاند که برای استخلاص این افراد ریالی اعتبار دولتی پرداخت نشده است.
آزادی 260 محکوم غیرعمد زن در سال گذشته
از مجموع 9143 مددجوی آزاد شده هشت هزار و 883 نفر را مردان و 260 محبوس را هم نسوان دربند شامل میشوند که هرچند رقم کل آزادیها نسبت به سال قبل (1394) افزایش عددی داریم اما در مورد زنان کاهش 18 نفری را شاهدیم.
اخذ گذشت 36 درصدی از بدهی هفت هزار میلیاردی
در فرآیند آزادی این دسته از زندانیان به همت گروههای مردمی صلح و سازش ضمن برگزاری جلسات متعددی با اولیاءدم و شکات خصوصی از مجموع بدهی هفت هزار میلیارد و 426 میلیون ریالی به میزان 36 درصد گذشت رضایتمندانه اخذ شده است.
نقدینگی زندانیان برای آزادی 4 درصد است
زندانیانی که بعد از انجام تحقیقات چند مرحلهای دفاتر نمایندگی ستاددیه محرز برای دریافت تسهیلات شناخته میشوند دو مولفه «نداری» و «آبرومندی» وجه مشترک آنهاست، با این وجود 4.3 درصد از کل بدهی آنهایی که سال گذشته طعم آزادی را چشیدند از سوی خانوادههایشان پرداخت شده است.
بیشترین آزادیها مربوط به بدهکاران چک است
در سالی که گذشت زندانیان چک با 5476 محبوس در صدر رها یافتگان از حبس قرار داشته و در مقابل بدهکاران نفقه با 375 مددجو، طیفی هستند که در ذیل فهرست زندانیان حمایت شده از سوی ستاددیه قرار دارند.
پرداخت 8 درصد بدهیها از طریق بانکها
علیرغم تصویب بودجه 200 میلیارد تومانی نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای اعطای تسهیلات به زندانیان تحت حمایت ستاددیه در سال گذشته اما متاسفانه به دلایل متعددی از جمله سختگیری در ارایه تضامین بانکی تنها 16 درصد از کل اعتبار مصوب جذب شده است که طبق آمار میشود گفت تنها 8.3 از کل بدهی 742 میلیارد تومانی زندانیان آزاد شده در سال 95 از محل تسهیلات تبصره 26 بانکهای عامل پرداخت شده است.
آزادی یکپنجم زندانیان با طرح «بهار انقلاب تا بهار طبیعت»
دفاتر نمایندگی ستاددیه از 13 بهمن ماه تا 28 اسفند سال گذشته در قالب طرحی با عنوان «بهار انقلاب تا بهار طبیعت» در صدد آزادی تمامی محکومان واجد شرایط تا سقف 22 میلیون تومان برآمدند که این اقدام، آزادی 1200 مددجوی واجد شرایط را به دنبال داشت.