به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، خردمند، معاون امور بین المللی دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشست خبری سمینار بین المللی سازی آموزش عالی که صبح امروز برگزار شد، گفت: هدف از این گردهمایی این است که به طور مستمر اتفاق بیفتد و بتوان دانشگاه های دیگر را در این مسیر همراه کرد. دستیابی به مرجعیت علمی در این قالب همگون و هم سو است و دانشگاه های برتر کشور باید بتوانند یک فعالیت مشترک در خصوص بین المللی سازی دانشگاه ها داشته باشند.
وی افزود: این دانشگاه به دنبال طراحی یک سمینار بین المللی بود تا بتواند مستمرا و سالیانه اتفاق بیفتد و هر سال یکی از چالش های حوزه بین المللی سازی آموزش عالی را بین متخصصین ایرانی و غیرایرانی به بحث بگذارد. به همین مناسبت باعث شده هر سال یکی از دانشگاه های برتر مسئولیت برگزاری این سمینار را برعهده بگیرد.
معاون امور بین المللی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه بیان داشت: یکی از مباحث مهمی که در این سمینار مورد تبادل نظر قرار می گیرد بحث جابجایی دانشجو و استاد است جابجایی یکی از چالش های مهم در حوزه آموزش عالی است و بر همین اساس نهم و دهم اردیبهشت در دانشگاه علوم پزشکی تهران این سمینار برگزار می شود.
وی تاکید کرد: سخنران های این سمینار از 11 کشور کانادا، اسپانیا، استرالیا، فرانسه، سوئیس، آلمان، اوکراین، بلغارستان و ایران می باشند و افرادی که در بحث های بین المللی سازی دارای تجربه و مطالعه هستند در پنل های مختلف نوآوری، تحقیقات، تفکر استراتژیک تجربیات خود را به اشتراک می گذارند.
خردمند اظهار داشت: جلساتی به صورت پنل و میزگرد است و فرصت پرسش و پاسخ فراهم شده است. برای حضور در این سمینار سایتی طراحی شده که به صورت رایگان از داوطلبان ثبت نام به عمل می آید و این فرصت برای همه دانشگاه های وزارت علوم نیز فراهم شده تا حضور پیدا کنند البته وزارت بهداشت و وزارت امور خارجه از حامیان ما در برگزاری این سمینار هستند.
وی تاکید کرد: سالارآملی، قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل نیز در این سمینار حضور پیدا می کنند و معاونین بین الملل دانشگاه ها و اعضای هیئت علمی مخاطبین اصلی این سمینار هستند. تاکنون از 73 دانشگاه و مراکز آموزشی کشور 330 نفر ثبت نام انجام داده اند و 18 سخنران بین المللی داریم که شرکت کنندگانی نیز از عراق و اوکراین و چین حضور دارند.
معاون امور بین المللی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان خاطرنشان کرد: این دانشگاه 728 دانشجو و 67 فارغ التحصیل از 36 کشور جهان دارد و برای اولین بار در پردیس بین الملل در منطقه آزاد کیش اولین دوره پزشکی عمومی برای دانشجویان بین المللی برگزار می شود که 62 دانشجو از 11 کشور از چهاردهم فروردین در این دوره در حال تحصیل هستند.
در ادامه محمدحسین نکوفر، مدیر روابط بین الملل، اعتباربخشی و رتبه بندی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دبیر سمینار بین المللی سازی آموزش عالی گفت: این سمینار براساس سابقه بین المللی که با اتحادیه اروپا داشته ایم برنامه ریزی و اجرا شده که دانشگاه سانتیاگو اسپانیا به ما در برگزاری این همایش کمک کرده است.
وی افزود: کنسرسیومی متشکل از 9 دانشگاه اروپایی و 5 دانشگاه ایرانی شامل دانشگاه تهران، صنعتی شریف، امیرکبیر، علوم پزشکی ایران و علوم پزشکی تهران می باشد که در این کنسرسیوم به دلیل آنکه اتحادیه اروپا بودجه ای برای جابجایی دانشجویی اختصاص داده پروژه ای به اسم اراسموس فعال شده که زیر مجموعه این پروژه، پروژه مرحبا است در پروژه مرحبا 5 دانشگاه کشور انتخاب شده اند که دانشگاه علوم پزشکی تهران نماینده این 5 دانشگاه می باشد و در این پروژه فعالیت های تبادل استاد و دانشجو انجام می شود. این سومین سال و آخرین سال از این پروژه است و ما توانستیم توسط این پروژه از کشورهایی نظیر ایتالیا، اسپانیا، لهستان و پرتغال دانشجو جذب کنیم و دانشجو بفرستیم.
نکوفر تاکید کرد: در سمینار بین المللی سازی دانشگاه نماینده وزارت علوم اسپانیا هم حضور پیدا می کند و ملک زاده و لاریجانی، معاون پژوهشی وزارت بهداشت و معاون آموزشی این وزارتخانه به سخنرانی می پردازند.
وی تصریح کرد: در حدود 70 سال پیش پروفسور اوبرلین فرانسوی ریاست دانشگاه علوم پزشکی تهران را برعهده داشته و ردای این پروفسور به صورت خانوادگی در بین آنها نسل به نسل به ارث می رسید که این خانواده تصمیم دارند این ردا را به دانشگاه علوم پزشکی تهران هدیه کنند و در روز اول سمینار این کار توسط خانواده پروفسور اوبرلین انجام می شود.
نکوفر در ادامه بیان داشت: پروفسور نایت از کانادا که صاحب تالیفات متعددی در زمینه آموزش عالی است و 10 مقاله منتشر کرده و بیشترین تعداد ارجاع مقالات را دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این سمینار بین رشته ای است و امیدواریم این چرخش ادامه پیدا کند و به این مسئله مهم بیشتر از قبل پرداخته شود.