به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سعید جلیلی در همایش سرانجام برجام چه شد که توسط بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، با بیان اینکه دولت حتی نمی تواند از برجام به عنوان یک نوازد ناقص الخلقه هم مراقبت کند، گفت: امروز به گفته خودشان و در آخر توئیتی که منتشر کرده اند آمریکا به روح برجام که هیچ حتی به متن آن هم پایبند نیست. اما با توئیت و پیام ایمیلی نمی توان حقوق ملت را پاسداشت.
وی با بیان اینکه کسانی که می گفتند باید با گفت و گو می توان مشکلات کشور را حل کرد امروز در آخرین توئیت خود می نویسند که آمریکا به روح برجام که هیچ به متن برجام هم فعلا پایبند نبوده، افزود: امروز پس از گذشت چهار سال می توان به راستی آزمایی و ارزیابی صحیح از عملکرد دولت در تعامل و گفت و گو با دنیا پرداخت. این خبر تکمیل می شود.
وی با بیان اینکه امروز تلاش می شود تا واقعیت ها به خوبی دیده نشود،پوشانده شود و یا کوچکتر و بزرگتر از آنچه هستند دیده شود تصریح کرد: یکی از ویژگی های مستند این است که می تواند واقعیت ها را آن گونه که هست به تصویر بکشد در واقع یک مستند می تواند به واقع بینی و حافظه تاریخی یک ملت کمک کند. به عنوان نمونه اهمیت مستند روایت فتح شهید آوینی این بود که به ما نشان داد خرمشهرها چگونه آزاد شد و چه کسانی آن را آزاد کردند.
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی گفت: مستند روایت فتح صحنه هایی از واقعیت های آن زمان را نشان می دهد بنابراین ما نیاز داریم که این واقعیت ها را ببینیم؛ از طرفی این مستند به ما نشان می دهد که شهرهایی که امروز در محاصره بیکاری هستند چگونه می توانند مانند خرمشهر آزاد شده و آباد شوند.
وی با بیان اینکه مستندهایی مانند روایت فتح باعث می شود یک جامعه دچار آلزایمر سیاسی و اجتماعی نشود وواقعیت ها را به خوبی بشناسد و از طریق آن نقاط ضعف را رفع و نقاط قوت را تقویت کند اظهار کرد: ایام انتخابات مقطعی است که مردم به دنبال پاسخ سوال های خود می روند و در این ایام افراد پاسخ های متفاوتی را به سوالات مردم می دهند و مردم با تامل در این پاسخ ها گزینه خود را انتخاب می کنند در واقع امروز پس از گذشت 4 سال فرصت خوبی است تا به راستی آزمایی پاسخی که دولت به مردم داد بپردازیم.
جلیلی تصریح کرد: شاید عمده ترین سوالی که مردم در سال 92 داشتند این بود که مشکلات اقتصادی کشور چگونه حل می شود و با این حال در آن برهه دیدگاه های مختلفی در یک فضای سیاسی سالم برای پاسخ به این سوال مطرح شد اما یکی از پاسخ هایی که مورد توجه مردم قرار گرفت این بود که اگر بتوانیم با دنیا گفت و گو کنیم و به گفت و گوهای خود جهت دهیم از مجرای گفت و گو می توانیم مشکلات کشور را حل کنیم.
وی با اشاره به اینکه این پاسخ را تنها دولت فعلی نداد بلکه از جریان مقابل نیز آقای ولایتی معتقد بودند با گفت و گوهای بهتر با جهان می توان عملکرد بهتری داشت اضافه کرد: در نهایت این گونه شد که کشور در اختیار کسانی قرار گرفت که پاسخ آنها برای رفع مشکلات اقتصادی کشور گفت و گو و تعامل با دنیا بود.
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی گفت: برای راستی آزمایی و ارزیابی عملکرد دولت هدف من این است که یکی را حاکم و دیگری را محکوم کنم بلکه هدفم این است که بتوانیم یک راه درست را برویم و در مسیر پیشرفت حرکت کنیم و در این مسیر دچار کندی نشویم. اما سوال این است که دوستانی که این نگاه را مطرح کرده اند امروز چه نظری دارند؟ به عنوان نمونه پس از توافق برجام امروز در آخرین توئیت خود نوشتند امریکا روح برجام که هیچ به متن برجام هم فعلا پایبند نیست و البته این را در حالی می گویند که در راکتور اراک بتن ریختند، 10 هزار کیلو مواد را به خارج فرستادند و چند هزار سانتریفیوژ را از چرخه خارج کردند و حالا می گویند امریکا به روح برجام که هیچ به متن برجام هم پای بند نیست.
جلیلی با بیان اینکه برجام می تواند یک تجربه خوب باشد به گونه ای که اگر این مسیر اشتباه بوده با استناد به آن دیگر آن را تکرار نکنیم اضافه کرد: اگر نتوانستیم پشت موضوع را ببینیم حداقل باید واقعیات روز را ببینیم واقعیت این است که عرصه سیاست خارجی و تعاملات بین المللی نیازمند به یک دولت دانا، توانا و هوشمند است تا بتواند به موقع از فرصت ها و تعامل ها با دیگر کشورهای دنیا به خوبی استفاده کند.
وی با تاکید براینکه اگر دولت ضعیف باشد نمی تواند بندهای نارس برجام را هم مراقبت کند و دشمن از همین برجام هم عبور می کند اظهار کرد: امروز دشمن با گستاخی از برجام رد و آن را نفی می کند اما ما فقط به بیانیه خواندن اکتفا کرده ایم این در حالی است که قرار ما این بوده که بیانیه ای خوانده نشود.
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی گفت: باید بدانیم با توئیت و پیام ایمیلی نمی شود حقوق یک ملت را پاس داشت بنابراین امروز باید در صحنه انتخابات با تمام توان از منافع دفاع کرد و قدرت ملت را به رخ جهان کشید.
جلیلی تصریح کرد: نباید سیگنال های غلط داده شود در واقع اگر دیپلماسی هوشمند در استفاده از فرصت ها در صحنه جهانی داشته باشیم می توانیم از آن ها استفاده کنیم.
وی با تاکید براینکه تعامل جهانی یک نیاز است و هیچ کس نمی تواند آن را رد کند اضافه کرد: وقتی از تولید و اشتغال و اتکا به درون صحبت می شود یک راه عمق گرفتن آنها این است که در بازارهای جهانی حضور داشته باشیم و از فرصت ها استفاده کنیم در واقع آنچه در داخل تولید می شود باید برای آن بازار پیدا کنیم و کسی هم نمی تواند این را نقض کند.
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی گفت: 15 کشور در همسایگی کشورمان قرار دارند که حجم روابط خارجی آنها 23 میلیارد دلار است که نزدیک به بیش از هزار میلیارد آن مختص به واردات است اما سوال این است که چه سهمی از این میزان واردات داریم و این در حالی است که با این کشورها هم مشکلی نداریم و برخی در اوج روابط سیاسی با کشورمان هستند.
جلیلی اظهار کرد: به عنوان نمونه دولت عراق یک دولت دوست است و بین ملت و حکومت این کشور با کشورمان روابط دوستانه ای برقرار است اما می بینیم نیاز اقتصادی این کشور توسط کشور ترکیه که در حال حاضر با عراق رابطه خوبی ندارد و بخشی از این کشور را اشغال کرده تامین می شود و با این حال سوال این است که چرا ما از این فرصت استفاده نکردیم و اگر این اتفاق حال نیفتد پس چه زمانی قرار است بیفتد؟
وی با اشاره به اینکه صادرات کشور ترکیه به عراق دو برابر کشورمان است اظهار کرد: کار یک دولت مقتدر این است که فرصت های خوب را شناسایی کند و آنها را در راستای پیشرفت کشور خود به کار بگیرد.
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی خاطر نشان کرد: امروز در یک جلسه کارشناسی یکی از کارشناسان مدعی شد که واردات دارو در کشور عراق 4 میلیارد دلار است اما سهم کشورمان از این بازار تنها 24 میلیون دلار می باشد و اینجاست که باید بگوییم روابط خارجی باید قوی باشد و به نفع کشور ترجمه شود.
جلیلی اظهار کرد: کشور ما بهترین روابط را با دولت و ملت عراق دارد و با این حال اگر نتوانیم در زمینه اقتصادی حقوق ملت را استیفا کنیم این دولت هوشمند نیست.
وی افزود: روسیه 11 و نیم میلیارد دلار صیفی جات وارد می کند و این در حالی است که اتحادیه اروپا این کشور را تحریم کرده و روابطش با ترکیه نیز دچار نوسان شده است و با این حال آن وقت در کشورمان نبود بازار صیفی جات به یکی از عوامل بیکاری تبدیل شده است چون صیفی جات ما بازار فروش ندارد و محصول بر روی دست کشاورز می ماند.
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی خاطر نشان کرد: سهم ایران از بازار صیفی سوریه صد میلیون دلار است. مسئله این است که اگر بحث اشتغال مهم است فقط نباید سراغ وزیر کار برویم بلکه وزیر علوم، صنعت و معدن و تجارت و وزیر خارجه در این مسئله نقش دارند و باید بگویند که چه ساز و کارهایی می توانند برای رفع مشکل بیکاری به کارگزاران ارائه دهند و البته باید سهم هر کسی در زمینه اشتغال مشخص شود و آن را اجرایی کند و اگر این اتفاق بیفتد دیگر این مسئولان هستند که به دنبال اشتغالزایی می روند.
جلیلی بیان کرد: دولت مقتدر دولتی است که ساز و کارهایی را شکل دهد که آهنگ سیاست خارجی مبتنی بر باز کردن دروازه های صادرات باشد و نه واردات غیرضرور را افزایش دهد.
وی با تاکید براینکه تفکر انقلاب برای همیشه سایه جنگ را از کشو ردور کرد و چنان تودهنی به دشمن زد که امروز جرات نمی کند به مرزهای ما نزدیک شود افزود: اگر در تمام عرصه ها این گونه عمل شود می توانیم کشور را حفظ کنیم. در واقع دولت مقتدر آن است که اهرم تحریم را برای همیشه بی اثر کند و این را به دشمن نشان دهد همان گونه اهرم جنگ بی اثر بوده اهرم تحریم را هم بی اثر می کنیم.
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی بیان کرد: دولتی قوی است که با اتکا به درون و تعاملات جهانی تحریم ها را بی اثر کند و نه منوط به خواست دشمن باشد در واقع این نگاه نمی تواند اتکای ملتی باشد که به قله ها نگاه می کند و می خواهد پیشرفت های بزرگی داشته باشد.
جلیلی هم چنین به روند مذاکرات هسته ای در دولت قبل و دولت فعلی پرداخت و اضافه کرد: ایران عضو آژانس انرژی هسته ای و npt است طبق مقررات این ها اعضای دارای حقوق و تکالیفی هستند بنابراین حرف ما این بود همان گونه که اعضا تکالیفی دارند و باید به آن عمل کنند باید حقوق آنها نیز رعایت شود.
وی گفت: در آن برهه طرف های ایران می گفتند که ما نگران این هستیم که کشورمان از فعالیت های صلح آمیز انحراف پیدا کند و ما نیز می گفتیم اگر شما نگرانید مرجع ما آژانس است و باید این نگرانی ها از طریق آژانس رفع شود.
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی خاطر نشان کرد: در ابتدای مسئولیت من یک مدالیته با آژانس نوشتیم که براساس آن هر چه نگرانی در مورد فعالیت های هسته ای کشورمان وجود دارد حل شوند بنابراین تمام این نگرانی ها که شش مسئله بودند طی شش ماه رفع شدند و البرادعی نیز در گزارش خود نوشت که این شش مسئله دیگر شش مسئله باقی مانده نیستند.
جلیلی اضافه کرد: در هر حال در جریان گفت و گوها خواست ما این بود که نباید چیزی بیشتر از تکالیف حقوقی بر کشورمان تحمیل شود و یا چیزی کم شود و می گفتیم که گفت و گوها باید در راستای همکاری باشد.
وی گفت: آقایان مدعی هستند شش قدرت جهانی را در سال 92 پای میز مذاکره آورده اند اما واقعا این گونه نبوده چون امریکایی که می گفت تا قطع نامه ها امضا نشود مذاکره نمی کند در سال 87 پای میز مذاکره نشست تصریح کرد: موضوع مذاکرات رفع نگرانی های طرفین بود به گونه ای که در گفت و گوهای آلماتی نگاه طرف مذاکره نسبت به فعالیت هسته ای کشورمان تغییر کرده بود و بر روی غنی سازی 20 درصد بحث می کردند.
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی با اشاره به اینکه در جریان مذاکرات حرف ما این بود که تکالیف بیشتر و حقوق کمتر را نمی پذیریم و آن ها نیز متعاقبا باید نگرانی های ما را برطرف کنند اضافه کرد: دشمن ابزار دشمنی خود را در قالب تحریم ها علیه کشورمان گرفته بود بنابراین در مذاکرات هسته ای قرار بود که این تحریم ها کنار بروند اما امروز شاهدیم که برخی از تحریم هایی که به بهانه فعالیت های هسته ای علیه کشورمان وضع شده بودند همچنان وجود دارند به عنوان نمونه چرخه دلار یا یوترن به دلیل فعالیت های هسته ای برای کشورمان در نظر گرفته شده است اما براساس آن امروز هیچ ایرانی نمی تواند در هیچ بانک دنیا به نام خودش یک حساب باز کند در واقع قانون یوترن بعد از قطع نامه 1803 تصویب شد حرف ما این است که چرا پس از توافق هسته ای هم چنان باقی بماند.
جلیلی بیان کرد: براساس توافق هسته ای قرار بود همه قطع نامه ها لغو شود اما در ماده 37 برجام آمده که اگر ایران شکایتی علیه کشورهای طرف مذاکره به شورای امنیت ارائه دهد این شورا ظرف سی زور تمام قطع نامه ها باز خواهد گشت و با این حال باید گفت برجام یک نوزاد نارس و ناقص الخلقه است که دولت نه تنها توان مراقبت از آن را ندارد بلکه بیماری های جدیدی را دارند به آن اضافه می کنند.
وی با بیان اینکه رئیس جمهور سابق امریکا طی سخنانی گفته بود که ما نه تنها شرایط جنگ بلکه امکان تحریم بیشتر را هم نداشتیم اما متاسفانه آقایان می گویند برجام سایه جنگ را از سر کشور برداشت تصریح کرد: در شش ماه آخر ریاست جمهوری بوش سولانا به من گفت بوش دیوانه است و رفتارهای قابل پیش بینی ندارد که من گفتم دیوانه که هست ولی منظورتان از رفتارهای غیرقابل پیش بینی چیست؟ حرف ما این است که باید دولتی از ملت دفاع کند که از توانایی های ملت خود آگاه باشد.
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی گفت: در جنگ 33 روزه و 22 روزه که با دوستان ما در گرفت و در جنگ سوریه که از سال 90 شکل گرفت دیدیم که دشمن با چه وضعیتی مواجه شد در واقع اوباما گفت ما در سوریه نتوانستیم چون ایران نگذاشت حرف ما این است چرا موفقیت و قدرت خود را دست کم می گیریم.
جلیلی با اشاره به اینکه قدرت دفاعی کشورمان است که سایه جنگ را از سر ملت برمی دارد و دشمن اجازه نمی دهد که به سمت ما بیاید افزود: افتخار می کنیم که توان روحی و نظامی ما قوی تر شده است و همین هاست که اجازه نمی دهد دشمن هیچ غلطی ببکند.
البته مردونگی کرد دکتر...