اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی محمد نوریان، سرپرست دانشگاه آزاد در مراسم معارفه اش که صبح امروز با حضور علی اکبر ولایتی، رئیس هیئت موسس این دانشگاه و جمعی از معاونان، مسئولان و دبیران هیئت های امنای استانی دانشگاه آزاد برگزار شد، گفت: این دانشگاه از بزرگترین دستاوردهای انقلاب است. دانشگاه آزاد با همت و حمایت امام خمینی (ره)، مقام معظم رهبری مردم و آیت الله هاشمی رفسنجانی تاسیس شد. دانشگاه آزاد به عنوان بزرگترین دانشگاه حضوری دنیاست که مورد توجه ویژه مقام معظم رهبری قرار گرفته است؛ به طوری که ایشان در صحبت های عمومی و خصوصی بر نقش دانشگاه آزاد در کشور و منطقه تاکید داشته و انتخاب برادر دانشمند و فرزانه، علی اکبر ولایتی به عنوان رئیس هیئت موسس دانشگاه آزاد گام عملی مقام معظم رهبری در توجه به این دانشگاه بوده است.
وی افزود: ولایتی علاوه بر مسئولیت های مختلف در حوزه علمی بیش از 200 مقاله و 180 کتاب در ترازهای جهانی دارد. دانشگاه آزاد حدود 70 هزار استاد تمام وقت و نیمه وقت، بیش از یک میلیون و 600 هزار دانشجو و 6 میلیون فارغ التحصیل دارد؛ یعنی بیش از 32 میلیون خانواده ایرانی متاثر دانشگاه آزاد هستند و اینها در حرکت توسعه فرهنگی، علمی و اجتماعی تاثیرگذارند. امیدواریم میراثی که به ما رسیده به نحو مطلوب به آیندگان تحویل دهیم و برنامه ریزی دقیقی برای عملیاتی شدن تاکیدات ولایتی تدوین می کنیم.
سرپرست دانشگاه آزاد در ادامه تصریح کرد: دانشگاه آزاد باید به این مسئله توجه کند که امروز آموزش عالی در دنیا یک صنعت است؛ بنابراین دانشگاه آزاد نباید جزیره ای اداره شود. وقتی موضوع علمی و آموزشی در تعداد بالایی در دانشگاه آزاد مطرح است، تمام اقدامات باید در مقیاس بزرگ باشد و استقرار مدیریت دانشگاه به صورت گسترده باشد؛ به طوری که بتوانیم تولید، انتشار و ارزیابی دانشگاه را بر یک حرکت صحیح و دائم پیگیری کنیم.
وی اظهار داشت: در حال حاضر مدیریت هزینه در بخشی از دانشگاه قوی نیست و من در این چند روز به مواردی برخورد کردم. تمام فرایندهای دانشگاه باید استانداردسازی شود، استفاده از تکنولوژی های آموزشی در دنیا به مفهومی که ما می شناسیم، نیست؛ بنابراین باید به سمت استاندارد پیش برویم، بهبود مستمر و نظارت مستمر بسیار مهم است. استقرار نظام آزمون های سراسری بسیار اهمیت دارد. مشکل ما تفاوت کیفیت دانشگاه آزاد با دانشگاه شریف نیست، مشکل ما تفاوت کیفیت دانشگاه علوم و تحقیقات با بوکان است. ما باید حداقل در تهران آزمون متمرکز را برگزار کنیم.
سرپرست دانشگاه آزاد عنوان کرد: باید برای برندسازی دانشگاه آزاد تلاش کنیم تا دانشگاه آزاد اسلامی یک برند باشد. واحدهای گسترده بدون اینکه منحل شود باید مهندسی مجدد شود . سیاست های عمرانی ما در یکپارچه سازی بسیار مهم است. باید در تعمیر، نگهداری، خرید تجهیزات و ساخت و ساز کار کنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ما دانشگاه را در مسیر قوانین و مقررات سیاست های علمی موجود در کشور و تدابیر مقام معظم رهبری با پیشنهادات هیئت امنا و هیئت موسس پیش می بریم و یکی از کارهایی که آغاز کرده ایم ارتباط با وزارتخانه های مرتبط است. همچنین می خواهیم با سازمان محیط زیست نیز برای انجام پروژه های مشترک قرارداد داشته باشیم. دانشگاه آزاد با دانشگاه دولتی فرق دارد. دانشگاه های دولتی اگر دانشجو کم داشته باشند، دولت به آنها اعتبار می دهد، ولی ما باید خودمان برای تامین مالی برنامه ریزی کنیم.