به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از «رویترز»، «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا در جریان دیداری با «جیمز کومی» رئیس برکنارشده افبیآی، خواستار پایان دادن به تحقیقات در مورد روابط میان «مایکل فلین» مشاور امنیت ملی پیشین خود و روسیه، شده بود. کاخ سفید این گزارشها را تکذیب کردهاست.
بنا بر گزارشهای منتشر شده، جیمز کومی، که هفته گذشته دونالد ترامپ او را از ریاست افبیآی برکنار کرد، یک روز پس از برکناری مایکل فلین، مشاور امنیت ملی رئیسجمهوری، دیداری با ترامپ داشتهاست. در این دیدار شام، آنطور که جیمز کومی در یادداشتهای خود ذکر کرده، ترامپ خواستار پایان دادن به تحقیقات در مورد اتهامهای مربوط به روابط فلین و مقامهای روس شده است.
کاخ سفید گزارشهای منتشرشده در مورد درخواست رئیسجمهوری برای پایان دادن به تحقیقات، که از نظر قانونی میتواند تعبیر به «جلوگیری از اجرای عدالت شود» را، تکذیب کرده است.
گزارشهای تازه در حالی منتشر شده که طی یک هفته گذشته، موضوع برکناری جیمز کومی، واکنشها به آن، دیدار ترامپ با مقامهای روسیه و در نهایت انتشار جزئیاتی در مورد گفتوگوهای رئیسجمهوری آمریکا و وزیر خارجه روسیه، در مرکز توجهات قرار گرفته است.
یک روز بعد از برکناری جیمز کومی از ریاست افبیآی، دونالد ترامپ با «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه و «سرگئی کیسلیاک» سفیر روسیه در واشنگتن دیدار کرد. چند روز پس از این دیدار، برخی از رسانهها و خبرگزاریها به نقل از مقامهایی که نامشان فاش نشده، گفتند در این دیدار، ترامپ اطلاعات فوقالعاده محرمانه درباره داعش، به مقامهای روسی داده است. کاخ سفید این گزارشها را تکذیب کرده است. دونالد ترامپ نیز از تصمیم خود برای در میان گذاشتن برخی اطلاعات «مربوط به تروریسم و امنیت خطوط هوایی» با مقامهای روسی دفاع کرده و گفته که این اقدام، «حق مسلم» اوست.
بنا بر تازهترین گزارشها، رئیس پیشین افبیآی، «نحوه» خواسته مطرحشده از سوی رئیسجمهوری برای پایان دادن به تحقیقات در مورد فلین را در یادداشتهای خود اینگونه شرح دادهاست: «امیدوارم موافق این موضوع باشی که این جریان تمام شود برود؛ فلین تمام شود، برود… او انسان خوبی است.»
در این میان، کاخ سفید گفته است گزارشهای رسانهای در مورد یادداشتهای رئیس پیشین افبیآی، «تصویری حقیقی و دقیق از گفتوگو بین رئیسجمهوری و کومی نمیدهد… رئیسجمهوری هرگز از آقای کومی یا هیچکس دیگری نخواسته تا به روند هیچیک از تحقیقات خاتمه دهند.»
نمایندگان دموکرات در کنگره آمریکا در مورد گزارشهای تازه هشدار دادهاند. سناتور «دیک دوربین» دومین نماینده ارشد اقلیت دموکرات در مجلس سنا، گفته است این گزارشها «یکی از جدیترین اتهامهایی است که میتواند علیه یک رهبر (سیاسی) مطرح شود.»
«چاک شومر» رهبر دموکراتها در سنا نیز گفته است «کشور در حال پس دادن آزمایشی بیسابقه است.»
شماری از نمایندگان جمهوریخواه نیز ابراز نگرانی کرده و خواستار رویت یادداشتهای جیمز کومی که منبع گزارشهای رسانهای قرار گرفته است، شدهاند.