به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ محمد انصاریپور درباره سته ضروریه اظهار کرد: 6 عامل مهم که بر وضعیت سلامتی و بیماری انسان تاثیرگذار است، سته ضروریه میگویند که شامل آب و هوا, خوردنیها و آشامیدنیها, خواب و بیداری, حرکت و سکون, اعراض نفسانی, احتباس و استفراغ که برای سلامتی ضروری است.
وی افزود: از دیدگاه حکمای ایرانی این 6 عامل در صورتی که به صورت متعادل بر انسان اثر کنند, سبب سلامتی و در صورت افراط و تفریط در آنها سبب بیماری میشوند.
این دستیار تخصصی طب سنتی ایران بیان داشت: افراط و تفریط در هریک از این عوامل بدن را از تعادل مزاجی خارج میکند مثلا پرخوری و کمخوری هر دو میتواند مزاج را به سمت سردی هدایت کند؛ همین طور عدم تحرک و ورزش بسیار شدید برای یک فرد غیرحرفهای نهایتاً مزاج بدن را به سمت سردی میبرد.
انصاریپور متذکر شد: سه عامل مهم از دیدگاه ابن سینا عبارتند از تدبیر ورزش، تدبیر تغذیه و تدبیر خواب همچنین در علوم جدید ورزش و تغذیه به خوبی قابل توجه است ولی به خواب و بیداری و نقش آن در سلامتی و بیماری به طور لازم پرداخته نشده است البته در مقالات مطالب زیادی هست ولی هنوز در کتب مرجع پزشکی در حد لازم نیست.
وی یادآور شد: برای ماندن در وضعیت سلامتی باید به طور متوسط به 6 عامل سلامتی را توجه کافی داشت؛ سبک زندگی سالم عبارتست از ورزش معتدل، تغذیه معتدل، خواب معتدل و ... البته حد اعتدال برای هر کسی متفاوت است مثلا ممکن است برای کسی خوردن یک قرص نان حد اعتدال باشد ولی برای فرد دیگری نصف یا بیشتر از یک قرص نان همچنین شخصی با 7 ساعت خواب در شب سرحال میشود و شخص دیگری با 9 ساعت. حد اعتدال به سن، جنس، شغل، موقعیت جغرافیایی، جثه، عادت، مزاج و از این قبیل وابسته است.