اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مدل مدیریت پروژه النا؛ اولین مدل بومی ایرانی – اسلامی به همت مدیریت دانشکده مدیریت دانشگاه تهران رونمایی شد.
در مراسمی با حضور مقامات دولتی، مدیران ارشد سازمانها، اساتید دانشگاه و همچنین مدیران پروژهها، به 200 نفری که توانسته بودند آزمون مربوط به گواهی مدیریت پروژه ایران (النا) را بگذارند، گواهی اعطا شد.
در این مراسم که در محل مرکز همایش بیمارستان آتیه برگزار شد، سیامک حاجی یخچالی، دبیر علمی طرح در خصوص تلاشهای دوازده ساله صورت گرفته برای تدوین نظام مدیریت پروژه ایران (رهنمود پروژه النا) صحبت کردند و پس آن طی مراسمی گواهینامههای افرادی که مدارک النا را دریافت کردهاند، اعطا شد.
با توجه به این که یک پروژه از ابعاد مختلف قابل بررسی است، رهنمود پروژه النا برای راهبری و مدیریت پروژه از یک نظام پنج وجهی استفاده میکند که هر وجه، از یک منظر، به راهبری و مدیریت پروژه نگاه میکند. این پنج وجه عبارتند از: اصول، مفاهیم، فرآیندها، ابزارها و متناسبسازی.
اصول و مبانی مشترک، مربوط به کلیات پروژه میباشند. اصول پایه اصولی هستند که راهبری و مدیریت پروژه بر اساس آنها بنا شده است. در واقع اصول، راهکارهای برتر مرتبط با پروژه هستند که تعیین میکنند آیا پروژه اصالتاً بر اساس رهنمود پروژه النا میباشد یا خیر.
مفاهیم رهنمود پروژه النا، منظری از راهبری و مدیریت پروژه را توصیف میکنند که در مقاطع مختلف در طی دوران حیات پروژه به وسیله فرآیندها بکار گرفته خواهند شد. کلیه مفاهیم هشتگانه رهنمود پروژه النا، در کلیه پروژهها صرفنظر از اندازه، حوزه کاربرد و بلوغ سازمان باید بکار گرفته شوند، ولی تأکید و میزان بکارگیری آنها از یک پروژه به پروژه دیگر متفاوت است.
فرآیندها، پیشرفت قدم به قدم طی دوران حیات پروژه پیش از شروع، تا بعد از خاتمه پروژه را توصیف میکنند. هر فرآیند از مجموعهای از زیرفرآیندها تشکیل شده است که مقصد مشخصی را طی دوران حیات پروژه دنبال میکنند. فرآیندها یکی از پنج وجه رهنمود پروژه النا میباشند.
ابزارها، به عنوان یکی از پنج وجه رهنمود پروژه النا، برای ایجاد نتایج و اجرای اقدامات مورد نیاز راهبری و مدیریت پروژه بکار گرفته میشوند. ابزارها میتوانند شامل ابزارهای نرمافزاری یا ابزارهای فنی، نظیر روش مسیر بحرانی باشند. با توجه به گستردگی ابزارهای مورد استفاده در پروژه، جعبه ابزار پروژه النا پیشنهاد می شود. این جعبه ابزار متناسب با ویژگیهای محتوی پروژه مورد استفاده قرار میگیرد.
وجه پنجم رهنمود پروژه النا، متناسبسازی است که این امکان را میدهد تا رهنمود پروژه النا برای کلیه پروژهها با هر اندازه، حوزه کاربرد، بلوغ سازمان مجری، پیچیدگی، جغرافیا و سایر ویژگیهای متمایزکننده پروژهها، بکار گرفته شود. متناسبسازی در رهنمود پروژه النا بر اساس چارچوب مشخصی صورت میگیرد.