به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، جاسم عبدالعزیز حمیدی در مراسم امضاء تفاهم نامه همکاری میان سازمان حفاظت محیط زیست ایران و وزارت بهداشت و محیط زیست عراق درباره موضوع اجرای طرح مرکز توان افزایی و آموزش مقابله با گرد و غبار در 200 هکتار از اراضی کربلا که در سازمان محیط زیست برگزار شد، اظهار کرد: دولت عراق علاوه بر همکاریهایی که در بخشهای مختلف سیاسی از جمله مقابله با داعش با دولت ایران دارد، در زمینه محیط زیست نیز اقدامات مشترکی را آغاز کرده است.
وی با تاکید بر اینکه تلاش بسیار خوبی از سوی دولت ایران برای هدایت و راهبری اقدامات منطقهای مقابله با گرد و غبار صورت میگیرد، گفت: علاوه بر بحثهای گرد و غبار؛ تنوع زیستی و ارزیابی اثرات محیط زیستی از دیگر زمینههای همکاری مشترک میان دو کشور است.
قائم مقام وزیر محیط زیست و بهداشت عراق درباره اقدامات دولت عراق برای احیاء بخش عراقی هورالعظیم و هور الهویزه، اظهار کرد: با تلاش ایرانیان بخشهایی از تالاب هورالعظیم به عنوان ذخیره گاه زیست کره در یونسکو ثبت شد و این باعث شد تلاشهای دو کشور در این زمینه تعمیق پیدا کند؛ متناسب با فعالیت ایران برای ثبت بخش ایرانی هورالعظیم و هورالهویزه به عنوان ذخیره گاه زیست کره ما هم تلاشی را در جهت ثبت بخش عراق این تالاب آغاز کردیم.
حمیدی ضمن یادآوری اثر خشکسالیهای سالهای اخیر در جنوب عراق، خاطرنشان کرد: خشکسالیهای اخیر جنوب عراق با ساخت سدهای بالادست دجله و فرات بی ارتباط نیست و به همین دلیل ما هرگونه پشتیبانی در ارتباط با مدیریت منابع آب منطقه را اعلام میکنیم.
وی با ابراز خرسندی از اینکه تلاش ایران برای احیاء بخش ایرانی هورالعظیم منجر به آبگیری بخشهایی از هورالعظیم عراق نیز شده است، گفت: تمام تلاش خود برای پایداری بخشهای احیاء شده تالاب را به کار خواهیم بست.
قائم مقام وزیر محیط زیست و بهداشت عراق در رابطه با عدم اجرا شدن تفاهمنامههای محیط زیستی پیش از این میان دو کشور، تصریح کرد: یکسوم پهنه کشور عراق تحت اشغال نیروهای داعش قرار گرفته که شرایط مدیریت کشور را مشکل کرده و بر سلامت و رفاه شهروندان عراقی تاثیر گذاشته است، از طرفی عراق تنها کانون ریزگردهای منطقه نیست.
حمیدی خاطرنشان کرد: موضوع گرد و غبار تنها مختص عراق نیست و یک موضوع جهانی و فرامرزی است و از این رو نیازمند همکاریهای مشخص و چارچوبهای منطقهای و بینالمللی است و باید تلاشی همه جانبه برای مقابله با آن صورت گیرد.
وی ضمن استقبال از ابتکار عمل و میزبانی ایران برای نخستین اجلاس بینالمللی مقابله با گرد و غبار، گفت: نه تنها به عنوان قائم مقام وزیر محیط زیست و بهداشت عراق بلکه در جایگاه نائب رئیس مجمع محیط زیست سازمان ملل در آسیا و اقیانوسیه، همه تلاش خود را برای اجماع جهت مقابله با گرد و غبار انجام میدهم.
قائم مقام وزیر محیط زیست و بهداشت عراق در خصوص تضمین اجرا شدن تفاهمنامه میان ایران و عراق اظهار کرد: جوانان ما در عراق قربانی مقابله با داعش و حفظ تمامیت ارضی و حراست از هموطنان خود میشوند، از طرفی با بحران کاهش قیمت نفت مواجهیم و جنگ نیز هزینههای زیادی را به عراق وارد کرده و ذخایر ما را کاهش داده است، اما با این وجود، ما از تلاش و تعهدات خود برای ارتقای وضعیت بهداشتی و محیط زیستی عراق و منطقه فروگذار نیستیم.
حمیدی تاکید کرد: ما در یک طرف با دشمنان ملت میجنگیم و در طرف دیگر درخت میکاریم تا شهروندانمان زندگی بهتری داشته باشند.
وی درباره برنامه ارائه شده این کشور به کنفرانس مقابله با گرد و غبار در تهران نیز خاطرنشان کرد: مسئله گرد و غبار برای عراق نیز همانند ایران مهم است و مردم عراق هم از گرد و غبار و طوفانهای شن رنج میبرند و از این رو وزیر محیط زیست و بهداشت عراق در این کنفرانس پیشنهاداتی برای مقابله با ریزگردها خواهد داشت.
قائم مقام وزیر محیط زیست و بهداشت عراق با اشاره به پروژه ملی کاهش اثرات گرد و غبار در کشور عراق که علاوه بر همکاری با ایران، همکاری با کویت برای کاهش اثرات طوفان های گرد و غبار را نیز شامل می شود، گفت: بیتردید کنفرانس تهران برای ما هم بسیار با اهمیت است و در این کنفرانس راهکار و برنامههای خود را برای کاهش گرد و غبار ارائه خواهیم داد.
منبع: تسنیم