به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، مهمترین اخبار مربوط به سرزمین های اشغالی فلسطین به شرح زیر است:
بازداشت 15 فلسطینی در کرانه باختری
نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی با حمله به کرانه باختری رود اردن 15 فلسطینی را بازداشت کردند.
به گزارش پایگاه اینترنتی العهد لبنان، شب گذشته نظامیان ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی با حمله به مناطق مختلف کرانه باختری رود اردن 15 فلسطینی را بازداشت کردند.
اجازه رژیم صهیونیستی به شبکه العربیه برای تهیه گزارش از مرزهای فلسطین و جولان اشغالی
زیاد حلبی خبرنگار شبکه تلویزیونی العربیه در فلسطین اشغالی گفت: بازدید میدانی خود را از جولان اشغالی آغاز می کنیم که درگیریهای داخلی در سوریه نزدیک جولان اشغالی تشدید شده است و تقریبا هر روز گلوله هایی به طرف جولان اشغالی شلیک می شود و هر بار اسرائیل، مواضع نظام سوریه را هدف قرار می دهد. نگرانی اسرائیل آن است که به دستور ایران و با استقرار حزب الله، این جبهه فعال شود. به همین علت، شاهد آماده باش دائم ارتش اسرائیل در این منطقه هستیم. تانک های اسرائیلی در مناطق نزدیک مرز جولان اشغالی مستقر شده اند.
در ادامه این گزارش آمده است: ما اکنون در مزارع اشغالی شبعا هستیم که در مثلث مرزی بین لبنان، اسرائیل و سوریه قرار دارد. اسرائیل نگرانی های زیادی درباره این منطقه دارد، زیرا محلی برای اجرای عملیات علیه ارتش این رژیم است. تاکنون چند بار در گذشته چنین حملاتی رخ داده است. در آخرین مرحله از این بازدید میدانی به منطقه مرزی بین اسرائیل (فلسطین اشغالی) و لبنان می رسیم. از نظر اسرائیل، تنش زیادی در اینجا هم وجود دارد. نگرانی اسرائیل آن است که آرامش در این منطقه شکننده است. آنطور که آویگدور لیبرمن وزیر دفاع (جنگ) اسرائیل اعلام کرد این رژیم کارخانه ای را که ایران برای ساخت موشک هایی برای حزب الله در لبنان احداث می کند، تهدیدی برای خود می داند.
شکست میانجیگری فرستاده ویژه سازمان ملل در غزه
پایگاه اینترنتی روزنامه الحیات چاپ لندن نوشت برخی منابع موثق فلسطینی در گفتگو با این روزنامه فاش کردند نیکولای ملادینوف، فرستاده ویژه سازمان ملل در روند صلح خاورمیانه، در متقاعد کردن رهبران جنبش «حماس» برای پذیرش «پیشنهاد» محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین برای حل بحران های اخیر با شکست مواجه شد. این منابع گفتند «ملادینوف روز گذشته به محض ورود به نوار غزه، با شماری از رهبران «حماس»، و از همه مهم تر اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی این جنبش نشستی مهم برگزار کرد، که در سخنرانی فردای خود در غزه، انحلال کمیته اداری را اعلام نخواهد کرد.»
ملادینوف برای شنیدن پاسخ رهبران این جنبش به «پیشنهادی» آمده بود که آن را از طرف محمود عباس، در سفر پنجشنبه گذشته خود به غزه برای «حماس» ارائه کرده بود.
پیشنهاد محمود عباس دو نکته اساسی در برداشت: یکی انحلال کمیته اداری (دولت تحمیلی)که جنبش حماس چهار ماه پیش بار دیگر آن را تشکیل داد و رای اعتماد پارلمان غزه را که در اختیار این جنبش است به دست آورد. نکته دیگر قطع رابطه جدید و لغو همه تفاهم های صورت گرفته با محمد دحلان، نماینده پارلمان است که از جنبش «فتح» جدا شده است و خود را رهبر جریان اصلاح گرا می داند.
ا
ین منابع افزودند محمود عباس از طریق ملادینوف، در مقابل به این جنبش پیشنهاد کرد که از همه تصمیمات و تدابیر بی سابقه ای که از ماه مارس گذشته علیه این جنبش اتخاذ کرده و به حقوق و زندگی دو میلیون فلسطینی در نوارغزه آسیب رسانده است، صرف نظر می کند.
به گفته این منابع، رهبران «حماس» به ملادینوف گفتند با انحلال کمیته اداری یا لغو تفاهم ها با دحلان و قطع رابطه با وی مخالف هستند، هرچند وی برای ارائه تضمین هایی که جنبش «حماس» خواستار آن است، تلاش کرد.
این منابع گفتند مخالفت «حماس» بدان علت است که رهبران این جنبش معتقدند در صورتی که حماس کمیته اداری را منحل و تفاهم ها با دحلان را لغو کند، محمود عباس «تلاش می کند آنها را به بازی بگیرد و همه وعده ها و تعهدات خود را انکار می کند.»
همچنین هیئتی بلندپایه از رهبران سیاسی «حماس» و کمیته اداری آن به ریاست روحی مشتهی، عضو دفتر سیاسی این جنبش و از افراد بسیار نزدیک به یحیی السنوار، رهبر این جنبش در نوار غزه مذاکراتی بی سابقه با مسئولان دولتی مصر در قاهره برگزار می کند.
ممنوع شدن ملاقات اسیران عضو حماس با خانواده هایشان
به گزارش خبرگزاری فلسطین از قدس، مسئولان صهیونیستی اعلام کرده اند مقررات مربوط به ممنوع شدن دیدار فلسطینیان ساکن نوار غزه و کرانه غربی رود اردن با خویشان در بند خود در زندان های این رژیم از روز دوشنبه اجرا شده است و این افراد به شکل کامل ممنوع الملاقات هستند. در همین ارتباط عبدالرحمان شدید مدیر دفتر رسانه ای اسیران فلسطینی اعلام کرد رژیم صهیونیستی روز دوشنبه فقط به فلسطینیانی که اسیرانشان عضو حماس نیستند، اجازه ملاقات با فرزندانشان را داد.
همچنین سهیر زقوت سخنگوی کمیته بین المللی صلیب سرخ در فلسطین گفت سیزده تن از ساکنان نوار غزه بامداد دوشنبه برای ملاقات با اسیرانشان در زندان صهیونیستی «رامون» به این زندان و سی و هفت تن دیگر برای ملاقات با اسیرانشان در زندان های نفحه و بئرالسبع مراجعه کردند اما مسئولان صهیونیستی مانع از ملاقاتشان شدند و مجوز های ملاقات انها را در ایست و بازرسی صهیونیستی الظاهریه در جنوب الخلیل مصادره کردند.
در همین ارتباط روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت نوشت: اسراییل از ملاقات بیش از هزار اسیر فلسطینی عضو حماس با خانواده هایشان در نوار غزه ممانعت می کند تا جنبش حماس را به ازادکردن نظامیان اسیر شده صهیونیستی در غزه توسط این جنبش مجبور کند. یدیعوت احارونوت افزوده است تصمیم به باطل کردن مجوز های ملاقات فلسطینیان ، دستکم یک هزار و دویست اسیر فلسطینی عضو حماس را شامل می شود .این درحالیست که شبکه دوم تلویزیون رژیم صهیونیستی از اغاز مذاکره میان رژیم صهیونیستی و حماس در خصوص مبادله اسیران بین طرفین خبر داد.این شبکه با اشاره به تماس های اخیر حماس در قاهره ،اعلام کرده است که مذاکرات با وساطت طرف ثالثی صورت می گیرد.
دفتر کمیته صلیب سرخ تاکید کرده است خانواده های فلسطینی این حق را دارند که با اسیرانشان ملاقات کنند و قوانین بین المللی انسانی این حق را تضمین کرده است.
شایان ذکر است جنبش حماس پیش از این اعلام کرده بود مذاکره با رژیم اسراییل درباره مبادله اسیران با وساطت طرف ثالثی در جریان است و خالد مشعل رئیس سابق دفتر سیاسی حماس هم اعلام کرده بود طرف های مختلف پیشنهاد وساطت برای پایان پرونده مبادله اسیران بین حماس و رژیم اسراییل را داده اند. مشعل تاکید کرد تاکنون وساطت های متعددی در این زمینه صورت گرفته که برخی از انها فاش نشده است. این درحالیست که گردان های عزالدین قسام شاخه نظامی حماس در آوریل گذشته برای اولین بار اعلام کرد چهار نظامی اسیر اسراییلی را در اختیار دارد. حماس درباره زنده یا مرده بودن این نظامیان توضیح نداده است.
در حال حاضر نزدیک به شش هزار اسیر فلسطینی در زندان های رژیم صهیونیستی بدون دراختیار داشتن بسیاری از امکانات و وسایل مورد نیاز و در شرایطی که نقض معیارهای بین المللی است ،به سر می برند.
پارلمان اروپا بازداشت یک نماینده زن مجلس فلسطین را محکوم کرد
به گزارش خبرگزاری دولتی کویت از بروکسل، گروه موسوم به « چپ سبز شمالی» در پارلمان اروپا بازداشت «خالده جرار» رئیس کمیته امور اسیران در مجلس قانونگذاری فلسطین و تعدادی از فعالان فلسطینی به دست ارتش صهیونیستی را به شدت محکوم کرد. این گروه اروپایی با صدور بیانیه ای تاکید کرد که: اقدامات غیرقانونی که نیروهای اشغالگر اسراییلی صورت می دهند حمله به مجلس قانونگذاری فلسطین و جامعه مدنی فلسطین به شمار می اید. گروه چپ سبز شمالی از جامعه جهانی خواسته است رژیم اسراییل را به خاطر بازداشت تعدادی از منتخبان مردم فلسطین در مجلس قانونگذاری محکوم کند. این گروه همچنین از کشورهای جهان خواست برای آزادی افراد بازداشت شده، اقدام کنند.در پایان این بیانیه از رژیم صهیونیستی خواسته شده این بازداشت غیرقانونی و نقض حقوق زندانیان فلسطینی را فوری متوقف کند.
شایان ذکر است نظامیان صهیونیستی صبح دوشنبه خالده جرار و یک فعال زن فلسطینی به نام ختام السعافین و ایهاب مسعود از اسیران سابق فلسطینی و چند فعال دیگر را بازداشت کردند.در همین ارتباط ارتش رژیم اسرائیل ادعا کرد خالده جرار به دلیل شرکت در فعالیت های تروریستی در جبهه خلق برای آزادی فلسطین بازداشت شده است.