رئیس بنیاد نخبگان قم با بیان اینکه وقف علم و فناوری عینیت بخشی به اقتصاد مقاومتی است، گفت: در حال حاضر امری واجبتر از توسعه تولید ملی و اشتغالزایی وجود ندارد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد محمدرضایی درباره وقف در حوزههای سلامت و آموزش و پرورش اظهار کرد: «وقف و امور خیریه» در حوزه سلامت و آموزش و پرورش نهادینه و جاری شده است؛ خوشبختانه در این دو حوزه از ظرفیت خیران به نحو احسن در سراسر کشور استفاده شده است.
وی از تدوین کتابچه نیازمندیهای حوزه سلامت خبر داد و افزود: تبیین و فرهنگسازی وقف علم و فناوری نیاز به کار جدی و تعامل اساسی با مراجع ذیصلاح دارد.
رئیس بنیاد نخبگان قم بر ضرورت ارتباط مستمر و متقابل خیران و مراکز علم و فناوری تأکید کرد و گفت: البته اداره کل اوقاف به عنوان متولی امر وقف باید پیشگام ترویج و اجرای توسعه وقف علم و فناوری باشد.
محمدرضایی با بیان اینکه وقف علم و فناوری عینیت بخشی به اقتصاد مقاومتی است، تصریح کرد: در حال حاضر امری واجبتر از توسعه تولید ملی و اشتغالزایی وجود ندارد.
وی با تأکید بر اینکه توجه به صاحبان ایده و مراکز علم و فناوری به ایجاد اشتغال مولد کمک میکند، تاکید کرد: استفاده از ظرفیت نخبگی استادان، ارتباط با خیران و واقفان و حمایت از شرکتهای دانش بنیان از راهکارهای توسعه وقف علم و فناوری است.
رئیس بنیاد نخبگان قم با بیان اینکه ایجاد وقفهای علمی باید با عنوان و نام مطرح و مشخصی باشد، گفت: یکی از راههای حمایت از نخبگان و فناوران ارائه جایزه علمی به نام سرآمدان علم و فناوری است؛ میتوان بسیاری از منفعت عمومی و درآمدهای وقفنامههایی که وجود دارد را به نفع جامعه علم و فناوری جاری کرد.
محمدرضایی با اشاره به لزوم ایجاد خدمات متقابل خیران و فناوران یادآور شد: این رویه باعث میشود که میان دستاوردهای فناوران و سرمایه خیران ارتباط مستمر و مفید برقرار شود.
وی با انتقاد از تحقق نیافتن تخصیص یک درصد از بودجه سازمانها و نهادهای دولتی به حمایت از دستاوردهای پژوهشی خاطرنشان کرد: با توجه به انقباض مالی شدید دولت، عملاً بودجههای پژوهشی تخصیص نیافته و زمینه رشد پژوهش و فناوری فراهم نمیشود؛ متأسفانه بودجههای پژوهشی آنقدر محدود است که نمیتواند به گستره علم و فناوری استان وارد شود.