نماینده انجمن نورویورولوژی بین المللی ایران با اشاره به بیماریهای زمینهای که سبب بروز مثانه نوروژنیک میشود، گفت: استعمال دخانیات در بروز بی اختیاری ادرار تأثیر غیر مستقیم دارد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به نقل از انجمن نورویورولوژی ایران، دکترمهری مهراد در ارتباط با برگزاری کنفرانس علمی ـ. آموزشی تحریک الکتریکی عصب ساکرال اظهارداشت: این کنفرانس با حضور صاحبنظران برجسته این حوزه از جمله پروفسور توماس کسلر (Thomas Kessler) در بیمارستان پارس تهران طی دو روز در ۳۰ و ۳۱ تیرماه برگزار شد.
وی افزود: این کنفراس در خصوص بی اختیاری ادرار در مثانه نوروژنیک در افرادی که مثانه عصبی دارند یا نمیتوانند ادرار را نگه داشته و یا آن را دفع کنند برگزار و یافتههای جدید در این علم مطرح شد.
به گفته وی امروزه درمان جدیدی برای این بیماران انجام میشود که تحریک الکتریکی عصب ساکرال از این موارد است.
نماینده انجمن نورویورولوژی بین المللی ایران با اشاره به اینکه تعداد بسیار زیادی از افراد از بی اختیاری ادرار رنج میبرند، گفت: این بیماری در افرادی که مبتلا به بیماری همچون دیابت، پارکینسون، ام اس و دیسک کمر ایجاد شده و افرادی که جراحی نخاع به دلیل تومور یا تصادف و هرگونه تروما داشته ممکن است مثانه آنها نوروژنیک میشوند.
مهراد با بیان اینکه در گذشته افراد که قطع نخاع شده یا ام اس داشتند امکان کنترل ادرار آنها وجود نداشت و باید از سوند استفاده میکردند، گفت:، اما امروزه با درمانهای جدید این مشکل قابل درمان است.
وی افزود: مشکل نوروژنیک یا بی اختیاری ادرار همچون "گلین باره" نادر نبوده و بسیاری از بیماریها میتوانند زمینه ساز مشکلات مثانه نوروژنیک باشد البته آمار دقیقی از مبتلایان به این بیماری ندارم.
نماینده انجمن نورویورولوژی بین المللی ایران خاطر نشان کرد: یکی از کارهای جالب که در روز پنج شنبه انجام شد جراحی لایولی کیس دیس کاشن انجام شد به طور مثال حدود ۵ نفر از بیماران که کیسهای پیچیدهای بوده و مثانه نوژنیک داشته انتخاب و در خصوص روش درمانی آنها به بحث و گفتگو نشستیم.
مهراد اضافه کرد: در این کنفراس در ۳۱ تیرماه ۳ عمل لایو سرجری یا جراحی زنده برای بیمارانی که مثانه نوروژنیک داشتند با تحریک الکتریکی نخاع (وسیلهای در نخاع فرد در ساکروم انتهای نخاع قرار گرفته و میدان الکتریکی درست کرده تا مثانه دوباره بتواند کنترل ادرار طبیعی خود را داشته باشد) در بیمارستان پارس انجام و در سالن کنفرانس پخش شد.
وی در پایان به موضوع مصرف دخانیات و تأثیر آن در بروز سرطان مثانه اشاره کرد و گفت: استعمال دخانیات احتمال ابتلاء فرد را به سرطان مثانه افزایش داده و در صورتی که تومور مثانه بدخیم باشد فرد مورد جراحی قرار خواهد گرفت. با این جراحی ریسک نوروژنیک شدن مثانه فرد بیشتر شده و میتواند بی اختیاری ادرار را برای بیمار به همراه داشته باشد.