رئیس سازمان مدارس غیردولتی گفت: اگر هنرستانی بتواند یک کلاس به مجموع کلاسهای خود اضافه کند تحت پوشش حمایت مالی قرار میگیرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مرضیه گرد در جمع خبرنگاران درباره هدایت تحصیلی دانشآموزان در مدارس غیر دولتی اظهار کرد: در سالهای گذشته برای هدایت تحصیلی دانشآموزان مدارس غیردولتی تمام ضوابط مدارس دولتی حاکم بود و سهمیهبندیها نیز وجود داشت.
وی افزود: سال گذشته در بحث هدایت تحصیلی در برخی استانها با مشکلاتی مواجه بودیم بدین صورت که به یک مدرسه غیردولتی تنها ۱۰ سهمیه اختصاص دادند و در سه استان میزان سهمیهها نیز کمتر بود و این مسئله با اعتراض ما مواجه شد چرا که سهمیهها منطقی نبود.
گرد ادامه داد:سال گذشته در بحث هدایت تحصیلی فشار سنگینی به وزارت آموزش و پرورش وارد شد چرا که برخی خانوادهها به تحصیل فرزندشان در رشته تجربی تمایل داشتند و ظرفیتها محدود بود. اگر به دنبال تحقق سند تحول بنیادین و مصوبات شورای عالی آموزشو پرورش هستیم باید سایر دستگاههای اجرایی آموزش وپرورش را کمک کنند و اولیاء نیز دلایل آموزشوپرورش برای توسعه متوازن را بدانند، اما با این حال باز هم برخی خانوادهها و دانشآموزان با وجود نظر مشاوران تحصیلی اصرار دارند فرزندشان در رشته تجربی تحصیل کند.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه مردم تصور میکنند کار و آینده در رشته تجربی است، افزود: برای مردم باید فرهنگسازی کنیم که موفقیت تنها در رشته تجربی نیست یک بخش هدایت تحصیلی خاص مردم است، یک بخش، نظارت مشاورین و یک بخش هم سیاستهای کشور است.
رئیس سازمان مدارس غیردولتی عنوان کرد: سال گذشته ثبتنام دانشآموزان در رشته تجربی مدارس غیردولتی محدودیت داشت، اما امسال اعلام کردند تمام ظرفیتهایی که در مدارس غیردولتی است از سوی وزارت آموزش و پرورش معرفی شده و سازمان مدارس غیردولتی دخالتی نداشته است یعنی دقیقاً طبق ظرفیتهای استانی در اختیار معاونتهای پرورشی و آموزشی است و به این معنا نیست که رشته تجربی در مدارس غیردولتی، ویژه دیده شدهاند.
گرد ادامه داد: هنگامی که مسئولیت دانشکده فنی و حرفهای را بر عهده داشتم بسیاری از دانشجویان با رشتههای ساده همانند جواهرسازی، صنایع دستی، پرورش گلهای زینتی برای خود شغل ایجاد کردند. اگر میخواهیم جوانان ما به سمت اشتغال بروند و کشوری با آینده اقتصادی روشن مواجه شود ابتدا خانوادهها به آموزش وپرورش اعتماد کنند و هدایت تحصیلی را بپذیرند. وزارت آموزش و پرورش تشخیصش این است که برخی دانشآموزان را به سمت رشتههای فنی و حرفهای و کاردانش هدایت کند، چرا که میدانند این دانشآموزان در این رشتهها موفق میشوند.
رییس سازمان مدارس غیردولتی ادامه داد: تمام ظرفیتها از سوی وزارت آموزش وپرورش اعلام شده و سازمان مدارس غیردولتی دخالتی نداشته و ممکن است ظرفیت برخی مدارس دولتی تکمیل شده باشد، اما بخشی از ظرفیت مدارس غیردولتی خالی است. البته به این معنا نیست که این موضوع با برنامهریزی انجام شده است. سازمان مدارس غیردولتی خود را تابع سیاستهای هدایت تحصیلی وزارت آموزش و پرورش میداند.
گرد افزود: بنده اعتقاد به هدایت دانشآموزان به رشتههای فنی و حرفهای و کاردانش دارم و معتقدم باید شرایط هنرستانهای دولتی و غیردولتی را تسهیل کنیم و از هر هنرستان غیردولتی که بتواند یک کلاس اضافه کند حمایت مالی میکنیم. وقتی خانواده اصرار میکند فرزندش به رشته علوم تجربی برود یک چالش برای وزارت آموزش و پرورش است اگر خانوادهها برای ایجاد توازن در رشتهها به آموزش وپرورش کمک میکردند میتوانستیم بحران بیکاری را نیز کنترل کنیم.