محمد جواد فتحی با اشاره به مطرح شدن طرح «کپن تریاک» اظهار داشت: این طرح به لحاظ ایرادات شکلیای که در مجلس به آن وارد شد فعلا منتفی و رد شده است.
محمد جواد فتحی نماینده مردم تهران در مجلس و عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ درباره طرح کپنی کردن مواد مخدر اظهار داشت: این طرح به لحاظ ایرادات شکلی ای که در مجلس به آن وارد شد فعلا منتفی و رد شده است در واقع اخطار دادند که چون این اصلاحیه در خصوص ماده خاصی بوده است در همان حوزه و همان حیطه باید در کمیسیون اصلاح می شد و تبصره یک بند اضافه بوده که حذف شده است.
وی همجنین در ادامه در مورد طرح کپنی کردن مواد مخدر اذعان داشت: این طرح در حال حاضر در اکثر کشورهای پیشرفته دنیا در حال اجرا می باشد و تجربه جهانی برای اجرای آن موفق به نظر می رسد چرا که در حال حاضر مصرف مواد مخدره به صورت صنعتی صورت می گیرد که آسیب های زیادی برای افراد دارد و گاها منجر به مرگ هموطنان ما می شود. اما با اجرای این طرح در واقع قرار بود که استفاده از مواد مخدر صنعتی را به مواد مخدر سنتی و استفاده از مواد سنتی پرخطر را به مواد سنتی کم خطر هدایت شود و با این کار آرام آرام استفاده از مواد مخدر دربین مبتلایان به اعتیاد کم و قطع شود و میزان معتادان جامعه ما کاهش یابد.
این نماینده مردم در پاسخ به اینکه آیا این طرح خطراتی را برای جامعه دارد یا نه و امکان سوء استفاده از آن وجود دارد یا نه گفت: قطعا این امکان وجود دارد اما این طرح آیین نامه ای خواهد داشت که طی آن به موادی که برای چگونگی کنترل و اصلاح و درمان بدون آسیب و خطرات احتمالی می توان پرداخت خواهد داشت.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز وقتی در مجلس اعلام می شود 5درصد از اعضای کشورمان به اعتیاد دچار هستند نشانه خوبی نیست، گفت: طی چندین و چندسال معتادان و حاملان مواد مخدر به مجازات های کیفری محکوم می شوند و از حبس تا اعدام پیش می روند اما باز وقتی نگاه می کنیم نتیجه ای نداشته و هنوز درگیر این مبحث در کشورمان هستیم.
فتحی با بیان اینکه برخی به عنوان واسطه های حرفه ای مواد مخدر به فروش و جابه جایی کلان آن می پردازند اما بیشترین قشری که این میان به مجازات گرفته می شوند خرده فروشها هستند اظهار کرد: با اجرای این طرح می شد جلوی این قاچاق گسترده را گرفت و هنگامی که طرح اجرا بشود معتادها خود را معرفی کرده و می توانند به جای مصرف مواد مضر و صنعتی از مواد سنتی استفاده کنند و به سمت ترک سوق داده شود البته این طرح با مطالعات پزشکی باید همراه شود تا بتواند در نهایت به ترک اعتیاد منجر شود.
این نماینده مردم در پاسخ به اینکه آیا این طرح خطراتی را برای جامعه دارد یا نه و امکان سوء استفاده از آن وجود دارد یا نه گفت: قطعا این امکان وجود دارد اما این طرح آیین نامه ای خواهد داشت که طی آن به موادی که برای چگونگی کنترل و اصلاح و درمان بدون آسیب و خطرات احتمالی می توان پرداخت رسیدگی خواهد کرد.