آخرین اخبار:
کد خبر:۶۳۲۹۲۲
یادداشت دانشجویی/

پیچ و خم‌های جاده دانشجویی در دانشگاه‌های آذربایجان غربی

بعد از آن که داوطلب ورود به دانشگاه می‌شویم و شاخ غول کنکور را می‌شکنیم تمام دغدغه زندگی‌مان می‌شود قبولی و تحصیل در رشته مورد علاقه‌مان در یک دانشگاه خوب؛ اما از بدو ورود به دانشگاه مشکلات و ناهماهنگی‌ها یکی یکی قد علم می‌کنند.
 اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید


گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یادداشت دانشجویی:* بعد از آن که داوطلب ورود به دانشگاه می‌شویم و شاخ غول کنکور را می‌شکنیم تمام دغدغه  زندگی‌مان می‌شود قبولی و تحصیل در رشته مورد علاقه‌مان در یک دانشگاه خوب؛ اما از بدو ورود به دانشگاه مشکلات و ناهماهنگی‌ها یکی یکی قد علم می‌کنند و ما تازه به خود می‌آییم که قبولی در دانشگاه آن روی سکه‌ای هم دارد.

در ساختار مدیریت آموزش عالی کشور که از کاستی‌های زیادی رنج می‌برد وجود مشکلات صنفی اجتناب‌ناپذیر است، همیشه در سطح دانشگاه‌ها مشکلات صنفی وجود داشته‌اند و البته تلاش برای یافتن راهی جهت پشت‌سر گذاشتن مشکلات مذکور نیز بوده است، عرصه دانشگاه‌ها همواره محلی برای تقابل نیروهای دانشجویی و صنفی با مدیران و پیمانکاران آموزش عالی بوده است.

بیشتر جمعیت دانشگاه‌های دولتی را دانشجویان غیربومی تشکیل می‌دهند که این دانشجویان نیازمند امکانات خوابگاهی، تغذیه‌ای، رفاهی و ... هستند که تحقق این امکانات نقش به سزایی در روند توسعه علمی و آموزشی کشور دارد اما اکنون این افراد دارای مشکلات صنفی متعددی در دانشگاه‌ها هستند.

مشکلات صنفی تنها گریبان‌گیر دانشجویان غیربومی نیست بلکه دانشجویان بومی نیز با بسیاری از مشکلات این حوزه مواجه هستند.

واگذاری خدمات دانشجویی به بخش خصوصی علی الخصوص در زمینه تغذیه موجب شده قیمت غذای دانشجویی هر ساله متناسب با نرخ تورم افزایش یابد اما کیفیت آن بدتر و بدتر شود.

از دیگر مشکلاتی که دانشجویان غیربومی درگیر آن هستند که در سال‌های اخیر هم بسیار پررنگ تر شده افزایش قیمت اجاره بهای خوابگاه ها می‌باشد دانشجویان ملزم به پرداخت اجاره بهای خوابگاه‌هایی هستند که بسیاری از زیر ساخت‌های اولیه را هم ندارند.

اجرای قوانین سنوات تحصیلی و رفاهی در دانشگاه ها که بر اساس آن دانشجویان در صورت ورود به ترم 9 کارشناسی ترم 5 کارشناسی ارشد و ترم 9دکتری ملزم به پرداخت شهریه میکند که اجرای این قانون فعالیتهای پژوهشی را کم رنگ میکند و دانشجو را مجاب می‌کند که فقط به فکر گذراندن واحدها و نمره قابل قبول باشد.

یکی دیگر از مشکلات موجود که نمی‌توان از آن چشم پوشی کرد این است که شاید دانشگاه‌ها روی کاغذ به فعالیت‌های فرهنگی و فوق برنامه دانشجویان اهمیت بدهند اما وقتی پای عمل برسد سنگی نیست که پیش پای دانشجویان نیندازند.

یک دانشجوی فعال در حوزه فرهنگی در سخت‌ترین شرایط با کمترین امکانات و بودجه ممکن سعی در انجام فعالیت‌های فرهنگی دارد اما با این سنگ اندازی‌ها ذوقش کور می‌شود و اگر هم مجوز فعالیت بگیرد باید به شکلی پیگیری شود که مسئولان می‌گویند نه در قالبی که دانشجو تمایل دارد.

با وجود تمام این مشکلات امید است فعالان شورای صنفی دانشگاه‌های سراسر کشور به دور از سیاسی کاری و مهره چینی به مطالبات دانشجویی بپردازند و گره‌ای از کار دانشجویان باز کنند.

ملیحه مولودی-فعال دانشجویی در دانشگاه ارومیه
انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار