سید محمد بطحائی گفت: انجام هر گونه اردو و تردد دانشآموزان در شهر فعلا ممنوع است تا آییننامه جدید تهیه و به استانها ابلاغ شود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به چالشهای موجود آموزش و پرورش، اظهار داشت: مشکلات و راهحلها را همه میشناسند و این شناخت از مشکلات همواره در طول زمان وجود داشته است، اما آنچه نبودش احساس میشود، جرأت و جسارت کافی برای حل این مشکلات است.
وی افزود: دولت دوازدهم، دولت اعتدال و شایسته محور است، بنابراین مدیران کل در انتصابات خود باید به گونهای عمل کنند که افراد شایسته، همراه، همدل و همسو با دولت به کار گرفته شوند حتی اگر از حزبی دیگر باشند.
بطحایی تصریح کرد: انتصاباتی که براساس گرایشهای حزبی باشد و شایسته سالاری را تحت تأثیر قرار دهد برای آموزش و پرورش، سمی مهلک خواهد بود.
وی ادامه داد: ۶۰ درصد از جمعیت آموزش و پرورش را بانوان تشکیل میدهند، این مسئله ظرفیت خوبی است که باید در انتصاب مدیران مورد توجه قرار گیرد، بنابراین بهکارگیری زنان در سمتهای مدیریتی آموزش و پرورش میتواند الگویی برای سایر دستگاهها باشد.
وزیر آموزش و پرورش جوانگرایی را یکی از مؤلفههای مهم در امر کادرسازی برشمرد و خاطرنشان کرد: تلاش کنیم زمینه رشد نیروهای جوان را در استانها و در حوزههای ستادی فراهم کنیم و مدیران کل آموزش و پرروش کاهش میانگین سن مدیران را در دستور کار قرار دهند.
وی افزود: با تلاشی که در مرکز برنامهریزی منابع انسانی و فناوری اطلاعات صورت گرفته است بستری مناسب برای ارتباط با مدیران فراهم شده است که میتوان از طریق کانال، آموزشهای مورد نیاز مدیران را ارائه کرد، البته این گام اول این برنامه است؛ درگام دوم، فناوری به حوزه مدارس توسعه مییابد.
بطحایی، تجهیز مدیران به فناوریهای نوین را لازمه تحول در آموزش و پرورش برشمرد و عنوان کرد: برگزاری دورههای ضمن خدمت به روش سنتی، زمانبر و هزینهبر است.
وی ادامه داد: آموزش خانواده را نیز از طریق فضای مجازی دنبال خواهیم کرد و به زودی سیستمی راهاندازی میکنیم که والدین دانشآموزان با توجه به شرایط، سن و سال فرزندان خود، آموزشهای مربوطه را فرا گیرند.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به حادثه تلخ اتوبوس دانشآموزان هرمزگانی و ابراز همدردی با خانوادههای آنان، تصریح کرد: آموزش مهارتها میتواند در این گونه حوادث کمک شایانی به حادثهدیدگان کند و میزان خطر را کاهش دهد.
وی افزود: انجام هر گونه اردو و تردد دانشآموزان در شهر فعلا ممنوع است تا آییننامه جدید تهیه و به استانها ابلاغ شود.
بطحایی خاطرنشان کرد: برای کاهش خطرات ناشی از حمل و نقل در اردوهای دانشآموزی سایر دستگاهها باید همکاری کنند، مثلا اتوبوسی که قرار است دانشآموزانی را بین دو شهر جابهجا کند نیازمند مشایعت پلیس، آمبولانس و... در هنگام طی مسیر است.
وی بر آموزش مربیان، سرپرستان و دانشآموزان قبل از اعزام به محل برگزاری اردوها، تأکید و اعلام کرد: تمام اتفاقاتی که در حوزه کاری مدیران رخ میدهد باید توسط مدیران کل در اسرع وقت، رصد شود و اقدامات لازم انجام شود.
بطحایی هفته اول مهرماه را برای آموزش و پرورش، هفته اورژانسی نامید و خاطرنشان کرد: مدیران تلاش کنند کمبودهای احتمالی را در هفته اول مهرماه برطرف کنند و در صورت نیاز حوزههای مختلف ستادی به صورت شبانه روز در هفته اول، پاسخگو باشند.
وی ادامه داد: مشکل اصلی آموزش و پرورش تمرکزگرایی است؛ کارگروهی را برای شکستن تابوی تمرکز تشکیل میدهیم تا تفویض اختیار بیش از پیش محقق شود، زیرا معتقدم کانون اصلی کار مدرسه است.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به نظام رتبهبندی، گفت: کانونهای سنجش صلاحیت حرفهای مقدمهای برای تشکیل سازمان نظام معلمی است و این سنجش را از مدیران آغاز میکنیم.
وی افزود: مدارس دولتی باید در فضای رقابتی قرار گیرند، زیرا هیچ پیشرفتی بدون رقابت حاصل نمیشود و عملکرد مدارس نیز بر اساس معیارهای سنجش، تعیین و به آنها اعلام شود.
بطحایی بر لزوم تشکیل جلسات قطبی مدیران کل آموزش و پرورش استانها تأکید کرد.