شورای امنیت سازمان ملل متحد روز پنجشنبه با هشدار در خصوص پیامدهای برگزاری همه پرسی استقلال اقلیم کردستان عراق، آن را اقدامی «بالقوه ثباتزدا» دانست.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو؛ در بیانیه این شورا که مورد تایید همه ۱۵ عضو آن قرار گرفته، تاکید شده است که برگزاری این همه پرسی میتواند نبرد علیه داعش و همچنین تلاشهای صورت گرفته برای کمک به مهاجرانی را که (در پی پایان یافتن جنگ) به خانههای خود بازمیگردند، تضعیف کند.
بیانیه میافزاید: این همه پرسی در شرایطی برنامه ریزی شده که عملیات برضد داعش که نیروهای کرد هم در آن نقشی حیاتی ایفا میکند، همچنان در جریان است.
شورای امنیت از دولت محلی کردستان و دولت مرکزی عراق خواسته است که از طریق «سازش و گفت: وگو» به حل و فصل اختلافهای خود بپردازند.
چین، فرانسه، روسیه، انگلیس و آمریکا اعضای دائمی و بولیوی، مصر، اتیوپی، ایتالیا، ژاپن، قزاقستان، سنگال، سوئد، اوکراین و اروگوئه اعضای غیردائمی کنونی شورای امنیت سازمان ملل هستند.
پیش از این «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل متحد با درخواست لغو این همه پرسی، برای میانجی گری بین طرفها اعلام آمادگی کرده بود.
مقامهای اقلیم کردستان عراق و احزاب کرد عراقی حدود سه ماه پیش تصمیم به برگزاری همه پرسی استقلال در تاریخ ۲۵ سپتامبر (سوم مهرماه ۱۳۹۶) گرفتند.
«مسعود بارزانی» رئیس این منطقه بارها گفته است که همه پرسی را به تعویق نمیاندازد.
این تصمیم، موجب واکنشها و مخالفتهای جدی در داخل و خارج از عراق از جمله ایران، ترکیه، انگلیس و حتی آمریکا شده است. همه پرسی اقلیم کردستان عراق تنها به وسیله رژیم صهیونیستی مورد حمایت واقع شده است.