یک جامعه شناس درباره علل بروز کودک آزاری در جامعه گفت: ما باید ریشه آسیبهای اجتماعی را بشناسیم، سلامت اجتماعی را ارتقا بدهیم و آسیبها را ریشه کن کنیم.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر الستی، جامعه شناس و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرگزاری دانشجو پیرامون موضوع کودک آزاری اظهار داشت: موضوع کودک آزاری که در حال حاضر بروز و ظهور جدی در جامعه ما پیدا کرده است به یک منشا اصلی میرسد در واقع کشورمان و جوامع مشابه کشورمان قدرت محور هستند، کسی که صاحب قدرت است در کشورمان معمولا دارای مصونیت میباشد برای مثال یک بچه حق دارد که بعد از کار پدرش با او بازی کند، اما مادرش او را منع میکند چرا که پدرش خسته است در صورتی که هم کودک هم پدر حق دارند پدر حق استراحت و کودک حق بازی کردن با پدر، اما به دلیل اصالتی که با قدرت است کودک را مجبور به گذشتن از حق خود میکنند.
وی ادامه داد: از نظر تمدنی کشورمان به قدرت اصالت میدهد به همین دلیل است که حتی در خانهها به راحتی پدر و مادر فرزندان خود امر و نهی میکنند و ما شاهد انواع کودک آزاری در خانوادهها هستیم به گونهای که آن قدر شایع است که شاید آن را جدی نمیگیریم. کودک آزاری دلایل دیگری هم دارد مثل عدم بلوغ جنسی، تابوها و ....
این جامعه شناس پیرامون حل این مشکل افزود: ما سه نوع سلامت داریم سلامت فیزیکی – جسمی، روحی – روانی و فرهنگی – اجتماعی که هر سه دسته سلامت باید در جامعه ارتقا پیدا کند دلیل اینکه با آسیبهای مختلف مثل کودک آزاری روبرو هستیم عدم ارتقای این نوع سلامت است. ما باید ریشه آسیبهای اجتماعی را بشناسیم، سلامت اجتماعی را ارتقا بدهیم و با این وسیله آسیبها را ریشه کن کنیم برای مثال خفاش شب فردی بود که اعدام شد با اعدام کردن او جنایتش تنها مدفون گردید، اما هیچ گاه ریشه یابی نشد، زیرا با مجازات تنها اصل مسئله حل نمیشود بلکه فقط صورت مسئله پاک میشود و، چون این معضل و آسیب ریشه در بسیاری از عوامل دارد باید علتهای آن را پیگیری کرد و یکی یکی به درمان و بررسی آن پرداخت.