
مونوريل در کشور ما بدون کارشناسي مطرح شد
به گزارش گروه اجتماعي «شبکه خبر دانشجو»، حجت الاسلام محمد علي رضايي با بيان اين مطلب و با اشاره به جمع آوري پايه هاي مونوريل صادقيه توسط شهرداري تهران خاطرنشان کرد: هر روز بر تعداد پروژه هاي نيمه کاره در سطح کشور افزوده مي شود و متاسفانه مجلس وظيفه نظارت بر اين پروژه ها را به خوبي انجام نداده است، از اين رو در اولين جلسه سال جاري تصميم گرفته شد تا نظارت بر اين پروژه ها افزايش پيدا کند.
وي در ادامه با تاکيد بر ضرورت توسعه حمل و نقل عمومي و بهره مندي از تمام اجزاي اين شبکه اذعان داشت: کلانشهر تهران با داشتن بيشترين حجم جابجايي و مسافر در روز، نياز به حمل و نقلي توانمند دارد، اين در حاليست که مونوريل در دنيا تجربيات خوبي را از خود به جاي گذاشته؛ اما متاسفانه در کشور ما اين وسيله بدون کارشناسي و بررسي مطرح شد و به نتيجهاي نرسيد.
به گفته رضايي، در صورتي که قرار بود مونوريل نيز به شبکه حمل و نقل عمومي شهر تهران اضافه شود، مي بايست مسئولان مرتبط دقت نظر و زمان بيشتري را براي بررسي جوانب امر اختصاص مي دادند تا اين طرح در آستانه اجرا متوقف نشود، از طرفي نبود مديريت واحد شهري و اختلاف بين شوراي شهر، شهرداري، وزارت کشور و دولت باعث مي شود که اغلب طرحهاي اينچنيني پيش از اجرا با مشکل مواجه شوند.
عضو کميسيون عمران مجلس تاکيد کرد: مديران شهرداري در زماني که پايه هاي مونوريل را احداث کردند، تصميم قاطعي براي انجام اين کار نداشتند، در صورتي که اگر با کارشناسي بيشتر کار را شروع مي کردند و مونوريل را وارد شبکه حمل و نقل عمومي مي کردند، کمک هر چند کوچکي به معضلات ترافيکي شهر تهران مي شد.
وي با کارآمد خواندن قطار شهري در ساماندهي حمل و نقل عمومي اظهار داشت: در حال حاضر مترو بخش اعظمي از حمل و نقل عمومي را بر عهده دارد؛ اما در همان زمينه نيز به دليل مشکلات اعتباري و مالي زيادي که شهرداري تهران با آنها مواجه است، موفق به تکميل خطوط نشدهايم.
رضايي تصريح كرد: در بعضي جاها خط مترو آماده است؛ ولي واگن نيست، در بعضي جاها مي گويند واگن هست، خط نيست، در حاليکه بايد تلاش مي کرديم تا در ابتدا سيستم قطار شهري را تکميل کنيم و سپس به گزينه هاي ديگر فکر مي کرديم.
عضو کميسيون عمران مجلس همچنين با اشاره به تعهد مسئولان به اجراي پروژههاي عمراني اذعان داشت: همانطور که شهرداري تهران براي اجراي پروژههاي عمراني زمانبندي و اعتبارات مشخص تعيين مي کند، مي بايست در ساير پروژهها نيز زمان آغاز و پايان پروژه، اعتبارات مورد نياز، کيفيت و ويژگيهاي تخصصي و فني آن مطرح شود، در اين صورت همانطور که دکتر قاليباف به خاطر چند روز تاخير از مردم عذرخواهي کرد و دلايل اين تاخير را بيان کرد، مي بايست ديگر مسئولان نيز نسبت به پروژه هاي در دست اجرا تعهد داشته باشند.
وي ادامه داد: الان دنيايي نيست که فرصتي براي دوباره کاري و اتلاف وقت داشته باشيم، دنيا با سرعت به سوي پيشرفت مي رود و ما براي اتمام پروژه هاي خود آنقدر وقت صرف مي کنيم که گاهي در حين اجراي عمليات عمراني، سازه فرسوده مي شود و اغلب نيز هزينه هاي تعيين شده به چند برابر افزايش پيدا مي کند.
عضو کميسيون عمران مجلس گفت: امروزه بعضي پروژه ها را در سطح کشور ميبينيم که به اندازه عمر يک انسان زمان برده اند، يکي از آنها اتوبان تهران - شمال است که اتمام آن تبديل به يک لطيفه شده است.
رضايي همچنين اظهار داشت: فرودگاه امام خميني(ره) يکي ديگر از اين پروژههاست که عليرغم همزماني کلنگ زني آن با فرودگاه هاي چند کشور ديگر، هنوز به اتمام نرسيده، در حالي که کشورهاي ديگر سالهاست از اين پروژه ها بهره برداري مي کنند./انتهاي پيام/