کد خبر:۶۴۲۸۰۱
یک منبع در فرماندهی عملیات نینوا:

کُردها با عقب نشینی پیشمرگه تا خط آبی موافقت کردند

یک منبع نظامی عراقی اعلام کرد: تیم مذاکره کننده اربیل در مذاکره با نیروهای مسلح عراقی موافقت کرده که پیشمرگه بدون درگیری به پشت خط مرزی آبی عقب نشینی کند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از «الغد پرس»، یک منبع نظامی عراقی در فرماندهی عملیات استان نینوا اعلام کرد که تیم مذاکره کننده اقلیم کردستان که ریاست آن را «سیروان بارزانی» پسر «مسعود بارزانی» رئیس اقلیم کردستان بر عهده دارد موافقت کرده تا از بخشی از مناطق تحت کنترل کُرد‌ها عقب نشینی کنند.

این منبع اعلام کرده که این مسأله به معنای عقب نشینی کُرد‌ها از اراضی عراقی تا خط آبی است، خط سبز یا خط آبی خطی مرزی بود که «پل بریمر» رئیس حکومت ائتلاف موقت عراق بعد از سقوط صدام حسین ترسیم کرده بود، این مرز محدوده خط تماس نیروهای عراقی و نیروهای پیشمرگه در دوران حکومت رژیم سابق را در این کشور نشان می‌داد.

منبع عراقی تأکید کرد که توافق شده تا کُرد‌ها در طول ۵ روز آتی با جریان‌های کُردی داخلی مذاکره کرده و اگر به توافق برسند بدون درگیری تا خط آبی عقب نشینی کرده و این مناطق را به نیروهای دولت مرکزی تحویل دهند.

وی همچنین تأکید کرده که توافق برای توقف درگیری‌ها از روز ۵ شنبه اجرایی شده است و دیشب جمعه شب هم توافق شد تا این توقف درگیری‌ها ادامه پیدا کند.

بر اساس این خبر هیأت مذاکره کننده کُردی اصرار داشته تا تضمین هایی در خصوص عدم ورود نیروهای الحشد الشعبی به اربیل داشته باشد که در این زمینه برای تیم مذاکره کننده اقلیم کردستان عراق اطمینان خاطر ایجاد شده است.

سیروان بارزانی در طول یک هفته گذشته مذاکره با نیروهای ارتش عراق و نیروهای الحشد الشعبی را در نینوا آغاز کرده است. بازگشت به خط آبی به معنای عقب نشینی عناصر پیشمرگه از کرکوک، نینوا، دیالی و صلاح الدین است، زیرا خط آبی فقط شهرهای سلیمانیه، دهوک، حلبچه و اربیل را در خود جای داده است این در حالی است که از سال ۲۰۰۳ تا کنون کُرد‌ها در دیگر مناطق از شمال عراق پیشروی کرده اند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار