مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل با رئیس جمهور و وزیر خارجه لبنان به طور جداگانه در بیروت ملاقات کرد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری سیاسی به نقل از خبرگزاری ملی لبنان، علی اکبر ولایتی در دیدار با میشل عون رئیس جمهور لبنان درودهای مقام معظم رهبری و رئیس جمهور ایران را به وی منتقل و بار دیگر از رئیس جمهور لبنان برای سفر رسمی به تهران دعوت کرد.
وی همچنین تلاشهای میشل عون برای محافظت از ثبات لبنان را ستود که این امر به کسب پیروزی علیه گروههای تروریستی در منطقه جرود لبنان کمک کرد.
میشل عون رئیس جمهور لبنان نیز در این دیدار که در حضور محمد فتحعلی سفیر ایران در لبنان و هیئت همراه در کاخ ریاست جمهوری لبنان در منطقه بعبدا در بیروت برگزار شد، گفت: جمهوری اسلامی ایران میتواند نقش موثری در دستیابی به راه حلی درخصوص مشکلات آوارگان سوری و کمک به آنها برای بازگشت به سرزمین خود؛ بویژه در مناطق برخوردار از ثبات امنیتی ایفا کند.
وی افزود: هم اکنون بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار آواره سوری در لبنان زندگی میکنند که لبنان توانایی بار سنگین ناشی از این آوارگی را ندارد و هدف از تحرک منطقهای و بین المللی لبنان، درخواست از جامعه بین المللی و سازمان ملل برای تلاش جهت تسهیل بازگشت آوارگان است.
میشل عون گفت: برخی از مواضع بین المللی درقبال این مسئله همسو و همنوا با تمایل لبنان نیست و این امر سوالات زیادی را درخصوص علت تاخیر در این بازگشت ایجاد میکند.
وی به تمایل لبنان برای تقویت روابط دوجانبه و توسعه آن در همه زمینهها و نیز سفر به تهران اشاره کرد.
مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل همچنین با جبران باسیل وزیر خارجه لبنان دیدار و گفتوگو کرد.
ولایتی پس از دیدار با باسیل به خبرنگاران گفت: دیدار با وزیر خارجه کشور عزیز لبنان بسیار خوب بود و از زمانی که جبران باسل وزارت خارجه لبنان را به دست گرفته است، سیاست خارجی لبنان وارد مسیری فعال و موثر شده است و ما این امر را ارج مینهیم و مثبت میدانیم.
وی افزود: در این دیدار به روابط دوجانبه و همکاری دوجانبه در سطح منطقه و نیز مسائل بین المللی پرداختیم و شکی نیست که تلاشهای ارزشمند محور مقاومت در سطح منطقه ای، نیازمند یک درایت سیاسی و همکاری و تبادل نظر در سطح منطقهای و بین المللی است.
ولایتی گفت: این تلاشهای ارزشمند و کوشش بزرگ ملتهای منطقه یعنی ملت و دولت لبنان و نیز دولت و ملت سوریه و مبارزان و مجاهدان در عراق و سوریه و لبنان و در صحنه فلسطین، همه و همه نیازمند تلاشی دیپلماتیک، متعادل و هماهنگ در سطح بین المللی و منطقهای است.
مشاور مقام معظم رهبری تصریح کرد: در روزها و هفتههای گذشته، تلاشهای خوب و بی وقفهای در سطح منطقه روی داد. ما شاهد نشست سه جانبه ایران و روسیه و آذربایجان در تهران و نیز سفر وزیران عراق به تهران و سفر هیئت جنبش حماس به ایران بودیم. امروز نیز ما از لبنان دیدن میکنیم و بعد از آن به سوریه خواهیم رفت. این گامها در راستای تحقق این تلاشهای دیپلماتیک برداشته میشود که باید انجام گیرد، زیرا تلاشهای بی وقفه در عرصه جهاد و مبارزه باید با تلاشهای دیپلماتیک همراه باشد تا این تلاشهای مبارزاتی را تکمیل کند. نشست علمای مقاومت در بیروت در دو روز گذشته نیز گامی مهم در مسیر اعمال دیپلماسی عمومی مردمی به منظور رسیدن به همین هدف است.
وی در پاسخ به سوالی درباره روسیه گفت: بی شک، دولت روسیه و شخص ولادیمیر پوتین رئیس جمهور این کشور نقش بارز و تاثیر زیادی در زمینه همکاری و کمک به پیشروی محور مقاومت دارد و در جریان سفر رئیس جمهور روسیه به طهران، گامی نمادین برداشته شد. این گام نمادین، پرواز هواپیماهای روس از خاک روسیه و عبور از حریم هوایی ایران و عراق و بمباران مواضع داعش در سوریه و بازگشت از همین مسیر بود. همچنین رئیس جمهور روسیه مذاکراتی در ارتباط با روابط بین ایران و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس انجام داد.
ولایتی در پاسخ به سوال دیگری گفت: بی شک، رژیم صهیونیستی و آمریکا به عنوان حامی این رژیم دو بازنده اصلی هستند و تهدیدها و همه تلاشهای آنها برای تفرقه افکنی چیزی جز تلاشهای بیهودهای نیست که نتیجهای به همراه ندارد.